31 Ağustos 2016, Çarşamba 19:18:32

TSK’da pilot olmanın şartları açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı'nca 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda fakülte ve yüksekokullardan pilot olarak mezun olanlardan pilot adayı subay temini başvurularının 3-18 Eylül'de başlayacağı duyuruldu.
  • Öncelikle merhaba yazdığınız yazıdan ötürü de teşekkür ediyorum.bir sorum olacak atiyorum ben bir tane anadolu lisesinden mezun oldum.sonra üniversite sinivindan hava harp okulunun istediği puanı tutturdum.okula basvurdum.sözlü mülakat yapiyorlarmi acaba.ben sağlık testi ve puana bakıp alıyorlar diye biliyordum.bide spor mülakatı yapiyolarmi alırken okula Lütfen mesaj olarak bana yardim edin
  • MSÜ HHO kaç puan
  • Meslek lisesi mezunları hava harp okullarına girebilirler mı
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • OMURGAM %16 EĞİK ASKERİ PİLOT OLABİLİR MİYİM
  • Önce asker adaylarına tarih bilinci vereceksin Türk olmak ne demek onu öğreteceksin bir Selçukluyu bir Osmanlı yı bir kuvai milliyeyi anlatacaksın.Ruhsuz pilotlar ancak 15 temmuzdaki gibiülkesinin insanını bombalar.
  • Tip parası kesiceklermiymiş?
  • Eğitimini alan herkes f16 uçurabilir hiçkimse üstün insan değildir, insanları bitiren asıl şey sadece kibirdir, geliştirmez kendini ve yok olur gider. kafası ve sağlığı yerinde olsun, 2 yıl Çiğli yi bitirsin, sonra gelsin filoya eğitimini Adam gibi alsın f16 da uçurur, t41 de uçurur, helikopterde...uçak tipi değil adam önemlidir, bana sallapati şişe gibi adam gönderirseniz hepsini elerim, Adam gibi seçip gönderirseniz hepsini f16 cı da yaparım, astronot da...garanti diye birşey yok olamaz da zaten..herşey sadece Zaman'la olur, kimse pat diye f16 uçurmaya başlamıyor. İşin nihayetinde saygınlık zor aşamalara sabırla dayandığı için hak edilir, birçok kişi içinden seçile seçile geldiği içindir...o kişi insanüstü olduğu için değil. Ne çok abartın, ne de küçümsemeye kalkmayın, hepsi bu işte... Elinde silahla dağda terörist kovalayandan daha fazla risk almıyor kimse, amaç aynı olunca kimsenin kimseden farkı kalmıyor aslında, bu ülke için kalbi çarpıyorsa hepsi eşittir benim için....
  • Konu anlaşıldı mı acaba? Pilot değil asker olacaksın. Kula kulluk ocağı. Üniversitede doğru düzgün bir bölümde isen hiç kaşınma. Zaten devletin sizi uçuracak çok fazla savaş uçağı da yok. Olanlar eskisi kadar uçmasa kıyamet de kopmaz. Bu işin aslı orduya ucuza subay temin etmektir. Eskisi gibi para harcamadan, yıllarca beslemeden subay toplamaya bakıyorlar. İhanetin bedelini yeni kuşak ödeyecek.
  • bende bugün karar verdim işsiz işsiz takılacağıma f16 pilotu olayım dedim:)

Türk Hava Kuvvetlerine “Fakülte ve Yüksek Okullardan Pilot Olarak Mezun Olanlardan” “Pilot Subay Temini” yapılacak. 3-18 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek. Temel subay eğitiminin ardından adaylar pilotaj eğitimine tabi tutulacak.

Pilot ihtiyacı nedeniyle bu yıl Hava Harp Okulu'nun ara sınıflarına öğrenci alınacak. Milli Savunma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, ayrıca üniversitelerin pilotaj bölümlerinden mezun olanlar da pilot adayı subay olarak Hava Kuvvetleri'nde istihdam edilecek.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında OHAL kararları çerçevesinde Hava Kuvvetleri'nden çok sayıda pilot subayın ilişkisi kesilmişti. Oluşabilecek pilot sıkıntısının aşılması için Hava Harp Okulu'na öğrenci alınmasına karar verildi. Halen üniversitelerin havacılık ve uzay, pilotaj, makine, bilgisayar, yazılım, elektronik, endüstri mühendisliği ve alt bölümlerinde okuyan veya yurtdışında denkliği YÖK tarafından onaylı üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler Hava Harp Okulu'na 9-30 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurabilecek. Başvuruyla birlikte öğrenciler Hava Harp Okulu'nda sınav, mülakat, beden eğitimi ve sağlık muayenesinden geçecek. Bu öğrenciler 2 ve 3'üncü sınıflara alınacak.

Türk Hava Kuvvetlerine “Fakülte ve Yüksek Okullardan Pilot Olarak Mezun Olanlardan” “Pilot Subay Temini” yapılacak. 3-18 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek. Temel subay eğitiminin ardından adaylar pilotaj eğitimine tabi tutulacak.

HKK'DAN AYRILAN PİLOTLAR YENİDEN İSTİHDAM EDİLECEK
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ayrılmış pilotların da yeniden istihdam edileceği öğrenildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamalarda 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda Hava Kuvvetleri Komutanlığından ayrılan pilotların, uçuş için gerekli şartları taşıması ve başvuru yapması halinde değerlendirileceği belirtildi.

Başvuru için aşağıdaki ilgili linke tıklayın...

HHO’YA ÜNİVERSİTE ARA SINIFLARINDAN ÖĞRENCİ TEMİNİ

PİLOTAJ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLMUŞ PİLOT ADAYI SUBAY TEMİNİ

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞINDAN AYRILMIŞ PİLOTLARIN YENİDEN İSTİHDAMI

TSK’da pilot olmanın şartları açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Murat ~ 6 yıl önce
Öncelikle merhaba yazdığınız yazıdan ötürü de teşekkür ediyorum.bir sorum olacak atiyorum ben bir tane anadolu lisesinden mezun oldum.sonra üniversite sinivindan hava harp okulunun istediği puanı tutturdum.okula basvurdum.sözlü mülakat yapiyorlarmi acaba.ben sağlık testi ve puana bakıp alıyorlar diye biliyordum.bide spor mülakatı yapiyolarmi alırken okula Lütfen mesaj olarak bana yardim edin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mdkdkdkk ~ 6 yıl önce
MSÜ HHO kaç puan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhjdkffjjf ~ 7 yıl önce
Meslek lisesi mezunları hava harp okullarına girebilirler mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 7 yıl önce
bütün liselerden alım var
bdn ~ 7 yıl önce
Hayir meslek liselerinden alinmiyor
;) ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MERVE ~ 7 yıl önce
OMURGAM %16 EĞİK ASKERİ PİLOT OLABİLİR MİYİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 6 yıl önce
Milli Savunma Üniversitesi'nde HAVA HARP OKULU kaç puan
serdarokthy ~ 8 yıl önce
Önce asker adaylarına tarih bilinci vereceksin Türk olmak ne demek onu öğreteceksin bir Selçukluyu bir Osmanlı yı bir kuvai milliyeyi anlatacaksın.Ruhsuz pilotlar ancak 15 temmuzdaki gibiülkesinin insanını bombalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 8 yıl önce
Tip parası kesiceklermiymiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 8 yıl önce
yok kesmeyecekler sadece orta okul mezunu olmak yeterli:)
Abartıp durmayın... ~ 8 yıl önce
Eğitimini alan herkes f16 uçurabilir hiçkimse üstün insan değildir, insanları bitiren asıl şey sadece kibirdir, geliştirmez kendini ve yok olur gider. kafası ve sağlığı yerinde olsun, 2 yıl Çiğli yi bitirsin, sonra gelsin filoya eğitimini Adam gibi alsın f16 da uçurur, t41 de uçurur, helikopterde...uçak tipi değil adam önemlidir, bana sallapati şişe gibi adam gönderirseniz hepsini elerim, Adam gibi seçip gönderirseniz hepsini f16 cı da yaparım, astronot da...garanti diye birşey yok olamaz da zaten..herşey sadece Zaman'la olur, kimse pat diye f16 uçurmaya başlamıyor. İşin nihayetinde saygınlık zor aşamalara sabırla dayandığı için hak edilir, birçok kişi içinden seçile seçile geldiği içindir...o kişi insanüstü olduğu için değil. Ne çok abartın, ne de küçümsemeye kalkmayın, hepsi bu işte... Elinde silahla dağda terörist kovalayandan daha fazla risk almıyor kimse, amaç aynı olunca kimsenin kimseden farkı kalmıyor aslında, bu ülke için kalbi çarpıyorsa hepsi eşittir benim için....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot değil ~ 8 yıl önce
Konu anlaşıldı mı acaba? Pilot değil asker olacaksın. Kula kulluk ocağı. Üniversitede doğru düzgün bir bölümde isen hiç kaşınma. Zaten devletin sizi uçuracak çok fazla savaş uçağı da yok. Olanlar eskisi kadar uçmasa kıyamet de kopmaz. Bu işin aslı orduya ucuza subay temin etmektir. Eskisi gibi para harcamadan, yıllarca beslemeden subay toplamaya bakıyorlar. İhanetin bedelini yeni kuşak ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 8 yıl önce
bende bugün karar verdim işsiz işsiz takılacağıma f16 pilotu olayım dedim:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000