10 Temmuz 2008, Perşembe 15:00:23

Havalimanı için siyasi destek istendi

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu, Mersin'in lojistik üs haline getirilebilmesi hedefleri doğrultusunda yeni bir havaalanı yapılacağına ilişkin girişimlerin Adana Havalimanı'ndaki yetersizliklerden de kaynaklandığını bildirdi.

ATO yönetimi, uzun yıllardır dile getirilen sorunların çözümü konusunda başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat olmak üzere tüm Adana milletvekillerine görev düştüğünü kaydetti.

Adana Havalimanı'nın yeni bir havaalanının oluşturulmasına oranla çok daha düşük bir maliyetle bölgenin yurtiçi ve dışından tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek uluslararası kapasiteye kavuşturulabileceği belirtilen Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş tarafından yapılan açıklamada, "22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde bazı milletvekili adaylarının, "Adana Havaalanı Mersin'e taşınacak" biçimindeki açıklamalarının 2 kent arasında yarattığı gerginliğin henüz sona erdiği bir dönemde, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım'ın, Mersin'e yeni bir havaalanı yapılacağı yolundaki açıklamaları Adana'da üzüntüyle karşılanmıştır. Adana Havalimanı; Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Niğde illerindeki 3 milyona yakın nüfusa hizmet vermektedir. Kargo uçakları ile sebze-meyve ve diğer mal ihracında, bu illerin yanında Gaziantep ve Kahramanmaraş'a da hizmet veren ülkemizin trafiği en yoğun olan bir havaalanıdır. Çukurova'nın BTC ile gelişen ekonomik vizyonu da dikkate alındığında önemi daha da iyi anlaşılabilecek olan Adana Şakirpaşa Havalimanı dururken, Mersin'e böyle bir ayrıcalık tanınmak istenmesinde ise kuşkusuz bu ilden milletvekili seçilen Devlet Bakanımız Sayın Kürşat Tüzmen'in çabaları etkili olmaktadır. Oysa Adana'daki tüm kurum ve kuruluşlar olarak uzun yıllardır Adana Havalimanı'nın bölgenin tüm ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedeki bir uluslararası havalimanına dönüştürülmesi konusunda çaba gösteriyoruz. Adana Havaalanı'nın çözülmesi gereken önemli sorunları bulunmaktadır. Apron'un genişletilmesi, iç ve dış hatların daha büyük potansiyele hizmet verebilecek şekilde düzenlenmesi, otoparkının kapasitesinin yükseltilmesi, çevresindeki düzensiz yapılaşmaya son verilmesi, hepsinden önemlisi Antalya ve Bodrum havaalanları gibi modernize edilerek Avrupa standartlarına kavuşturulması gerekmektedir. Bu yöndeki çalışmaların 4-5 yıldır Ulaştırma Bakanlığı'nın programında yer aldığını biliyoruz. Şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve diğer milletvekillerine büyük görev düşmektedir" denildi.

ATO Başkanı Baş, Adana Havalimanı'nın uluslararası bir havaalanı kimliğine kavuşturulabilmesine yönelik yatırımlar için gerekli ödeneğin, Ulaştırma Bakanlığı ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılı bütçesinde yer alabilmesi için girişimler yapılmasını da istedi. 

Havalimanı için siyasi destek istendi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000