13 Mart 2016, Pazar 08:43:00

NATO uçağı Türk hava sahasında

Genelkurmay Başkanlığı, "Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, bir NATO AWACS uçağı tarafından, 12-15 Mart tarihleri arasında Türk hava sahasında görev icra edilmektedir. Bu görevlerin düzenli olarak belirli periyotlarda önümüzdeki aylarda da icra edilmesi planlanmaktadır" açıklaması yaptı.
  • Nato hic bir zaman arkadamizda durmayacak...

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, Suriye krizi ve bölgede yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Türkiye'ye yönelik güvence tedbirleri kapsamında, bir NATO AWACS uçağınca, 12-15 Mart tarihleri arasında Türk hava sahasında görev icra edildiği bildirildi.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle;

"Bu görevlerin düzenli olarak belirli periyotlarda önümüzdeki aylarda da icra edilmesi planlanmaktadır. NATO'nun ana görevlerinden olan kolektif savunma ve ittifakın güvenliğinin bölünmezliği ilkesi kapsamında icra edilecek görevlerde, NATO'nun Türkiye'ye desteği ile ittifakın birlik ve dayanışmasının sergilenmesi, ittifak topraklarının bütünlüğüne yönelik potansiyel düşmanca tehditlere karşı caydırıcılık sağlanması amaçlanmaktadır."

NATO uçağı Türk hava sahasında

Yorumlar

Enes ~ 8 yıl önce
Nato hic bir zaman arkadamizda durmayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkamızda değil ~ 8 yıl önce
yanımızda durmayacak...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000