28 Ekim 2009, Çarşamba 07:14:53

Havaalanı tartışması halka açıldı

Tarsus sınırları içerisinde yapılması planlanan Uluslararası Çukurova Havaalanı hakkında bilgi vermek ve halkın konu ile görüş ve önerilerinin alınması için halk toplantısı düzenlendi.
  • Mersin ile aranızdaki yer kavgasını bırakında her iki il için en uygun olan bu bölgede bir an önce işe başlayın ve her iki ilede büyük avantajlar sağlasın. Havaalanından yapılacak Dötyol'a doğru kıyıya paralel sahil yolu turizm açısından da büyük kazanç sağlar.

Mersin'in Tarsus İlçesi sınırları içerisinde yapılması planlanan Uluslararası Çukurova Havaalanı hakkında bilgi vermek ve halkın konu ile görüş ve önerilerinin alınması için halk toplantısı düzenlendi.
 
Tarsus sınırları içerisinde Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları (DLHİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çukurova Havaalanı projesi ile ilgili olarak halk toplantısı yapıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak, proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla yapılan toplantı, bugün Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda, yapıldı.

Bilgilendirme toplantısında Tarsus sınırlarındaki, Çiçekli, Kargılı ve Karsavuran Köyleri sınırlan içerisinde 800 hektarlık arazi üzerine yapılacak olan Çukurova Havaalanının kapasitesinin 315.360 uçak/yıl olacağı belirtildi. 2033 yılı için Çukurova Bölgesel Havaalanına iniş yapacak uçak sayısının 27.393 olarak öngörüldüğü kaydedildi.

Söz konusu proje kapsamında 3.500x60 m boyutlarında 2 adet pist, 200x1.000 m boyutlarında 5 adet uçak kapasiteli 2 adet apron, 2 adet 3.500x30 m boyutlarında taksirut planlanıyor. Ayrıca iç ve dış hatlar terminal binaları ve havaalanı için gerekli; idari bina, güvenlik yapıları, kule, otopark, yanım-kaza tesisleri, akaryakıt tesisleri, yer hizmetleri tesisleri, alt yapı tesisleri vb. yapılacak.

Toplantıya katılan az sayıda vatandaşın ortak temennileri ise, kurulacak olan havaalanın işsiz insanlara iş olanağının sağlaması ve Çukurova’da ticari hareketliliği artırması oldu.

Havaalanı tartışması halka açıldı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Mersin ile aranızdaki yer kavgasını bırakında her iki il için en uygun olan bu bölgede bir an önce işe başlayın ve her iki ilede büyük avantajlar sağlasın. Havaalanından yapılacak Dötyol'a doğru kıyıya paralel sahil yolu turizm açısından da büyük kazanç sağlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000