28 Mart 2013, Perşembe 15:58:38

ÇUKUROVA'DA İNCELEME...

Mersin’in Tarsus İlçesine bağlı Çiçekli köyünde yapılacak olan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 2023 hedefleri arasında yer alan 30 milyon yolcu kapasiteli iki havaalanından birisi olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yer teslimi yapıldı.
  • Bu ihalede kaç firma dosya amıştı ? Kaç firma teklif vermişti? İhalesi hangi yıl yapılmıştı? Neden bir türlü proje başlayamamıştı? İhaleyi yapan kurum kimdi? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. İhale süreci ve yertesliminde sıkıntılar olduğu söyleniyor aslı varmıdır?
  • Catidaki bitkiler falan cok guzel aslanlar gibi de yaparlar ama bulunamayan krediden bahseden yok para nerede para?

Tarsus Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, yer tesliminin ardından Çukurova Havaalanının yapılacağı arazide incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Güldibi, Çukurova Havaalanının tamamlanması ile birlikte kentin ekonomisine gerekse tanıtımına büyük katkısı olacağını belirterek, “Tarsusluları heyecanlandıran projelerinin başında yer alan Çukurova Havaalanının inşaatında yaklaşık bin kişi çalışacak. Tamamlanması ile birlikte 4 bin 500 kişi burada çalışıyor olacak” dedi.

Çukurova Havaalanı Proje Müdürü Korhan Sarıoğlu ise, havaalanının 8 milyon metrekare üzerinde yapılacağını ve arazi üzerinde hafriyat çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Yer teslimi yapıldıktan sonra 36 ayda bitirilmesi gereken inşaat çalışmalarını 20 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Çukurova Havaalanı Proje Müdürü Korhan Sarıoğlu, havaalanın tamamlanmasından sonra 4 bin 500 kişinin burada istihdam edileceğini belirtti. Sarıoğlu, “İlk aşamada 15 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak ve ihtiyaca göre kapasitesi artırılabilir şekilde planlanan havaalanının kapasitesinin, daha sonra 30 milyona çıkarılması hedefleniyor. ihtiyaç halinde pist olarak da kullanılabilecek paralel taksi yolu, ana pist sonlarında 60 metreye 60 metre emergency pist, emniyet sahaları ve onların sonunda RESA sahaları yapacak. Apron, özel hangarlar bölgesi apronu, kargo terminal apronu, yer hizmet araçları park alanı, iç ve dış hatlar terminal binası, havaalanı oteli, otopark ve bağlantı yolları, VIP binası, CIP binası, kule, kaza yangın istasyonu binası, genel hizmetler-özel hizmetler araç garajı, kara araçları akaryakıt ikmal tesisleri, su deposu, ısı ve güç merkezi, kargo terminali, havaalanı giriş kontrol noktası, apron bariyer binası, çöp toplama ve ayıklama merkezi, regülatör binaları, çevre güvenlik yolu ile sistem ve tesisler ile uçak yakıt hidrant sistemini yapacak" dedi.

Sarıoğlu, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek, havalanı kule ve bazı binaların çatılarının küçük bitkiler ile yeşillendireceklerini ve 8 milyon metrekare havaalanı sahasına sahip olacak limanın deniz seviyesinden yükseltilebilmesi için yaklaşık 5 milyon metreküp stabilize dolgu, 1 milyon metreküp kırma taş ve beton, 50 bin ton betonarme demiri, 15 bin ton profil çeliği kullanılacağını söyledi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı ihalesinde tek teklif 357 milyon 71 bin 685 avro yatırım bedeli ve 9 yıl 10 ay 10 gün işletim süresi ile Sky Line Havacılık-Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubundan gelmişti.

ÇUKUROVA'DA İNCELEME...

Yorumlar

İhale süreci ~ 11 yıl önce
Bu ihalede kaç firma dosya amıştı ? Kaç firma teklif vermişti? İhalesi hangi yıl yapılmıştı? Neden bir türlü proje başlayamamıştı? İhaleyi yapan kurum kimdi? Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim. İhale süreci ve yertesliminde sıkıntılar olduğu söyleniyor aslı varmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankarali ~ 11 yıl önce
Catidaki bitkiler falan cok guzel aslanlar gibi de yaparlar ama bulunamayan krediden bahseden yok para nerede para?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000