29 Ekim 2010, Cuma 08:15:41

Geçitkale Havaalanı için taviz yok!

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Geçitkale Havaalanı’nın bakanlığın gözetim ve denetimi altında 15 yıllığına kiralandığı şirketin yolcu taşımasına izin verilmeyeceğinin, şartname ve imzalanan sözleşme çerçevesinde kesin ifadelerle vurgulandığını bildirdi.
  • Hükümet işadamlarının önüne dikilip engellemese güzel olur birşeler. En son duyuma göre Hükümet şimdi de Yakın Doğu Üniversitesini bitirmek istiyormus ama zor nurcuları devırmek
  • izolasyonlar kalkar ve kktc doğrudan uçuşlara açılır ise,çok cazip hale, işler hale gelebilir.özellikle ryan air gibi lowcost şirketler için..
  • Ercan Havaalanın bakımda oldugu yıllar böyle bir projenin daha temelleri bile atılmamıstı bu proje yaklasık olarak 1.5 yıl önce tamamlandı ve Gecitkaleyi uçuslara kapadı. Detaylı bilgiyi google aracılıgıyla rahatca bulabilirsiniz.
  • Kıbrısta yaşadığım yıllarda Ercan yeni terminal inşaatı için kapatılmış ve uçaklar uzun bir süre gerçitkaleye inmiştir. Bende bir çok kez indim. O yüzden tam dolu bir 737 nin iniş kalkışında bir sorun yok.
  • Kiralayan nasıl olsa ben hallederim ve uçuşlara açarım diye düşündü ama elinde patladı herhalde. Bir tek şirket girdiğine göre tek akıllı o demek ki ?
  • Kağıt üzerinde herşey yapılmış ancak unutmayın ki geçen sene Türk Yıldızları bile Gecitkalenin yaklaşma hattının tam ortasına döşenen yüksek gerilim hatları nedeniyle iniş yapamamıştı. Bir havaalnının kullanılamaz hale gelmesine sebep olan bu hatların yapımı için milyonlar ödendi. Şimdi ise C-130 gibi (yolcu uçaklarına oranla küçük) bir uçağın iniş yapabilmesi icin yeni milyonların harcanması lağzım ? Acı gerçekler...
Bakanlık, dün yerel bir gazetede Geçitkale Havaalanı ile ilgili çıkan haberin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Geçitkale Havaalanı’nın özel  işletmeye açılması ile ilgili olarak Merkezi İhale Komisyonu’nca kamuoyuna 04 Mart 2010  tarihinde gazete ilanları  ile duyurusunu yaptığı ihale hakkında basınımızda çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı sebebiyle kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Bakanlığımızca basın açıklamasına gerek duyulmuştur.

Merkezi İhale Komisyonu: Bakanlar Kurulu’nun 10  Şubat 2010 tarihli kararı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın 24 Şubat 2010 tarihli yazısı doğrultusunda basın aracılığıyla 04 Mart 2010 tarihinde ihaleyi
019/2010 sayı ile ilgililere duyurmuş ve ihale kapanış tarihini de 28 Nisan 2010 olarak belirlemiştir.

İhaleye sadece Resource Consulting Services Ltd. teklif vermiştir.

İhaleye çıkılan şartname tüm ilgili birim ve paydaşların onayladığı şartname olup, şartnamenin bir maddesinde 2006 yılına ait mali portrelerinin içeriği istenmekte ve teklif verecek olan şirketlerden en az 500,000 Euro’luk cirosunun olması öngörülmekte idi.

Ancak ihaleye katılan Resource Consulting Services Ltd., 2008 yılında kurulmuş olduğu ve ihale şartnamesinin 6. Maddesi’nin (h) fıkrasındaki bu şart dışındaki diğer şartları karşıladığı, ayrıca büyük hissedarının sahibi olduğu diğer bir şirketin 2009 yılı cirosunun 500,000 Euro’nun çok üzerinde olduğu tespitinden dolayı, şartnamenin 34. Maddesi uyarınca sözleşmenin yürürlüğe girebilmesi için Bakanlar Kurulu onayı gerektiğinden konu Bakanlar Kurulu’nun onayına sunulmuştur.

Bakanlar Kurulu, Resource Consalting Services Ltd.’e Geçitkale Havaalanı’nı İşletme hakkına K-181-2010 karar numarası ile 17 Haziran 2010 tarihinde onay vermiştir.

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın gözetim ve denetimi altında 15 yıllığına kiralanan Geçitkale Havaalanı’nda kargo taşımacılığı, uçak bakım üssü, uçak bakım ve/veya uçak boyama ve yıkama (ilgili yasal mevzuata ÇED  raporu  alınmak kaydıyla) ve/veya havacılıkla ilgili diğer faaliyetlerin (uçuş eğitimi ve sportif havacılık ve benzeri) yürütülmesi ve bunlarla ilgili tesislerin kurulması hizmetleri yerine getirilecektir.

Şartname ve imzalanan sözleşme çerçevesinde kesin ifadelerle ilgili şirketin yolcu taşınmasına  izin verilmeyeceği vurgulanmıştır.”
Geçitkale Havaalanı için taviz yok!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hükümet işadamlarının önüne dikilip engellemese güzel olur birşeler. En son duyuma göre Hükümet şimdi de Yakın Doğu Üniversitesini bitirmek istiyormus ama zor nurcuları devırmek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
izolasyonlar kalkar ve kktc doğrudan uçuşlara açılır ise,çok cazip hale, işler hale gelebilir.özellikle ryan air gibi lowcost şirketler için..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ercan Havaalanın bakımda oldugu yıllar böyle bir projenin daha temelleri bile atılmamıstı bu proje yaklasık olarak 1.5 yıl önce tamamlandı ve Gecitkaleyi uçuslara kapadı. Detaylı bilgiyi google aracılıgıyla rahatca bulabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrısta yaşadığım yıllarda Ercan yeni terminal inşaatı için kapatılmış ve uçaklar uzun bir süre gerçitkaleye inmiştir. Bende bir çok kez indim. O yüzden tam dolu bir 737 nin iniş kalkışında bir sorun yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kiralayan nasıl olsa ben hallederim ve uçuşlara açarım diye düşündü ama elinde patladı herhalde. Bir tek şirket girdiğine göre tek akıllı o demek ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kağıt üzerinde herşey yapılmış ancak unutmayın ki geçen sene Türk Yıldızları bile Gecitkalenin yaklaşma hattının tam ortasına döşenen yüksek gerilim hatları nedeniyle iniş yapamamıştı. Bir havaalnının kullanılamaz hale gelmesine sebep olan bu hatların yapımı için milyonlar ödendi. Şimdi ise C-130 gibi (yolcu uçaklarına oranla küçük) bir uçağın iniş yapabilmesi icin yeni milyonların harcanması lağzım ? Acı gerçekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000