04 Ekim 2011, Salı 22:39:14

BAĞIMSIZ KAZA KIRIM KOMİSYONU GELİYOR

BBP eski Genel Bakanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının araştırılmasında yaşanan sorunlar bardağı taşıran son damla oldu.
  • Elinizin altında şu anda en bilgili kişiler olarak görülen personeliniz duruyor, eğer bunların çalışmasından memnun değilseniz siz ne yapıyorsunuz; mevcut kişileri çalıştıramayıp yenilerini görevlendirmeyi düşünüyorsunuz, gelecek olanların iyi olacağını neye göre yorumluyorsunuz. Ortada rapor var, yapan kişilerden gerekli bilgileri al, ikna oluncaya kadar sor, bu işin çözümü dedikoduyla olmaması gerekir. Eğer bu işi yönetmeyi/yönettirmeyi beceremiyorsanız açıkça söyleyin yönetecek birilerine devredin. Bu kadar insanı mağdur etmenin ne anlamı var.
  • bu komisyonda doğrucu davutlar olmalı...kasap,ekonomist,öğretmen,imam,profesör,dişçi...ama dürüst,partici olmayan..doğrucu davutlar olmalı...siyasetin ve torpilin girdiği her yer yozlaşmaya mahkudur...
  • Hatta İngilizce olarak Good Morning after dinner! Bu öneri Kayıhan Kabadayı Genel Müdürken müsteşar başkanlığında yapılan SHGM yasa tasarısına yönelik toplantılarda gündeme getirilmişti. Sanırım getiren de Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Alper Eliçin'di. Önerisi SGGM'ye bütçe, kaza kırım komisyonunun SHGM'den ayrılması ve SHGM'nin özerk hale getirilerek atamayla değil de sektör temsilcileri tarafından seçilmesiydi. Örnek olarak da FAA ve NTSB verilmişti. Öneri müsteşar beyin ve politikacıların hoşuna gitmediği için uygulanmadı. Sn Kabadayı ise fikri desteklemişti. Sadece bütçe kısmı değişen yasaya eklendi. 15 sene sonra eh Günaydın Türkiye'nin politikacıları ve bürokratları.
  • Günaydın Türkiye, günaydın bu ülkenin uyuyan insanları!!!
  • yorumuma göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ve cevabınızdan dolayı teşekkür edcerim Ancak şunu bilmenizi isterim ki konuyla ilgili teknik açıdan herşeyi buraya yazmam mümkün değil ayrıca harf bakımından sınırlı yer verildiği için yorumumuda 2 bölüm halinde atmak zorunda kaldım.Bu sebepten dolayı her iki kurumunda ismini kısaltarak yazdım olsa gerek kurumun adını kısaltarak yazdım yoksa saygısızlık yapmak için değil yorumumu anladığınız dan dolayı sizin düşündüğünüz anlamda Bütün devlet büyüklerimize karşı saygılıyım teşekkür ederim Şunuda ifade etmeliyim ki adı sadece ATATÜRK değil Mustafa Kemal ATATÜRK
  • Şark kurnazlığı mı dersin, iş bilmek mi dersin, işi bilmek ama yapmamak mı dersin, göz yummak mı? Ne denirse densin ilme, kurallara, usullere, tekniğe karşı çıkmanın sonunda kazalar olmaya devam edecek. Bakımsız hava aracı, ertelenen bakımlar, yanlış kodlu ELT'ler, kötü havada zorlama uçuş, ... Sorumluların bulunmasını herkes istiyor. Ancak komplo teorilerinin doğru olduğunu sanmıyorum. Kaza kırım raporunun hazırlanmaması, gecikmesi bu sonuçları ortaya çıkardı diye düşünüyorum. Yanlış ve yanlı bilgilerle olay da abartılıyor. Mesela kayıt kabiliyeti olmayan cihazın bu kabiliyeti varmış gibi duyrulması gibi.
  • akademi artık bedava gönüllü çalışır ülkeye hizmet eder.istedikleri oydu. para nedir ki.elinin kiri
  • Cumhurbaşkanına bağlı olsun. Vidaları keçilerin sökmediğini bilen makam orası. Devlet Denetleme Kurulu içinde bir birim olarak yer alabilir. Benden söylemesi, mevcut sistemde Ulaştırma Bakanlığına bağlı SHGM'nün içinde bir birimdir. Yukarı bağlamakla çok şey değişmez, daha da siyasi olur. 2 kere 2 22 eder sonra.
  • Korkmayin.-. sizi deliginizden cikaracaklar .. hesap vereceksiniz.. gercekler otaya cikacak.. merhum Muhsin Baskanin katilleri bulunacak.. Adaletten kacis yok-- Bu melekete Musin baskan gibilerin ihtiyaci var
  • Yorumunuzu ilgiyle okudum. Ancak konuyla ilgili teknik ayrıntılarınız,"Sayın Başbakanımız, hükümetimiz" gibi ifadelerin altında kalmış. Öne bu hitaplar çıkmış. Sizin yazamadığınız, kısaltma kullandığınız kelimeyi ben yazayım: ATATÜRK Orman Çiftliği... Gördünüz mü, ATATÜRK yazınca bir şey olmuyor... Hadi siz de bir deneyin! Saygılarımla...
Uçak ve helikopter kazalarının AB standartlarında araştırılması amacıyla bağımsız bir kurulun oluşturulması için Başbakan Tayyip Erdoğan talimat verdi.

Ulaştırma Bakanlığı da, AB standartlarında kazaları araştıracak profesyonel bir yapı için Kanun Hükmünde Kararname hazırladı.
 
Bağımsız Kaza İnceleme ve Soruşturma Kurulu, başta uçak kazaları olmak üzere ticari taşımacılık kazalarını araştıracak ve raporlaştıracak. Sekretaryasını Ulaştırma Bakanlığı'nın yapacağı kurul, alanında uzman, kamu görevlileri dışında tecrübeli isimlerden oluşacak.

Uçak, helikopter, tren ve gemi kazalarını araştırmak üzere bağımsız çalışacak, bir üst kurul oluşturulacak. Bu çatı altında her branş için uzmanlar istihdam edilecek. Kurul, 5 veya 9 kişiden oluşacak. Hazırlanacak raporlar da yayınlanacak.

(Sabah)
BAĞIMSIZ KAZA KIRIM KOMİSYONU GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Elinizin altında şu anda en bilgili kişiler olarak görülen personeliniz duruyor, eğer bunların çalışmasından memnun değilseniz siz ne yapıyorsunuz; mevcut kişileri çalıştıramayıp yenilerini görevlendirmeyi düşünüyorsunuz, gelecek olanların iyi olacağını neye göre yorumluyorsunuz. Ortada rapor var, yapan kişilerden gerekli bilgileri al, ikna oluncaya kadar sor, bu işin çözümü dedikoduyla olmaması gerekir. Eğer bu işi yönetmeyi/yönettirmeyi beceremiyorsanız açıkça söyleyin yönetecek birilerine devredin. Bu kadar insanı mağdur etmenin ne anlamı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu komisyonda doğrucu davutlar olmalı...kasap,ekonomist,öğretmen,imam,profesör,dişçi...ama dürüst,partici olmayan..doğrucu davutlar olmalı...siyasetin ve torpilin girdiği her yer yozlaşmaya mahkudur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hatta İngilizce olarak Good Morning after dinner! Bu öneri Kayıhan Kabadayı Genel Müdürken müsteşar başkanlığında yapılan SHGM yasa tasarısına yönelik toplantılarda gündeme getirilmişti. Sanırım getiren de Pegasus Genel Müdür Yardımcısı Alper Eliçin'di. Önerisi SGGM'ye bütçe, kaza kırım komisyonunun SHGM'den ayrılması ve SHGM'nin özerk hale getirilerek atamayla değil de sektör temsilcileri tarafından seçilmesiydi. Örnek olarak da FAA ve NTSB verilmişti. Öneri müsteşar beyin ve politikacıların hoşuna gitmediği için uygulanmadı. Sn Kabadayı ise fikri desteklemişti. Sadece bütçe kısmı değişen yasaya eklendi. 15 sene sonra eh Günaydın Türkiye'nin politikacıları ve bürokratları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Günaydın Türkiye, günaydın bu ülkenin uyuyan insanları!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumuma göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ve cevabınızdan dolayı teşekkür edcerim Ancak şunu bilmenizi isterim ki konuyla ilgili teknik açıdan herşeyi buraya yazmam mümkün değil ayrıca harf bakımından sınırlı yer verildiği için yorumumuda 2 bölüm halinde atmak zorunda kaldım.Bu sebepten dolayı her iki kurumunda ismini kısaltarak yazdım olsa gerek kurumun adını kısaltarak yazdım yoksa saygısızlık yapmak için değil yorumumu anladığınız dan dolayı sizin düşündüğünüz anlamda Bütün devlet büyüklerimize karşı saygılıyım teşekkür ederim Şunuda ifade etmeliyim ki adı sadece ATATÜRK değil Mustafa Kemal ATATÜRK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şark kurnazlığı mı dersin, iş bilmek mi dersin, işi bilmek ama yapmamak mı dersin, göz yummak mı? Ne denirse densin ilme, kurallara, usullere, tekniğe karşı çıkmanın sonunda kazalar olmaya devam edecek. Bakımsız hava aracı, ertelenen bakımlar, yanlış kodlu ELT'ler, kötü havada zorlama uçuş, ... Sorumluların bulunmasını herkes istiyor. Ancak komplo teorilerinin doğru olduğunu sanmıyorum. Kaza kırım raporunun hazırlanmaması, gecikmesi bu sonuçları ortaya çıkardı diye düşünüyorum. Yanlış ve yanlı bilgilerle olay da abartılıyor. Mesela kayıt kabiliyeti olmayan cihazın bu kabiliyeti varmış gibi duyrulması gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
akademi artık bedava gönüllü çalışır ülkeye hizmet eder.istedikleri oydu. para nedir ki.elinin kiri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cumhurbaşkanına bağlı olsun. Vidaları keçilerin sökmediğini bilen makam orası. Devlet Denetleme Kurulu içinde bir birim olarak yer alabilir. Benden söylemesi, mevcut sistemde Ulaştırma Bakanlığına bağlı SHGM'nün içinde bir birimdir. Yukarı bağlamakla çok şey değişmez, daha da siyasi olur. 2 kere 2 22 eder sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korkmayin.-. sizi deliginizden cikaracaklar .. hesap vereceksiniz.. gercekler otaya cikacak.. merhum Muhsin Baskanin katilleri bulunacak.. Adaletten kacis yok-- Bu melekete Musin baskan gibilerin ihtiyaci var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuzu ilgiyle okudum. Ancak konuyla ilgili teknik ayrıntılarınız,"Sayın Başbakanımız, hükümetimiz" gibi ifadelerin altında kalmış. Öne bu hitaplar çıkmış. Sizin yazamadığınız, kısaltma kullandığınız kelimeyi ben yazayım: ATATÜRK Orman Çiftliği... Gördünüz mü, ATATÜRK yazınca bir şey olmuyor... Hadi siz de bir deneyin! Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000