02 Temmuz 2008, Çarşamba 15:32:04

Heliport başvurularında rekor artış

Her İle Bir Heliport” projesi kapsamında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılan heliport başvurularında rekor düzeyde artış yaşanıyor. Şu ana kadar başvuru sayısı 41’e ulaştı.

SHGM’nin 2007 Kasım’da Türkiye genelinde başlattığı  “Her İle Bir Heliport” projesi Büyük ilgi görüyor.Projenin hayata geçmesiyle bugüne kadar 11 heliporta yapım izni, 2 heliporta ise yapım ve işletim izni verildi. Halen işlemleri devam eden 28 heliport başvurusu ile birlikte projenin başladığı tarihten bugüne kadar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne yapılan heliport başvuru sayısı toplam 41’e ulaştı.

Bu başvuruların olumlu sonuçlanması halinde işletilen heliport sayısı 45’ten 86’ya ulaşmış olacak. Halen artarak devam eden başvurular dikkate alınırsa bu sayının yıl sonunda 100’ü geçeceği düşünülüyor.

Sivil havacılık sektöründe hava taksi ulaşımı ve helikopter işletmeciliği konusunda yaşanan gelişmeler doğrultusunda harekete geçen Ulaştırma Bakanlığı, doğal afetler ve sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere her ilde en az bir helikopter iniş kalkış alanı yapılması konusunda 2007 yılı Kasım ayında Valiliklere bir yazı göndermişti.

 

Heliport başvurularında rekor artış

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000