06 Ekim 2014, Pazartesi 09:20:23

TÜRKİYE YERLİ UÇAKTA ATAĞA KALKIYOR

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi.
  • Hehe 12 senedir yerli ucak yapilcak ... 90 kisilik ucak kimin neyine yetsin ! Bildigin olu dogucak desene ! Pazarda yer bula bilmesi icin en az 140 - 200 (3+3)koltuk araliginda bir seri olmali ... Cinlilerin ve ruslarin projeleri cok basarili , onlar kesinlikle rol model alinmali .....
  • Ne bu piyangomu 50 yıl önce kaçsın. 90 kişilik bi uçak tasarlanıp yapılacak. Çokta rahat yapılacak. yeterki döviz çıkmasın. Allahım ne tipler var
  • bir an önce baslamaliyiz
  • Tayyiban zihniyeti nedir yaw iyice şaşırdınız :))) Ezik ezik yaşayın siz
  • Hepsi yalan dolan, sadece siyasi ve yandaş rantı için çabalar. Yıllarca çabalanıp anca 50 yıl önce yapılmış olan bir projeyi yapabiliyor olmaya çabalamak. Gerçeklikle ilgisi yok, şimdi derler ki zaten senin gibiler yüzünden yapılamadı şimdiye kadar. Hayır efendim , kabul edin o tren kaçtı artık, başka bir sürü sektör var, oyalanmayın ve oralara yönelin, bu dünyada afrika ülkeleri bile almaz senin yapacağın çakma uçak, araba ve benzerlerini.. Medeniyete bir çivi çakmaya çalışın savaş oyuncakları için çabalayacağınıza. Yalancılar
  • Yaa kim istemez... evet çaba da var. Lakin blue print te eğer bir TÜRK imzası yoksa ne farkeder isterseniz temel madde bu topraktan çıksın, yada mühendis bu toprakta doğsun. Bu projelerde yabancılarda çalışabilir o bile sorun değil hani avrupanın istihtamını biz salamak zorundayız yaa:)) Gurur duyarım inanın ama inanın atla deve değil tasarlamak. Sadece insanların sadece tasarım konusunda önünü açın brakın başarısız olsun bir gün başarır nasılsa. Ve son sözüm teşvik verenlere illa motor üretimi için kendini kanıtlamış firmalara gitmeyin. Ostim de skorsky mast ı üreten bir sanati motor da üretir. Bir pilot :))
  • tayyiban zihniyeti bu, bilimsel temeli yok.
  • Hürkuş un motoru general motors muu?? Arkadaş tamam illa aşağılayacan ülkeyi, mühendisi, gösterilen çabayı falan da bari bi google a soraydın nedir ne değildir diye!!! Hem cahil hem üşengeç! Yazıklar olsun.
  • Uçak yada araba üretemediğimize değil, bu kadar aşağılık kompleksi olan ezik insanlarımızın Olmasına çok üzülüyorum.
  • Yarım yamalak bilgi ile yorum yazan arkadaşa: daha eleştirdiğin uçağın teknik özelliklerini bile bilmiyorsun, önce açıp oku sonra eleştiri yaz. Her uçağın prototipi uzun süre test uçuşu yapar, sonra servise girer. Kaldı ki Hürkuş EASA Part 23 ' e göre sertifikalandırıldığından testleri daha uzun sürüyor. Kendi mühendisinize, teknisyeninize niye bu kadar acımasızsınız?

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

Türkiye, havacılık alanında yerli üretim için atağa kalkıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzay ve Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından Havacılık ve Uzay Teknolojileri Alanında Desteklemede Öncelikli Projeler yönetmeliği yayımlandı. Buna göre havacılık alanında yıllardır dışa bağımlı kalanTürkiye, artık kendi uçağını, helikopterini, insansız hava aracını (İHA) ve balonunu kendisi üretmek için harekete geçti. Bu konuda parça üretimi yapan şirketlere yönelik de teşvik paketi hazırlandı.

Tamamen yerli üretim

Star'ın haberine göre, yönetmeliğin devreye girmesiyle birlikte Türkiye, hem yıllardır yurt dışından aldığı hava araçlarındaki yaşadığı sıkıntıları bitirecek hem de savunmaya harcadığı bütçenin büyük bir kısmını yurt içinde tutarak ekonomiye önemli katkı sağlayacak. Proje kapsamında Türkiye, hava araçlarının dış parçalarının yanı sıra özellikle hava araçları ve motorlarında kullanılan yüksek teknolojili malzemeleri yerli olarak geliştirmeyi hedefliyor.

Buna göre hava araçlarının motor, haberleşme, seyrüsefer, izleme, uçuş kontrol, uçuş veri kayıt sistemleri, kara kutu, radar, mekanik sistemleri, donanım ve yazılım dahil hepsini yerli olarak geliştirecek. Öte yandan Türkiye, ilk etapta savaş uçağı ve İHA'lara ağırlık verecek. Kendi savunmasını güçlendirmesinin yanı sıra üretilen hava araçlarını yurt dışına da satacak. Böylece Türkiye'nin cari açığını da önemli oranda kapatmış olacak.

Teşvik paketi hazırlandı

Teşvik paketini de hazırlayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Uzay ve Havacılık Genel Müdürlüğü bu alanda malzeme üretecek firmalara destek sağlayacak. Hazırlanan teşvik paketine göre yerli hava araçları yapımındaki malzemeler sadece Türkiye'de üretim yapan firmalardan alınacak. Fabrika kuracak firmalara vergi, Ar-Ge ve yer gibi teşvikler sağlanacak. TÜBİTAK, Aselsan, Üniversiteler gibi devlet kurumlarından firmalara Ar-Ge desteği sağlanacak.

TÜRKİYE YERLİ UÇAKTA ATAĞA KALKIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hehe 12 senedir yerli ucak yapilcak ... 90 kisilik ucak kimin neyine yetsin ! Bildigin olu dogucak desene ! Pazarda yer bula bilmesi icin en az 140 - 200 (3+3)koltuk araliginda bir seri olmali ... Cinlilerin ve ruslarin projeleri cok basarili , onlar kesinlikle rol model alinmali .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne bu piyangomu 50 yıl önce kaçsın. 90 kişilik bi uçak tasarlanıp yapılacak. Çokta rahat yapılacak. yeterki döviz çıkmasın. Allahım ne tipler var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayseri ~ 10 yıl önce
bir an önce baslamaliyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tayyiban zihniyeti nedir yaw iyice şaşırdınız :))) Ezik ezik yaşayın siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje müdürü ~ 10 yıl önce
Hepsi yalan dolan, sadece siyasi ve yandaş rantı için çabalar. Yıllarca çabalanıp anca 50 yıl önce yapılmış olan bir projeyi yapabiliyor olmaya çabalamak. Gerçeklikle ilgisi yok, şimdi derler ki zaten senin gibiler yüzünden yapılamadı şimdiye kadar. Hayır efendim , kabul edin o tren kaçtı artık, başka bir sürü sektör var, oyalanmayın ve oralara yönelin, bu dünyada afrika ülkeleri bile almaz senin yapacağın çakma uçak, araba ve benzerlerini.. Medeniyete bir çivi çakmaya çalışın savaş oyuncakları için çabalayacağınıza. Yalancılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaa kim istemez... evet çaba da var. Lakin blue print te eğer bir TÜRK imzası yoksa ne farkeder isterseniz temel madde bu topraktan çıksın, yada mühendis bu toprakta doğsun. Bu projelerde yabancılarda çalışabilir o bile sorun değil hani avrupanın istihtamını biz salamak zorundayız yaa:)) Gurur duyarım inanın ama inanın atla deve değil tasarlamak. Sadece insanların sadece tasarım konusunda önünü açın brakın başarısız olsun bir gün başarır nasılsa. Ve son sözüm teşvik verenlere illa motor üretimi için kendini kanıtlamış firmalara gitmeyin. Ostim de skorsky mast ı üreten bir sanati motor da üretir. Bir pilot :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hep haklı çıktık ~ 10 yıl önce
tayyiban zihniyeti bu, bilimsel temeli yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uza ~ 10 yıl önce
Arkadaş bilim adamı, yol verin :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hürkuş un motoru general motors muu?? Arkadaş tamam illa aşağılayacan ülkeyi, mühendisi, gösterilen çabayı falan da bari bi google a soraydın nedir ne değildir diye!!! Hem cahil hem üşengeç! Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Uçak yada araba üretemediğimize değil, bu kadar aşağılık kompleksi olan ezik insanlarımızın Olmasına çok üzülüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yarım yamalak bilgi ile yorum yazan arkadaşa: daha eleştirdiğin uçağın teknik özelliklerini bile bilmiyorsun, önce açıp oku sonra eleştiri yaz. Her uçağın prototipi uzun süre test uçuşu yapar, sonra servise girer. Kaldı ki Hürkuş EASA Part 23 ' e göre sertifikalandırıldığından testleri daha uzun sürüyor. Kendi mühendisinize, teknisyeninize niye bu kadar acımasızsınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000