24 Şubat 2010, Çarşamba 15:15:07

İran'dan ilginç uçuş yasağı!

Basra Körfezi'nin adının Pers Körfezi olarak anılmasını isteyen İran bu ismi kullanmayan şirketlere hava sahasını kapatacak.
  • TURKEY değil TÜRKİYE dedirteceksin. Ama nerede bizde o kimliğine sahip çıkma?
  • yahu bırakın yok kafa tutuyormuş vs yer altından para pardon petrol fışkırıyor buna rağmen benzin ithal ediyorlar, yarın petrol bitsin görürüm ben onları
  • allah su araplai kahr etsin ya.. Ya ben doguldugum gunden beri haritada Persian Gulf goruyorum simdi de oyle..araplar hastalar ya arkadaslarim.. Bile ucagin GPS inde bazen degisklik yapip Arabian Gulf yaziyorlar tabi ki de Iranlilarin hakki su arkadasim! Bence kendi ulke ve topragina savunman gerekiyor.. Simdi boyle yapmazsalar 1 yil sonra arabistan iranin batisinda olan adaylarada sahibim diyecek..zaten tek orasi degil uman bahrain dubai... Bile peygamberimiz onlarla basaramamis ya..o insanlar hastalar...
  • Bizde kendimize halen hindi dedirtelim... adamlar körfezin adını bile düzelttiriyor.
  • Ne yazdigini bilmiyorum ama adamlar dogrusunu yapiyor.En azindan hic birseye oldu bitti'ye musaade etmiyor.Her seye ragmen dimdik ayakta ve ihtiyaclarini kendisi karsiliyor , benim saygim vardir.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

İran ve Arap yarımadası arasındaki Basra Körfezi'nin ismi konusundaki ihtilaf bu kez hava trafiğini vuracağa benziyor. Basra Körfezi'nin tarihteki isminin Pers Körfezi olduğunu savunan İran bunun yerine Arap Körfezi adını kullanan Arap ve bazı Batılı ülkelere rest çekti. İran Ulaştırma Bakanlığı yabancı havayolu şirketlerine gönderdiği bir bildiriyle elektronik monitörlerinde "Pers Körfezi yerine Arap Körfezi" ismini kullananların uçaklarının İran hava sahasını kullanmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Ulaştırma Bakanlığının bu çıkışının temel hedefinin Körfez'deki Arap devletlerin havayolu şirketleri olduğu tahmin ediliyor. Bildiride İran havayolu şirketi Kiş Air için çalışan bir Yunan çalışanın monitörde Pers Körfezi yerine Arap Körfezi ifadesini yazdığı için sınırdışı edildiği ifade edildi.

İLK KRİZ DEĞİL

Geçtiğimiz yıl da İran'ın logo ve madalyalarda Pers Körfezi adını kullanmak istemesi üzerine İslam Olimpiyatları iptal edilmişti. Ayrıca 2005 yılında da National Geographic Dergisi İran'ın itirazı üzerine dünya atlasını piyasadan çekmişti.

1 UÇUŞ YASAK

İran Ulaştırma Bakanı Hamid Behbahani, "Pers Körfezi ismini kullanmayan havayolları şirketi 1 ay men cezası alacak" dedi.

 

İran'dan ilginç uçuş yasağı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
TURKEY değil TÜRKİYE dedirteceksin. Ama nerede bizde o kimliğine sahip çıkma?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu bırakın yok kafa tutuyormuş vs yer altından para pardon petrol fışkırıyor buna rağmen benzin ithal ediyorlar, yarın petrol bitsin görürüm ben onları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
allah su araplai kahr etsin ya.. Ya ben doguldugum gunden beri haritada Persian Gulf goruyorum simdi de oyle..araplar hastalar ya arkadaslarim.. Bile ucagin GPS inde bazen degisklik yapip Arabian Gulf yaziyorlar tabi ki de Iranlilarin hakki su arkadasim! Bence kendi ulke ve topragina savunman gerekiyor.. Simdi boyle yapmazsalar 1 yil sonra arabistan iranin batisinda olan adaylarada sahibim diyecek..zaten tek orasi degil uman bahrain dubai... Bile peygamberimiz onlarla basaramamis ya..o insanlar hastalar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde kendimize halen hindi dedirtelim... adamlar körfezin adını bile düzelttiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne yazdigini bilmiyorum ama adamlar dogrusunu yapiyor.En azindan hic birseye oldu bitti'ye musaade etmiyor.Her seye ragmen dimdik ayakta ve ihtiyaclarini kendisi karsiliyor , benim saygim vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000