22 Nisan 2017, Cumartesi 09:04:48

TSK 4'üncü A400M'in envantere girdiğini açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ilki 12 Mayıs 2014 tarihinde envantere katılan A400M ATLAS uçağının dördüncüsünün envantere girdiğini açıkladı.
  • Binali yildirim soyledi ki kayseri havalimani kapaniyor nevsehir havalimani buyutuyoruz ve her yolcu oraya gelsin ve askeri ussü oraya gidiyordur.
  • Eskiden asker gördümmü gururlanırdım şimdi hüzünleniyorum, komutan gördümmü sinirleniyorum. Tüm limanlarıma girilmiş ordularım dağıtılmış olabilir.
  • Bravo bize "DOST" olan bütün ülkeler bu tayyarenin üretimi ve satisindan pay aliyor !!! "Cok sevdiginiz" TÜRK`lerin paralarini güle güle harcayin sevgili "DOST ÜLKELER"
  • Var mı???
  • hayirli olsun askeri amaçli nakliye uçaği eksikligi vardi yillardir bir turlu alamadik veya olmadi.ama atlas a400m turkiyenin de uretimine katki yaptiği bazi parçalari tai tarafinxan uretiliyor ve avrupali ulkelerin ortak uretim uçaği..burda karşilastirma yapmak anlaminda amerikan c -17 uçaği var jet motorludur..a400m pervanelidir..c-17 kendini kanitlamiş yillardir piyasada olan vr amerikan hava kuvvetleri tarafindan yillardir kullaniliyor..amerikan hava kuvvetleri ngiltere avusturalya yeni zelanda gibi ulkelerin hava kuvvetleri kullaniyor...
  • Devletin parasina
  • Pervaneli ucaklar jet motor ucaklara gore , daha dusuk yukseklikte ve daha dusuk hizlarda ucabilme kabiliyetine sahipler, Ayni zamanda daha kisa pistlere inebilmeleri mumkun, bu yuzden jet motor yerine propeller daha avantajli.
  • Bu askeri amaçlı bu uçakda pervaneli yerine neden yolcu uçaklarındaki gibi jet motorlar tercih edilmiyor bir bilen var mı?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ilki 12 Mayıs 2014 tarihinde envantere katılan A400M ATLAS uçağının dördüncüsünün envantere girdiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, "7 Nisan 2017 tarihinde, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı/Kayseri'de; ilki 12 Mayıs 2014 tarihinde envantere katılan A400M ATLAS uçağının dördüncüsü, üs personeli ve ailelerin katılımı ile envantere girmiştir. A400M ATLAS stratejik nakliye uçağı projesi programı 1985 yılında başlatılmış, Türkiye'nin katılımı ise 1988 yılında gerçekleştirilmiştir. Projeye Almanya, Belçika, Fransa, İngiltere, İspanya ve Türkiye iştirak etmektedir. Proje kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 10 adet tedarik edilmesi planlanmıştır" denildi.

Türkiye'nin 'Koca Yusuf' adını verdiği A400M ATLAS uçağının envantere girişinin sağlayacağı avantajların kaydedildiği açıklamada, "A400M ATLAS uçağının envantere girişi ile birlikte tek seferde daha ağır veya daha hacimli malzemeler taşınabileceği gibi daha önce hava yolu ile taşınamayan silah sistemleri ve araçlar da bir yerden başka bir yerer intikal ettirilebilmektedir. A400M ATLAS stratejik ulaştırma uçağı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığının sürat, menzil ve ağırlık olarak taşıma kapasitesi iki katına çıkmıştır. A400M sahip olduğu birçok yeni kabiliyet ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın her yerinde harekat yapabilme özelliğine sahip olmasını sağlamaktadır" ifadeleri yer aldı.





TSK 4'üncü A400M'in envantere girdiğini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Kayseri ~ 7 yıl önce
Binali yildirim soyledi ki kayseri havalimani kapaniyor nevsehir havalimani buyutuyoruz ve her yolcu oraya gelsin ve askeri ussü oraya gidiyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Eskiden asker gördümmü gururlanırdım şimdi hüzünleniyorum, komutan gördümmü sinirleniyorum. Tüm limanlarıma girilmiş ordularım dağıtılmış olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAHO AIR ~ 7 yıl önce
Bravo bize "DOST" olan bütün ülkeler bu tayyarenin üretimi ve satisindan pay aliyor !!! "Cok sevdiginiz" TÜRK`lerin paralarini güle güle harcayin sevgili "DOST ÜLKELER"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalnız ~ 7 yıl önce
Bu uçağın birçok parçası Türkiye'de üretiliyor. Bu uçağın üretim ve satışından Türkiye'de pay alıyor çok bilmiş arkadaş.
TSKya alım var mı? ~ 7 yıl önce
Var mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyby ~ 7 yıl önce
var var... zar zor adını bile bilmediğimiz üniversitelerden birini bitirdiysen subay bile olabiliyorsun artık. Üstelik imam hatipli, açık öğretim mezunu olmak tercih sebebi oldu son zamanlarda. vay ülkemin başına gelenler. sonumuz çok uzak görünmüyor artık:(..
flybye bye ~ 7 yıl önce
Türkiye Cumhuriyetini tüm vatandaşları eşittir. Başarısını ispatlamış herkes kamu, ordu, özel neresi olsun çalışabilir. Senin yaptığın son derece çirkin bir ayrımcılıktır. Biten şey ülke değil, senin gibi çağdışı, bağnaz, elitist zihniyettir.
Flyby ~ 7 yıl önce
elbette eşittir. Senin gibilerin adamcılık zihniyetine rağmen böyle düşünüyorum. Neyin başarısı? Gel de bi gör o çok beğendiğin başarısını kanıtlamışları. Benim yaptığım ayrımcılık değil, yobaz zihniyetlilerin anlayamadığı liyakat sistemidir. Amaç belli: saygınlığı düşür, yerden yere vur, iyi eğitimli insanlar için bir seçenek olmaktan çıkart, sonra da istediğin örümcekleşmiş/her söylenene biat eden zihniyetleri doldur. Adaletten de bahsetme bana mülakat komisyonlarının üyelerinin çoğu sivil. Ne kadar trajikomik değil mi? ama anlayana...Sonra da gel, uzaktan işkembeden salla... Sizden çok çok zor bişey isteyeceğim biliyorum ama kaybeden siz veya biz değil ülkenin geleceğidir.
camarothy ~ 7 yıl önce
hayirli olsun askeri amaçli nakliye uçaği eksikligi vardi yillardir bir turlu alamadik veya olmadi.ama atlas a400m turkiyenin de uretimine katki yaptiği bazi parçalari tai tarafinxan uretiliyor ve avrupali ulkelerin ortak uretim uçaği..burda karşilastirma yapmak anlaminda amerikan c -17 uçaği var jet motorludur..a400m pervanelidir..c-17 kendini kanitlamiş yillardir piyasada olan vr amerikan hava kuvvetleri tarafindan yillardir kullaniliyor..amerikan hava kuvvetleri ngiltere avusturalya yeni zelanda gibi ulkelerin hava kuvvetleri kullaniyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 7 yıl önce
Devletin parasina

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen yap bir tane devlet senden ~ 7 yıl önce
Alsın boş beleş insan
Tayfun ~ 7 yıl önce
cahillik mutluluktur. ne mutlu sana
pervane ~ 7 yıl önce
Pervaneli ucaklar jet motor ucaklara gore , daha dusuk yukseklikte ve daha dusuk hizlarda ucabilme kabiliyetine sahipler, Ayni zamanda daha kisa pistlere inebilmeleri mumkun, bu yuzden jet motor yerine propeller daha avantajli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elpida ~ 7 yıl önce
O dediğin avantaj bazı durumlarda dezavantaja dönüşebilir. Yüksek hız lazım olduğunda, fırtınalı havada uçulduğunda da jet motorunu mumla ararsın. İhtiyaca göre avantaj değişir.
flyby ~ 7 yıl önce
stratejik nakliye uçağı denince nedense aklıma turbofan motorlar geliyor. En azından ikisini de bulundur envanterinde ki ikisinin de avantajlarından faydalan (bakınız ABD, İngiltere vs). Para yok muhabbetlerine inanmıyorum. Çünkü hava kuvvetlerinin müsrifliği tüm TSK'da bilinir. Hemen hemen her şeyin özellikle de en pahalısını ABD'deki "abilerinden" alırlar. Zaten bu yüzden de Balyoz/Ergenekon döneminde kendilerine pek dokunulmadı ya. Sonuçları da 15 Temmuz zaten... Bu arada kimse bahsettiğin tanıma uygun C-17 veya C-5'ten başka uçak mı var demesin! Rusya ve Japonya gibi ülkelerin kendi üretimi turbofan motorlu nakliye uçakları var. Ortaklaşa bir proje başlatılabilirdi Avrupalı/ABD'li dostlarımızı(!) memnun etmeye uğraşacağımıza
Bora Balkan ~ 7 yıl önce
Bu askeri amaçlı bu uçakda pervaneli yerine neden yolcu uçaklarındaki gibi jet motorlar tercih edilmiyor bir bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 7 yıl önce
Turboprop motorlu pervaneli uçaklar toprak zeminden kalkmaya elverişli iken jet motorlar toz topraktan kolay etkileniyor uygun değil.
! ~ 7 yıl önce
Bilmiyorum.
HO ~ 7 yıl önce
kumlu zeminlere de inebilmesi icin
Keh ~ 7 yıl önce
Jet maaşı alabilmek için
flyby ~ 7 yıl önce
alakası yok. sen mühendissen vay halimize!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000