27 Ekim 2012, Cumartesi 14:57:10

RUSYA'DAN YABANCI PİLOT AÇILIMI!

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanlığı, uzun tartışmalardan sonra yabancı pilotların Rus havayolu şirketlerinde çalışmasına izin verdi.
  • Türk pilotların değerini arttıracak çok güzel bir haber. Transaero geçen aylarda 747 için direk geçiş kaptan arıyordu.
  • işşiz pilotlar heyecanlanmasın bosuna. Almanyada fransada diger avrupa ulkelrinde oldugu gibi rusyada yabancı pilotu serbest bırakmş olabilir ama hepsinde oldugu gibi oda benim dilimi anadilin gibi konusacaksın bu şart deyip işin içinden çıkar. Ama benim ülkemde şart şurt yoktur gel kim olursan ol gel muhabbeti vardır yabancı için. Yerliden lisans ister yabancı lise bitirse yeter, yerliden toeic 99999 ister yabancı hello dese yeter. Yerliden gözün üstünde kaşın olsun ister yabancının şekli şemalı önemli değldir. Gel vatandaş geeeellll
  • güzel haber bıktım bu torpilli tiplerden dilerim rusya türk pilotları kabul eder.. kendi ülkesinde değer görmeyen pilotlar gidin rusyaya bırakın burayı bu imansız torpillilere..
  • hocam acin google dan bakin bakalim bagimsiz devletler toplulugu hangi devletlerden olusuyor...yabanci pilot derken neyi kastediyorlar
  • EVET KENDI ULKELERINDE DEGER GORMEYEN TURK PİLOTLARA BEKLEDIKLERI ILGI RUSYADAN GELIR. VE EMINIMKI COK INSAN GIDECEKLERDIR.
  • pilot olsam hiç durmam...giderdim...
  • İlk başta sevindirici gibi gelebilir bizim ATPL sahibi işsiz pilotlar için ama; yabancı pilotlardan biraz fazla saat istenecektir. Öte yandan bizim pasaportumuzla Afrika, Arap ülkeleri ve diğer Türk Cumhuriyetleri dışında bir yerde çalışmak pek mümkün olmayabiliyor... Herkese iyi bayramlar...

Ria Novosti’de yer alan habere göre havayolu taşımacıları, bu kararla birlikte pilotlar arasında rekabet başlayacağını ve bunun sonucunda havayolu şirketlerinin kendilerini geliştireceğini düşünüyorlar.

Rusya’nın en büyük havayolu şirketi olan Aeroflot’un Genel Müdürü Vitaliy Savelev, daha önce defalarca havayolu şirketlerinde pilot açığı olduğunu dile getirmiş ve hiç olmazsa BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu)  ülkesi vatandaşı pilotlara, Rus havayolları şirketlerinde çalışma izni verilmesini istemişti.

Ulaştırma Bakanlığı bir adım daha ileri giderek sadece BDT ülkeleri vatandaşı pilotlara değil, diğer ülke vatandaşı pilotlar için de Rus havayolları şirketlerinde çalışma izni verilmesini önerdi.

Bakanlık daha önce iki yıl içerisinde faaliyete geçirilecek bir eğitim programı aracılığı ile ülkedeki pilot eksiğinin giderileceğini belirtmişti. Programa göre 2012 yılında 500, 2013 yılında ise 600 pilotun hazır olacağı belirtilmişti.

RUSYA'DAN YABANCI PİLOT AÇILIMI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Güzel Haber ~ 12 yıl önce
Türk pilotların değerini arttıracak çok güzel bir haber. Transaero geçen aylarda 747 için direk geçiş kaptan arıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sanmam ~ 12 yıl önce
işşiz pilotlar heyecanlanmasın bosuna. Almanyada fransada diger avrupa ulkelrinde oldugu gibi rusyada yabancı pilotu serbest bırakmş olabilir ama hepsinde oldugu gibi oda benim dilimi anadilin gibi konusacaksın bu şart deyip işin içinden çıkar. Ama benim ülkemde şart şurt yoktur gel kim olursan ol gel muhabbeti vardır yabancı için. Yerliden lisans ister yabancı lise bitirse yeter, yerliden toeic 99999 ister yabancı hello dese yeter. Yerliden gözün üstünde kaşın olsun ister yabancının şekli şemalı önemli değldir. Gel vatandaş geeeellll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
www ~ 12 yıl önce
oturup çalışın o zaman ingilizceye.Millet olarak hep bişeylerin arkasına sıgınıyoruz.Artık adam gibi çalışıp kendimizi geliştirelimki adamlar bizimle çalışmak istesin.Herseye su bole bu bole dıye sızlanmaya gerek yok.
iyi haber ~ 12 yıl önce
güzel haber bıktım bu torpilli tiplerden dilerim rusya türk pilotları kabul eder.. kendi ülkesinde değer görmeyen pilotlar gidin rusyaya bırakın burayı bu imansız torpillilere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
hocam acin google dan bakin bakalim bagimsiz devletler toplulugu hangi devletlerden olusuyor...yabanci pilot derken neyi kastediyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deger kıymet ~ 12 yıl önce
EVET KENDI ULKELERINDE DEGER GORMEYEN TURK PİLOTLARA BEKLEDIKLERI ILGI RUSYADAN GELIR. VE EMINIMKI COK INSAN GIDECEKLERDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
pilot olsam hiç durmam...giderdim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut... ~ 12 yıl önce
İlk başta sevindirici gibi gelebilir bizim ATPL sahibi işsiz pilotlar için ama; yabancı pilotlardan biraz fazla saat istenecektir. Öte yandan bizim pasaportumuzla Afrika, Arap ülkeleri ve diğer Türk Cumhuriyetleri dışında bir yerde çalışmak pek mümkün olmayabiliyor... Herkese iyi bayramlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000