31 Ocak 2016, Pazar 16:05:17

Bakan Yıldırım: "Uçak bilet fiyatları düşebilir"

UDH Bakanı Binali Yıldırım, AB yetkililerinin, Türkiye ile Avrupa havacılığının entegre olması için anlaşma teklif ettiklerini belirterek, "Anlaşmanın Türkiye'nin istediği kapsamda gerçekleşmesi durumunda, AB ile Türkiye arasında hizmet veren havayolu şirketleri sınırsız uçuş gerçekleştirebilecek. Böylece, havayolu şirketleri arasındaki rekabet artacağından uçak bilet fiyatları da düşecek" dedi.
  • Lutfen memleketin en buyuk sorunu, GENEL HAVACILIK PROBLEMLERINI artik cozer misiniz? Inanin basta sizin ve muteakiben ulkemizin tek problemi budur. Lutfen biraz arastirir misiniz? Genel Havaciligi gelismis ulkeler uzun vadede bir yerlere gelmisler, cozemeyenlerde iste ancak Arnavutluk, Bulgaristan, Macaristan filan olmuslar sayin bakanim Allah Askina yeter artik bu Havayollari saplantisi ve reklami...lutfen Genel Havacilik problemlerini cozunuzde ulkemizde havacilik gercekten ilerlemeye baslasin. Diger turlu durumun sadece gunluk cozumler oldugunu sizde biliyorsunuz camia da... saygilar.
  • Yapamayacağınız şeylere söz vermeyin veya yorum yapmayın. Belediye başkanlığı adaylığına benzemez bu işler.
  • Fasa fiso haber. Yorumlar mantıklı. Siz önce yurt içinde bilet fiyatlarını düşürün... Üst sınıt koydunuz en pahallı bilet 299 lira olucak diye yemedi. Sonra 309 oldu üst sınır o da yemedi. Şimdi neyin hesabını yapıyosunuz. Neymiş bilet fiyatları düşebilirmiş. Ha haa gülim bari..
  • GEÇ KALIYORSUNUZ.YENİ KONU YOK HAFTADA EN AZ ÜÇ DEFA BU SAYFALARA ÇIKMANIZ LAZIM.YOKSA MİLLET ÜÇÜNCÜ HAVA LİMANININ GEREKSİZ OLDUĞUNU ZANNEDECEK....
  • Cikarilacak sonuc, EASA kelimesinin bir kere bile gecmemesinden, EASA'ya giremiyoruz. Tebrikler..
  • EU deki low cost sirketlerine sinirsiz Ege ve Akdeniz bolgesindeki havaalanlarindan sinirsiz frekenas ver onlar nasilsa yolcuyu bulur.Turk sirketlerine 6000usd tesvik verecekler EU sirketlerine 2000usd ver yeter ki insanlar gelsin ekonomiye ciddi katkisi olur.2017 yaz sezonunda Almanlar Yunan ruzgari estirecek babasinin hayrina almadi 14 havaalanini.Yani erken kalkan yol alir ...
  • Ryan ve Easy gelsin o zaman en azindan kan sulugu Pegasus koy otobusu gibi olur hostesler Adana,adana,adana diye bagirir kapidan :))) Sayin bakan ne oldu su bizim hayati meseleler? entegre olduk ya daha nasil olalim yuzlercene yabanci oilot var.Haa anladim o islerle alakaniz yok,tesekkur ederim Bilgi icin
  • AB ile zaten bir anlaşma Parefe edilmemişmiydi? Hamdi Topçu imzalanmasına engel oluyordu. Galiba o imzalanacak. Tek durak güvenliğin AB ile yapılacak Anlaşmayla ne alakası var? O ECAC üyesi ülkeler arasında işleyen bir sistem değil mi? Bu konular çok eski konular bunları kim yeniden ısıtıp bakanın önüne koyduysa.
  • düşün tabi. çok pahalıya satılıyor biletler. ogrenciyim vazla param yok.
  • Olsa iyi olur tabii ama adamların havacılık sektörü krizde, avrupalı çoğu büyük havayolu şirketleri 3 bin, 5 bin kişiyi işten çıkardılar. Hep zarar yazıyorlar. Birde bunun üstüne bu sene %20 büyümeyi planlayan THY ye aramıza hoş geldin demek istemezler herhalde.

Bakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin, AB ülkelerine Amerika'dan sonra en fazla yolcu taşıyan ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye ile AB ülkeleri arasında 30 milyon yolcu taşındı. Böylece, AB'ye 50 milyon yolcu taşıyan Amerika'dan sonra en fazla yolcu taşıyan ikinci ülke oldu" diye konuştu.

2003 yılından beri havacılıkla ilgili alınan kararların ve yapılan yatırımların ne kadar isabetli olduğunun ortaya çıktığını anlatan Yıldırım, Eurocontrol'ün araştırmasının buna en güzel örnek olduğunu söyledi.

Eurocontrol’ün araştırmasına göre, 2014-2021 arasında Avrupa'ya en fazla sefer artışı yapacak ülkeler kategorisinde Türkiye'nin 1. sırada yer aldığını belirten Yıldırım, Türkiye'nin havacılıkta her yıl yüzde 6'dan daha fazla büyüme göstermesi tahmininde bulunulduğunu söyledi.

Yıldırım, AB yetkililerinin, Türkiye'yi "havacılıkta AB'nin en büyük partneri" olarak gördüklerini ve ilişkilerin özel hale getirilmesini istediklerini dile getirerek, bu amaçla AB tarafından "Kapsamlı Havacılık Anlaşması" önerildiğini kaydetti.

AB'nin 7 Aralık 2014'te açıklanan Havacılık Stratejik Belgesi'nde Türkiye'nin "anahtar ülke" olarak tanımlandığına işaret eden Yıldırım, "Dolayısıyla anahtar ülke olarak gördükleri Türkiye'ye küçük küçük anlaşma yerine kapsamlı bir anlaşma önerdiler. Amaç, Türkiye ile AB havacılıkta bütünleşsin. Biz, havacılık sektörü ve devletin ilgili kurumlarının temsilcileriyle daha önce bir toplantı yaptık. Bu toplantıda, böyle bir anlaşmanın sektör tarafından nasıl karşılanacağını konuştuk. AB yetkilileriyle yapılan toplantıda, karşı tarafın bize tekliflerini dinledik" değerlendirmesinde bulundu.

AB tarafından 6 bölgeye anlaşma önerildiğini dile getiren Yıldırım, "Bunlar içinde Türkiye'ye en geniş kapsamlı anlaşmayı önerdiler. Bu ayın başında yapılan toplantıda, bu anlaşmanın neleri kapsayacağı belirlendi. Şimdi Türkiye'den bu teklife cevap bekliyorlar. Biz, cevap öncesi teknik hazırlıklara başladık" dedi.

"Türkiye ile Avrupa sivil havacılığı entegre olacak"

Yıldırım, ileriye dönük hesaplar, projeksiyonlar yapıp gelecekle ilgili ihtiyaçlar tespit edilemediğinde gelişme sağlamanın mümkün olmadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Biz gelecek programlarımızı yaptık. Yıllar önce 'İstanbul dünyanın en önemli hub (aktarma) merkezi olacak, bu nedenle çok büyük havalimanına ihtiyacımız var' dediğimizde bazıları bunun gereksiz olacağını söylüyordu. Biz, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olan 3. Havalimanının yapımına başladık ve daha yapımı tamamlanmadan yaşanan gelişmeler, bu havalimanının yapımına karar vermenin ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkardı."

Söz konusu anlaşmanın imzalanması durumunda, Avrupa'dan daha fazla turistin Türkiye'ye geleceğine dikkati çeken Yıldırım, hava ulaşımı ne kadar sıklaşırsa iş yatırımlarının da o derece artacağını söyledi.

Yıldırım, anlaşma kapsamlı olacağı için havacılık güvenliğinde de "tek nokta güvenlik" sistemine geçileceğini belirterek, "Yani AB ülkelerinde ya da Türkiye'de havalimanında güvenlikte aranan bir kişi, söz konusu havalimanlarında ikinci kez aranmayacak. Bu da Türkiye'yi bölgesel hub merkezi haline getirme hedefine katkıda bulunacak. Avrupa'ya Türkiye üzerinden giden kişiler, Avrupa'da bir daha aranmayacak. Dolayısıyla insanlar otomatik olarak Türkiye üzerinden Avrupa'ya gitmeyi tercih edecek. Böylece Türkiye'den Avrupa'ya daha fazla frekans olacak, insanlar, Avrupa ülkelerine daha fazla opsiyon bulabilecek."

Türkiye ile Avrupa sivil havacılığının entegre olmasıyla uçuş emniyetiyle ilgili mevzuatın da uyumlu hale getirileceğine dikkati çeken Yıldırım, ülkeler arasında lisansların, sertifikaların karşılıklı tanınmasının Türkiye'ye uçak parçası üretimi noktasında yatırım getireceğini söyledi.

Yıldırım, bu konuların hepsinin yetkililer arasında tartışılacağını ve hangi kapsamda neye mutabık kalınacağının 1 yıllık sürede belirleneceğini sözlerine ekledi.

Bakan Yıldırım: "Uçak bilet fiyatları düşebilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Sayin Bakan ~ 8 yıl önce
Lutfen memleketin en buyuk sorunu, GENEL HAVACILIK PROBLEMLERINI artik cozer misiniz? Inanin basta sizin ve muteakiben ulkemizin tek problemi budur. Lutfen biraz arastirir misiniz? Genel Havaciligi gelismis ulkeler uzun vadede bir yerlere gelmisler, cozemeyenlerde iste ancak Arnavutluk, Bulgaristan, Macaristan filan olmuslar sayin bakanim Allah Askina yeter artik bu Havayollari saplantisi ve reklami...lutfen Genel Havacilik problemlerini cozunuzde ulkemizde havacilik gercekten ilerlemeye baslasin. Diger turlu durumun sadece gunluk cozumler oldugunu sizde biliyorsunuz camia da... saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söz ~ 8 yıl önce
Yapamayacağınız şeylere söz vermeyin veya yorum yapmayın. Belediye başkanlığı adaylığına benzemez bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salim ~ 8 yıl önce
Binali Yildirim yapamayacagi ise soz vermez. O yuzden gonlunu rahat tut.
Söz ~ 8 yıl önce
Hangi sözü verdi de sonra yerine getirdi. Sadece laf kalabalığı. Belediye başkanı olamayan adamı aldık ulaştırma bakanı yaptık
Gökhan ~ 8 yıl önce
Fasa fiso haber. Yorumlar mantıklı. Siz önce yurt içinde bilet fiyatlarını düşürün... Üst sınıt koydunuz en pahallı bilet 299 lira olucak diye yemedi. Sonra 309 oldu üst sınır o da yemedi. Şimdi neyin hesabını yapıyosunuz. Neymiş bilet fiyatları düşebilirmiş. Ha haa gülim bari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M:K ~ 8 yıl önce
GEÇ KALIYORSUNUZ.YENİ KONU YOK HAFTADA EN AZ ÜÇ DEFA BU SAYFALARA ÇIKMANIZ LAZIM.YOKSA MİLLET ÜÇÜNCÜ HAVA LİMANININ GEREKSİZ OLDUĞUNU ZANNEDECEK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Burdan ~ 8 yıl önce
Cikarilacak sonuc, EASA kelimesinin bir kere bile gecmemesinden, EASA'ya giremiyoruz. Tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serbest Piyasa ~ 8 yıl önce
EU deki low cost sirketlerine sinirsiz Ege ve Akdeniz bolgesindeki havaalanlarindan sinirsiz frekenas ver onlar nasilsa yolcuyu bulur.Turk sirketlerine 6000usd tesvik verecekler EU sirketlerine 2000usd ver yeter ki insanlar gelsin ekonomiye ciddi katkisi olur.2017 yaz sezonunda Almanlar Yunan ruzgari estirecek babasinin hayrina almadi 14 havaalanini.Yani erken kalkan yol alir ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Ryan ve Easy gelsin o zaman en azindan kan sulugu Pegasus koy otobusu gibi olur hostesler Adana,adana,adana diye bagirir kapidan :))) Sayin bakan ne oldu su bizim hayati meseleler? entegre olduk ya daha nasil olalim yuzlercene yabanci oilot var.Haa anladim o islerle alakaniz yok,tesekkur ederim Bilgi icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar eski iş ~ 8 yıl önce
AB ile zaten bir anlaşma Parefe edilmemişmiydi? Hamdi Topçu imzalanmasına engel oluyordu. Galiba o imzalanacak. Tek durak güvenliğin AB ile yapılacak Anlaşmayla ne alakası var? O ECAC üyesi ülkeler arasında işleyen bir sistem değil mi? Bu konular çok eski konular bunları kim yeniden ısıtıp bakanın önüne koyduysa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amsterdam ~ 8 yıl önce
düşün tabi. çok pahalıya satılıyor biletler. ogrenciyim vazla param yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalnız ~ 8 yıl önce
Olsa iyi olur tabii ama adamların havacılık sektörü krizde, avrupalı çoğu büyük havayolu şirketleri 3 bin, 5 bin kişiyi işten çıkardılar. Hep zarar yazıyorlar. Birde bunun üstüne bu sene %20 büyümeyi planlayan THY ye aramıza hoş geldin demek istemezler herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000