13 Haziran 2009, Cumartesi 08:29:15

"Helikopterin radar kayıtları bize ulaşmadı"

BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi, resmi olarak talep etmelerine rağmen helikoptere ait radar kayıtları ve uçuş planının henüz kendilerine gönderilmediğini belirterek, "Helikopter parçaları Almanya'da inceleniyor, daha sonra İngiltere ve Kanada'da araştırılacak" dedi.
  • Biz Amsterdamda 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan THYnin uçak kazası ile ilgilide henüz bir ipucuna sahip olamadık.Kendi uçağımızın Arızalı denilen "Radar/Radyo Altimetresi"ni bile ülkemize getirip arızalı mı,faal mi anlayamadık?.Bir de bu uçak ve sistemlerinin faaliyetleri için uçağa verdiğimiz paraların belki de daha fazlasını sistemlerinin Test Set'leri/Bremze' lerine vermişizdir?.
  • Helikopter kazası ve yukarıdaki haberde bize göstermektedir ki,ülkemizde adam gibi bir kaza kurtarma ve kaza sebebini araştırma sistemi mercii yok,olacak gibi de gözükmüyor.Kazanın 112-155 arası diğer konuşmaları da TV'lerden yayınlandı.Gördüm ki adam gibi bir sistem kuracağımıza umudum da yok.!.
  • Helikopterin üreticisi olmamamıza rağmen ,GPS cihazının çalışıp çalışmadığı konusunda karar verebilecek makam Ülkemizde neden yoktur?.Neden yurt dışına incelemeye gönderilmiştir?.ASELSAN,HAVELSAN,TAI veya herhangi bir Hv.K.K.Hava üs elektronik Atölyeler yada FASBAT bölümü bunu çözemezmiydi?.Bence pek tabi çözerlerdi.Dikkat ettiyseniz size tonla "teknik birim" saydım.Getirin helikopterin imalatçısının ülkeme gönderdiği "GPS test set"'ini bana getirin,bırakınız cihazı tüm sistemin size çalışıp çalışmadığını söyleyeyim.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi ve BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, BBP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Helikopter kazasını 'kaza' veya 'sabotaj' olarak mı ifade edeceklerini kendilerinin bile bilmediğini vurgulayan Destici, "Kaza, sabotaj veya suikast olabilir" ifadesini kullandı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şanverdi ise helikopter kazasından hemen sonra İçişleri Bakanlığı'ndan parçaların korunması ve kollanmasını talep etmelerine rağmen parçaların gizlici Ankara'ya getirildiğini ileri sürdü. Helikoptere ait parçaların şu anda Almanya'da incelendiğini, daha sonra parçaların İngiltere ve Kanada'da inceleneceğini anlatan Şanverdi, GSP cihazının ise ABD'de inceleneceğini kaydetti. "Nasıl bir devletsek, bunu anlayamıyorum helikoptere ait GPS cihazının incelemesi Türkiye'ye yapılamıyor" diyen Şanverdi, "Talep etmemizin üzerinden 2.5 ay geçmesine rağmen helikoptere ait radar kayıtlarını alamadık, bununla birlikte helikopterin uçuş planını da vermediler. Devlet bize bir an önce radar kayıtlarını ve uçuş planını versin. Biz Türk milleti, BBP, Alperen Ocakları ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevenler adına karanlıkta kalan noktaların aydınlanması için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Şanverdi, kaza incelemesinin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı ekipler tarafından değil bağımsız kurumlar tarafından yapılması gerektiğini savunarak, "Bu kaza gelişmiş bir Avrupa ülkesinde olsaydı bakanlar başta olmak üzere sorumluluğu olan herkes istifa ederdi" şeklinde konuştu.

BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici bir soru üzerine, 'kesin sabotaj-suikast var' iddiaları ile kimseye haksızlık etmedikleri için bu yönde net ve sert açıklamalar yapmaktan kaçındıklarını vurgulayarak, "Biz büyük bir sabır ve kararlılıkla olayın üzerine gidilmesini ve şüphelerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz kavgayı milletin gözü önünde değil arka planda yapıyoruz. Milletin gözü önünde kavga edersek bunun soncunun nereye varacağını kimse tahmin edemez" şeklinde konuştu.

"Helikopterin radar kayıtları bize ulaşmadı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Biz Amsterdamda 9 kişinin ölümüyle sonuçlanan THYnin uçak kazası ile ilgilide henüz bir ipucuna sahip olamadık.Kendi uçağımızın Arızalı denilen "Radar/Radyo Altimetresi"ni bile ülkemize getirip arızalı mı,faal mi anlayamadık?.Bir de bu uçak ve sistemlerinin faaliyetleri için uçağa verdiğimiz paraların belki de daha fazlasını sistemlerinin Test Set'leri/Bremze' lerine vermişizdir?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helikopter kazası ve yukarıdaki haberde bize göstermektedir ki,ülkemizde adam gibi bir kaza kurtarma ve kaza sebebini araştırma sistemi mercii yok,olacak gibi de gözükmüyor.Kazanın 112-155 arası diğer konuşmaları da TV'lerden yayınlandı.Gördüm ki adam gibi bir sistem kuracağımıza umudum da yok.!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helikopterin üreticisi olmamamıza rağmen ,GPS cihazının çalışıp çalışmadığı konusunda karar verebilecek makam Ülkemizde neden yoktur?.Neden yurt dışına incelemeye gönderilmiştir?.ASELSAN,HAVELSAN,TAI veya herhangi bir Hv.K.K.Hava üs elektronik Atölyeler yada FASBAT bölümü bunu çözemezmiydi?.Bence pek tabi çözerlerdi.Dikkat ettiyseniz size tonla "teknik birim" saydım.Getirin helikopterin imalatçısının ülkeme gönderdiği "GPS test set"'ini bana getirin,bırakınız cihazı tüm sistemin size çalışıp çalışmadığını söyleyeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000