10 Mart 2012, Cumartesi 08:24:40

HAVAALANI SAĞLIK OCAĞI MI OLACAK?

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Yunuseli Havaalanı'nın sağlık kompleksi olarak kullanılabileceğini ifade etti.
  • Orası iyi golf sahası olur ama yanına mutlaka cami ve yatılı kuran kursu
  • bursa gibi türkiyenin 4.büyük kentine hazır olan havalimanını revize edip kullanmakmı hastane yapmak mı? nasıl bi mantık anlaşılamaz
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yunuseli'nde küçük uçakların inip kalkması için havaalanı olarak yeniden açılmasını planladıkları bölgeyle ilgili son kararı Ulaştırma Bakanlığı'nın teknik heyetinin inceleme ardından vereceğini belirterek, "Orasıyla ilgili alternatif çalışmalarımız da var. Sağlık Bakanlığı da bin 500 yataklı sağlık kompleksi için bu alanı istiyor" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bin 100 dönümlük arazinin yeniden havaalanı olarak açılması için Devlet Hava Limanları İşletmesi ile protokol yaptıklarını, projenin de onaylandığını hatırlatarak, "Ancak yapılaşmayla ilgili pürüzler çıkınca yeniden değerlendirme ihtiyacı doğdu. Önümüzdeki günlerde Devlet Hava Meydanları ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden bir heyet gelip inceleme yapacak. Bunun ardından bir karar verilecek. Eğer havaalanı olmazsa burasıyla ilgili değişik çalışmalar da yapıyoruz" dedi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı da yeniden havaalanı olarak açılması planlanan Yunuseli'ndeki bu arsayla ilgili talepte bulundu. Sağlık Müdürü Özcan Akan'ın, "Samanlı'yı asla savunmadım" sözlerinin ardından gözler Toki tarafından inşa edilecek bin 500 yataklı sağlık kompleksi için Yunuseli'ne çevrildi. Sağlık Bakanlığı'ndan da bir heyetin Bursa'daki yatırımlarla ilgili bir inceleme yaparak rapor hazırlayacağı ifade edildi.

Öte yandan Yunuseli Havaalanı ile ilgili sorulara cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, 2 yıl önce küçük uçakların inişiyle ilgili bakanlığın protokol imzaladığını hatırlatarak, "Ortaya çıkan mania nedir bilemiyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik, İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun güzergahıyla ilgili ise, "Milletvekili arkadaşlarımız düzenli olarak biraraya geliyor. En sağlıklı güzergahtan geçmesi için çalışılıyor. Teknik boyutu, siyasetten daha önemli" şeklinde konuştu.

(Bursa Hakimiyet)

HAVAALANI SAĞLIK OCAĞI MI OLACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Orası iyi golf sahası olur ama yanına mutlaka cami ve yatılı kuran kursu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bursa gibi türkiyenin 4.büyük kentine hazır olan havalimanını revize edip kullanmakmı hastane yapmak mı? nasıl bi mantık anlaşılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000