06 Aralık 2008, Cumartesi 07:54:38

Yeni Havaalanı için hazırlıklar başladı

Ulaştırma Bakanlığı, yeni bir havalimanı için kolları sıvadı...
  • Ne teknik ,Ne turistik nede ticaret açısından akıl ermiyor.Koskoca Adana havaalanını yık git Mersine alan yap.Daha hatay alanı yeni bitti dev gibi pist.İleriki günlerde belki meşhur İncirlik havaalanı bile sivil uçuşlara açılabilir.Alın size Adananın içinde bir Dev bir alan.Bu işin içinde iş var tabi yersek.Bence Adana havaalanının arsasına birileri göz dikti.Bir şehir kurulur oraya hemde Adananın en güzel yeri.
  • yazık gunahtir. yani serefsizlik en dogru terim ama sansurden gecer mi bilmem
  • Arkadaşlar cok dogru söylemişler.. Yeni bir havalimanı çok gereksiz. Airport tv bu konuyu tartışmaya açsın.
  • evet gereksiz ve boş işler.
  • Üçüncü seferdir yazıyorum.Ama kimse duymak istemeyecek. Onuda biliyorum. Adana Şakirpaşa havaalanı her mevsim iniş kalkış yapılabilen Türkiyedeki en iyi,en güvenli meydanlardan biridir.Hiçbir sorun yaşatmamıştır.Genişlemeye ve yenilenmeye müsaittir.Devlet karayoluna ve otoyola son derece yakındır.Bu meydanı terk edip sisin pusun kol gezdiği,yağışı,rüzgarı bol tepe eteklerine vede sadece 50 km öteye yeni bir meydanın yapılması akılsızlıktır.Harcanacak servete yazıktır.Bu proje allanıp pullanıp önümüze konuyor.Airport TV göreve... Cesaretinizi toplayın bu konuyu tartışmaya açın.
  • Adanada'da uluslararası standarlarda bir havalimanı varken.. Bu havaalanı gereksiz... Türkiye'nin ve oradakilerin bu haavalanları merakı neden? anlamsız... Türkiye'de o kadar kişi işsizlikten - açlıktan kıvranirken Türkiye'nin başındaki cebini dolduran beyefendi göstermelik olsun diye sürekli bir yerlere haavaalanı yapıyor.. Zavallı millette bu göz boyamayı afiyetle yiyor...

Adana-Mersin arasında kurulacak Çukurova Bölgesel Havalimanı'na ilişkin fizibilite ve proje hazırlıklarını başlatan Ulaştırma Bakanlığı, en az 150 milyon YTL yatırım gerektiren havalimanının yapım ihalesine gelecek yıl çıkılmasını planlıyor. Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mersin-Adana arasında yeni bir havalimanı kurulacak.

Ulaştırma Bakanlığı teknik ekiplerinin yaptığı ön çalışmalarda, Mersin'in, bölge ve ilçelerindeki yoğun nüfus ve limandaki ticaret hacmi nedeniyle havalimanına ihtiyacı olduğuna karar verildi. Bu doğrultuda yapılan analizlerde, kentin batısı veya iç bölgelerinde büyük bir havalimanı için uygun arazi bulunmadığı anlaşıldı.

Bunun üzerine Mersin yakınlarında limanın doldurularak havalimanı yapılması düşünüldü. Bunun da maliyetleri yükselteceği öngörüldüğünden bu düşünceden vazgeçildi. Öte yandan, Adana'daki havalimanının yetersiz kaldığı ve potansiyelinin artması nedeniyle ihtiyacı karşılayamadığı ancak mevcut tesislerin de büyütülmesinin uygun olmayacağı tespit edildi.

İKİ KENTİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Ulaştırma Bakanlığı, iki kentin ihtiyacını da karşılayacak bölgesel havalimanı yapılmasına karar verdi. Bakanlık teknik ekipleri, iki kent arasında coğrafi olarak en uygun alanı bulmak üzere çalışma başlattı ve bunun için alternatif bölgeler saptadı.

Bakanlık, Çukorova Bölgesel Havalimanı için yer tespitinin yanı sıra zemin etüdü, fizibilite ve proje çalışmalarını yoğunlaştırdı. Projenin, tüm detaylarıyla gelecek yıl ortaya çıkması öngörülüyor. Ulaştırma Bakanlığı, projenin süreçlerinin hızlı ilerlemesi halinde gelecek yıl yapım ihalesine çıkılmasını planlıyor.

Havalimanının potansiyelini teknik ekiplere incelettiren bakanlık, limanın yap-işlet-devret yöntemiyle yapılma potansiyeli bulunduğunu belirledi. Havalimanının bu yöntemle ihale edilmesi öngörülüyor.

YILLIK YOLCU POTANSİYELİ 2 MİLYON

Bakanlığın üzerinde çalıştığı plana göre, Çukurova Bölgesel Havalimanı, İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya'daki havalimanlarından sonra sıralanan havalimanları arasında ilk sırada olacak şekilde yapılacak. Havalimanı modern mimariyle inşa edilecek.

Havalimanı 3500X45 metre ölçülerinde piste sahip olacak ancak ihtiyaç olması halinde buna paralel bir pist daha yapılacak şekilde inşa edilecek. Taksi yolu ve apronları ile iç ve dış hat terminallerinin iki kentin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılması öngörülüyor. Yıllık 2 milyon yolcu potansiyeli bulunduğu belirlenen havalimanı için en az 150 milyon YTL yatırım yapılması planlanıyor.

 

Yeni Havaalanı için hazırlıklar başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ADANALI ~ 15 yıl önce
Ne teknik ,Ne turistik nede ticaret açısından akıl ermiyor.Koskoca Adana havaalanını yık git Mersine alan yap.Daha hatay alanı yeni bitti dev gibi pist.İleriki günlerde belki meşhur İncirlik havaalanı bile sivil uçuşlara açılabilir.Alın size Adananın içinde bir Dev bir alan.Bu işin içinde iş var tabi yersek.Bence Adana havaalanının arsasına birileri göz dikti.Bir şehir kurulur oraya hemde Adananın en güzel yeri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wolf ~ 15 yıl önce
yazık gunahtir. yani serefsizlik en dogru terim ama sansurden gecer mi bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsraf ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar cok dogru söylemişler.. Yeni bir havalimanı çok gereksiz. Airport tv bu konuyu tartışmaya açsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz1 ~ 15 yıl önce
evet gereksiz ve boş işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demirkuş ~ 15 yıl önce
Üçüncü seferdir yazıyorum.Ama kimse duymak istemeyecek. Onuda biliyorum. Adana Şakirpaşa havaalanı her mevsim iniş kalkış yapılabilen Türkiyedeki en iyi,en güvenli meydanlardan biridir.Hiçbir sorun yaşatmamıştır.Genişlemeye ve yenilenmeye müsaittir.Devlet karayoluna ve otoyola son derece yakındır.Bu meydanı terk edip sisin pusun kol gezdiği,yağışı,rüzgarı bol tepe eteklerine vede sadece 50 km öteye yeni bir meydanın yapılması akılsızlıktır.Harcanacak servete yazıktır.Bu proje allanıp pullanıp önümüze konuyor.Airport TV göreve... Cesaretinizi toplayın bu konuyu tartışmaya açın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Flughafen ~ 15 yıl önce
Adanada'da uluslararası standarlarda bir havalimanı varken.. Bu havaalanı gereksiz... Türkiye'nin ve oradakilerin bu haavalanları merakı neden? anlamsız... Türkiye'de o kadar kişi işsizlikten - açlıktan kıvranirken Türkiye'nin başındaki cebini dolduran beyefendi göstermelik olsun diye sürekli bir yerlere haavaalanı yapıyor.. Zavallı millette bu göz boyamayı afiyetle yiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000