21 Ekim 2011, Cuma 07:55:00

DOĞU'YA HAVALİMANI HAREKETİ BAŞLADI

PKK, Bingöl Havaalanı inşaatını basarak işçileri dövüp, müteahhit firmaya tehdit mektubu gönderince 13 korucu görevlendirildi. Halen Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde 5 havalimanı inşaatı sürüyor.
  • Havaalani gerekli, Turkiyede operasyonel havaalani sayisinin 200un uzerinde olmasi gerekiyor, askeri ve sivil. Ne kadar cok havaalani o kadar medeniyet ve guc! Tek bir meydan yapip butun illeri oraya baglarsan bir saldirida, depremde, firtinada, siste yada baska bir aksaklik durumunda bugun bolgeyi de felc edersin sevgili arkadasim. Degmez demek anlamsiz, neticede orasi bizim topragimiz ve yapacagiz.
  • Son derece isabetli bir iş doğudaki şehirlere havaalanı inşa etmek, ne olursa olsun yılmadan bu inşaatları bitirip havaalanlarını teker teker hizmete açmak hem de hızlı bir şekilde önem kazanacaktır.. Bölgelerin ekonomik yönden kalkınması sağlanırsa terör ve suç oranı buna bağlı anarşit olaylar azalacaktır, insanlar günlük hayatlarına bakacaklardır..
  • bu havaalanlarından kalkıcak jetler teröristlere cehennemi yaşatacaktır. bu havaalanları stratejik amaçlıdır ve bölgeyi kalkındırma amaçlıdır. Allah bu vatanı koruyanları korusun..
  • Doğuya bu kadar havalimanı gereksiz boyle parça parça yapılacağına bır tane merkez seçilmesi ve çevre illerin buraya bağlanması çok daha mantıklı...
  • doğuya meydanlar, yollar, okullar, hastahaneler. Niye ? Yaksınlar, yıksınlar, vursunlar diyemi ? Bunca kan, bunca ihanet varken ! Yazık, bence değmez, bu kansızlara. Tail commender.
Ulaştırma Bakanlığı, Doğu'da başta Bingöl, Şırnak ve Hakkâri-Yüksekova olmak üzere çok sayıda ile milyonlarca dolarlık havaalanı yatırımı yapıyor. Ancak, söz konusu projeler ardı arkası kesilmeyen PKK tehdidi nedeniyle işçisinden mühendisine her kademedeki çalışanın can güvenliği endişesi içinde korkuyla ilerliyor.

Doğu'da yürütülen havaalanı projeleri, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde ve eşgüdümünde ilerliyor.

13 KORUCU EŞLİK EDİYOR
Bakanlık yetkilileri, PKK'nın yatırımları engellemek için müteahhitleri tehdit ettiğini belirterek, son olarak Bingöl Havaalanı'nın alt yapısını üstlenen EMT İnşaat'ın tehdit edildiğini bildirdi. Yetkililer, "PKK çalışanları bağlamış ve tartaklamış. Bir de EMT İnşaat'a tehdit mektubu göndermişler. Mektupta, PKK'dan izin alınmadan işe başlandığı belirtilerek, sorumlu kişilere gözdağı verilmiş, tehdit edilmiş" dedi.

Yetkililer, bu tehditlerin ardından Bingöl Havaalanı'nda çalışanları korumak için 13 korucunun görevlendirildiğini belirttiler.

TAPU DAYATMASI YAPILMADI
DLH yetkilileri, Yüksekova'da kamulaştırma için 15 milyon TL harcanacağını belirterek, "Kamulaştırma sırasında tapu sorunu çıktı. Birçok kişinin tapusu yoktu. Bazı vatandaşlar, yıllardır kamulaştırma sınırları içindeki toprakların sahibi olduğunu belirtti. Biz de tapu şartı aramaksızın bu çerçevede gerekli belgesini getirene ödemesini yaptık, yapıyoruz" dedi.

'BÖLGE YENİDEN İNŞA EDİLİYOR'

Bölgede inşa edilen havaalanları şöyle:
BİNGÖL HAVAALANI: İnşaatı sürüyor. Bingöl'ün altyapısı için 17 milyon TL, üstyapısı için 40 milyon TL harcanacak.

YÜKSEKOVA HAVAALANI: Altyapısı için 53 milyon TL, üstyapısı için 42 milyon TL yatırım yapılacak. Yüksekova Havaalanı'nın altyapısını Sarıdağlar İnşaat üstlendi.

IĞDIR HAVAALANI: Altyapısı için 33 milyon TL, üstyapısı için 29 milyon TL harcanacak. Iğdır'ın altyapısını, EMT İnşaat, üstyapısını ise Başak İnşaat üstlendi.

ŞIRNAK HAVAALANI: Şırnak Havaalanı'nın altyapısı için 26 milyon TL, üstyapısı için 65milyon TL harcanacak. Şırnak'ın altyapısını, Doğusan İnşaat üstlendi.

AĞRI HAVAALANI: Bu havaalanı da büyük ölçüde elden geçiriliyor. Ağrı için 40 milyon TL harcanacak.

Olcay AYDİLEK-Habertürk
DOĞU'YA HAVALİMANI HAREKETİ BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalani gerekli, Turkiyede operasyonel havaalani sayisinin 200un uzerinde olmasi gerekiyor, askeri ve sivil. Ne kadar cok havaalani o kadar medeniyet ve guc! Tek bir meydan yapip butun illeri oraya baglarsan bir saldirida, depremde, firtinada, siste yada baska bir aksaklik durumunda bugun bolgeyi de felc edersin sevgili arkadasim. Degmez demek anlamsiz, neticede orasi bizim topragimiz ve yapacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son derece isabetli bir iş doğudaki şehirlere havaalanı inşa etmek, ne olursa olsun yılmadan bu inşaatları bitirip havaalanlarını teker teker hizmete açmak hem de hızlı bir şekilde önem kazanacaktır.. Bölgelerin ekonomik yönden kalkınması sağlanırsa terör ve suç oranı buna bağlı anarşit olaylar azalacaktır, insanlar günlük hayatlarına bakacaklardır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu havaalanlarından kalkıcak jetler teröristlere cehennemi yaşatacaktır. bu havaalanları stratejik amaçlıdır ve bölgeyi kalkındırma amaçlıdır. Allah bu vatanı koruyanları korusun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Doğuya bu kadar havalimanı gereksiz boyle parça parça yapılacağına bır tane merkez seçilmesi ve çevre illerin buraya bağlanması çok daha mantıklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
doğuya meydanlar, yollar, okullar, hastahaneler. Niye ? Yaksınlar, yıksınlar, vursunlar diyemi ? Bunca kan, bunca ihanet varken ! Yazık, bence değmez, bu kansızlara. Tail commender.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000