20 Kasım 2008, Perşembe 13:40:48

Türkiye insansız uçaklarına kavuşuyor

Türkiye, terörle mücadele de önemli bir görev üstlenen İnsansız Hava Araçları'na (İHA) kavuşuyor.
  • Çok yazık... Baykar Makina da bundan çok daha iyisini yapmıştı...
  • SÜPER!!!!

İsrail'den tedarik edilecek olan Heron adlı İHA'ların ilk etabı 30 Kasım'da Türkiye'ye geliyor.

Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının hareketlerini ABD ile yapılan istihbarat paylaşımıyla ABD İHA'larından izleyebilen Türkiye, kısa zaman sonra teröristlerin hareketlerini kendi İHA'larıyla takip edebilecek. Türkiye bu kapsamda, 2005 yılında İsrail'den 10 adet Heron adlı İnsansız Hava Aracı alımına ilişkin anlaşma imzalamıştı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve beraberindeki bir heyetin iki hafta önce İsrail'e giderek Heronların test uçuşlarını izlemelerinin ardından, önümüzdeki hafta da teknik bir heyet İsrail'e gidip kabul testlerini yapacak. 30 Kasım'da bir C 130 nakliye uçağı İsrail'e giderek, 2 adet Heron uçağını ile bunların idaresini sağlayan 1 adet sistemi teslim alacak. Heronlar doğrudan Batman'daki İnsansız Hava Araçları Merkezi Komutanlığı'na getirilip hizmete sokulacak. Yeni teslim alınacak Heronlar, eğitimleri tamamlanan Türk askeri tarafından uçurulacak.

EŞZAMANLI GÖRÜNTÜ ELDE EDİLECEK

Türkiye'nin kendi İHA'larına kavuşmasıyla, bölgeden eş zamanlı görüntü temin edilebilecek. Bu sayede, terör unsurlarına yönelik kısa zamanda operasyon yapılabilecek. ABD'den temin edilen İHA görüntüleri ise gecikmeli olarak Genelkurmay'a geliyordu.

10 adet Heron'un teslimatı 2009 yılı içerisinde 4'er uçaklık iki paket halinde tamamlanacak. Heronlar, istihbarat toplamasının yanı sıra, uçak, helikopter ve karadan ateşlenecek güdümlü füzeler için hedef aydınlatması yapabiliyor. 52 saat süreyle havada kalıp, 30 bin feet irtifada ve 350 kilometre menzilde görev yapabiliyor. Halen kullanılmakta olan Aerostarlar ise 12 saat havada kalabiliyor.

Türkiye insansız uçaklarına kavuşuyor

Yorumlar

Ataman ~ 15 yıl önce
Çok yazık... Baykar Makina da bundan çok daha iyisini yapmıştı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 15 yıl önce
SÜPER!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000