13 Şubat 2012, Pazartesi 14:07:45

PİLOTLAR BİR KEZ DAHA GREVDE...

İspanyol havayolu şirketi Iberia'nın pilotları, kuruma bağlı olarak kurulan ucuz tarifeli havayolu şirketi Iberia Express'e karşı yine greve gitti...
  • helal olsun adamlara bizim gibi paralı koyun sürüsü değillermiş demek ki...
  • Bugün havacılar ve diğer tüm iş kollarının çalışanları sermayenin oyuncağı olmuşlardır.Ülkemizde sermaye sahipleri maalesef her istediklerini yapacak , yaptıracak konumdadırlar.Hukuk resmen ve alanen iplenmemektedir.Şahsi duygular ön plandadır.
  • Bizde maaş vermeyen bir şirketin pilotları kös kös düşünüyor ama eylem yapamıyorlar çünkü sendikaları yok. Aynı şirketin Almanya'da ki kardeş şirketi maaşları nasıl alabiliyor düşünmek gerek.
  • Tray sonuna kadar haklıdır, senin ise hepsi birer palavradır. Ben de çalışanım, doğru düzgün iş yapıyorum ve sömürülmüyorum.
  • Hakkını aramak diye buna denir sayın yorumcu. Çalışana işini iyi yapana dünyanın her herinde iş var, gider ekmeğinin peşinden koşarsın. Ama senin gibi sürü psikolojisine sahip ve hakkını arama yetisinden yoksun olanlar bu güzide olduğu kadar meşakkatli mesleği patronların elinde oyuncak eder yozlaştırırlar. Helal olsun yetki sorunu olmayan, küt diye grevi başlatabilen İspanyol sendikalarına.
  • bugün tüm havayollarında postholder'lar, yardımcıları, departman müdürleri pilot yöneticilerden oluşmaktadır. Şirketlerimizi iyi veya kötü durumlara getirenler de onların payı vardır. gözden kaçırmayalım.
  • Yorumlarımız ya işçiden ya patrondan yana acımasızca yazılıyor. Maalesef millet olarak kendimizi karşıdakinin yerine koyamıyoruz. Bir çalışan maaşının her ayın başında nasıl kazanılıp (işletmecilik, işletme giderleri, vergiler, kira bedelleri vs hesaplanarak) hesabına yatırıldığını düşünmeden, bir işveren işletmelerin, artık çağın değiştiğini ve artık çalışanları yöneterek değil çalışanlarla yöneterek işletildiğini kabul etmek zorundadır. İsteklerimiz makul olduğu sürece kabul edilecektir.
  • Thy ve özelsektör pilotları siz ne zaman karşılaştığınız haksızlıklar için uçmayıp,demokratik grev hakkınızı kullanacaksınız.Yahu adam rapor yazdı diye işten çıkarılır mı?Eden bulur unutmayın.
  • Ya ne gerek var gelsinler buraya ikinci dil ispanyolca, yabancı pilot lazım hepsi gelsin hemen işe başlarlar.
  • keşke bizde de böle hak mücadelesi için grev yapacak kadar cesur,kararlı pilotlar ve kabin memurları olsaydı...
Mart ayında hizmete girmesi beklenen Iberia Express'in işten çıkarılmalara yol açacağını ve tecrübesiz pilotların çalıştırılacağını savunarak, şirketin kurulma yöntemine karşı çıkan pilotlar 18 Aralık'ta başlattıkları grevlerinin sekizincisini bugün gerçekleştirdi.
 
Grevden dolayı aralarında İstanbul da dahil olmak üzere Iberia'nın bugünkü 121 uçuşunun iptal edildiği belirtildi.
 
İspanya Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, iç hatlar uçuşlarının yüzde 50'sinin gerçekleşmesinin garanti edildiğini açıklarken, Iberia şirketi de mağdur olan yolcuların bilet iade veya değiştirme işlemlerinde kolaylık sağlanacağını bildirdi.
 
Iberia şirketinin olumsuz yanıtlarına rağmen, taraflar arasında müzakere yolunun hala açık olduğu söylense de Iberia pilotlarının bağlı bulunduğu sendikalar, 17, 20, 24 ve 29 Şubat tarihlerinde de grev yapacaklarını duyurdu.
 
Iberia havayolu şirketinin, 15 bini yer hizmetleri olmak üzere 20 bin personeli bulunuyor. (Zaman)
PİLOTLAR BİR KEZ DAHA GREVDE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
helal olsun adamlara bizim gibi paralı koyun sürüsü değillermiş demek ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bugün havacılar ve diğer tüm iş kollarının çalışanları sermayenin oyuncağı olmuşlardır.Ülkemizde sermaye sahipleri maalesef her istediklerini yapacak , yaptıracak konumdadırlar.Hukuk resmen ve alanen iplenmemektedir.Şahsi duygular ön plandadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizde maaş vermeyen bir şirketin pilotları kös kös düşünüyor ama eylem yapamıyorlar çünkü sendikaları yok. Aynı şirketin Almanya'da ki kardeş şirketi maaşları nasıl alabiliyor düşünmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tray sonuna kadar haklıdır, senin ise hepsi birer palavradır. Ben de çalışanım, doğru düzgün iş yapıyorum ve sömürülmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hakkını aramak diye buna denir sayın yorumcu. Çalışana işini iyi yapana dünyanın her herinde iş var, gider ekmeğinin peşinden koşarsın. Ama senin gibi sürü psikolojisine sahip ve hakkını arama yetisinden yoksun olanlar bu güzide olduğu kadar meşakkatli mesleği patronların elinde oyuncak eder yozlaştırırlar. Helal olsun yetki sorunu olmayan, küt diye grevi başlatabilen İspanyol sendikalarına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bugün tüm havayollarında postholder'lar, yardımcıları, departman müdürleri pilot yöneticilerden oluşmaktadır. Şirketlerimizi iyi veya kötü durumlara getirenler de onların payı vardır. gözden kaçırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlarımız ya işçiden ya patrondan yana acımasızca yazılıyor. Maalesef millet olarak kendimizi karşıdakinin yerine koyamıyoruz. Bir çalışan maaşının her ayın başında nasıl kazanılıp (işletmecilik, işletme giderleri, vergiler, kira bedelleri vs hesaplanarak) hesabına yatırıldığını düşünmeden, bir işveren işletmelerin, artık çağın değiştiğini ve artık çalışanları yöneterek değil çalışanlarla yöneterek işletildiğini kabul etmek zorundadır. İsteklerimiz makul olduğu sürece kabul edilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Thy ve özelsektör pilotları siz ne zaman karşılaştığınız haksızlıklar için uçmayıp,demokratik grev hakkınızı kullanacaksınız.Yahu adam rapor yazdı diye işten çıkarılır mı?Eden bulur unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ya ne gerek var gelsinler buraya ikinci dil ispanyolca, yabancı pilot lazım hepsi gelsin hemen işe başlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
keşke bizde de böle hak mücadelesi için grev yapacak kadar cesur,kararlı pilotlar ve kabin memurları olsaydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000