06 Eylül 2008, Cumartesi 13:48:11

Kırgızistan'da Havacılık Depremi!

Kırgızistan'da 24 Ağustos'ta başkent Bişkek'te meydana gelen uçak kazasından sonra 21 havayolu şirketi kapatıldı, 150 uçağa da uçuş yasağı getirildi...
  • Kirgizistan'da varolmus ya da varolan asagi yukari 23 sirketin hepsi kara listede. Kirgizistan Sivil Havaciligi'nin ve oradaki havayollarinin yeniden yapilanmaya ihtiyaci var. Turkiye'deki sivil havacilik sektoru, Kirgizistan'a yol gosterici olabilir. Oranin yeniden yapilanmasi saglanabilir...SHGM' ne saygilar.

Ülkede uçak kazasından sonra gözlerin havayolu şirketlerine çevrilmesi üzerine Kırgızistan Ulaştırma Bakanlığı harekete geçerek havayolu şirketlerine sıkı denetimler başlattı. Bakanlığın havayolu şirketleri üzerindeki denetimler meyvesini verdi. Ulaştırma Bakanı Nurlan Sulaymanov, incelemeler neticesinde, 2005 yılında uçuş lisansı alan 32 havayolu şirketinden 21'ini kapatıldığını bildirdi. Ayrıca bu şirketlere ait 150 uçağa da uçuş yasağı getirildiğini açıkladı.

PİLOTLAR BEŞ YIL ÖNCE UYARMIŞ

Kırgızistan havayollarında çalışan bir pilotun ülkede yayın yapan Azattık Radyosu'na yaptığı açıklamasında ilginç iddialara yer veriliyor. 35 yıllık tecrübeli pilot Meder Cündübayev Kırgız havayollarında çalışan pilotlar olarak 5 yıl önce yetkilileri mevcut uçaklar konusunda uyardıklarını söyledi. Pilot Cündübayev'in açıklaması şöyle devam ediyor: "Biz pilotlar olarak 5 yıl önce mevcut uçakların eskiliğinden dolayı büyük kazalar olabileceği noktasında yetkilileri uyarmıştık. Konuyu basın yayın organlarına da taşımıştık. Ancak bazı yetkililerin tehditleri üzerine bazı pilot arkadaşlarımız iş kaygısı nedeniyle geri adım atmışlardı. Şuan bizim yolcu taşıdığımız uçakları çoğu ülkeler kargo taşımacılığında dahi kullanmıyor. Kazaların sorumluları yetkililerdir."

KAZADA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

24 Ağustos'taki uçak kazasında hayatını kaybeden 65 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kırgızistan Sağlık Bakanlığı basın sözcüsü Elena Bayalinova, kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. İran'da devam eden DNA testlerinin bir hafta daha süreceğini belirten Bayalinova, gelişmelerden kamuoyunu haberdar edeceklerini bildirdi.

Bu arada kazadan hemen sonra Moskova'ya incelenmek üzere gönderilen uçağın kara kutusunun deşifresinde sona yaklaşıldığı belirtiliyor. Ulaştırma Bakanı Nurlan Sulaymanov, kara kutu incelemesinde sona yaklaşıldığı bildirdi. Bakan Sulaymanov, Moskovalı yetkililerden aldıkları bilgilere göre, kaza yapan uçaktaki seslere kara kutuda henüz rastlanmadığını kaydediyor. Çalışmaların titizlikle devam ettiğini aktaran Sulaymanov, kara kutu incelemesinin sonuçlarını basına duyuracaklarını bildirdi.

Kırgızistan'da Havacılık Depremi!

Yorumlar

Air ~ 16 yıl önce
Kirgizistan'da varolmus ya da varolan asagi yukari 23 sirketin hepsi kara listede. Kirgizistan Sivil Havaciligi'nin ve oradaki havayollarinin yeniden yapilanmaya ihtiyaci var. Turkiye'deki sivil havacilik sektoru, Kirgizistan'a yol gosterici olabilir. Oranin yeniden yapilanmasi saglanabilir...SHGM' ne saygilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000