27 Ekim 2016, Perşembe 09:17:36

Kara Kuvvetleri'ne 16 yeni milli İHA

Kara Kuvvetleri Komutanlığının operasyonlarında kullanılması planlanan 8 taarruzi taktik insansız hava aracı ile ilgili yer sistemlerinden oluşan paket, gelecek yıl teslim edilecek.
  • KKK envanterindeki insanlı keşif uçaklarınada siiah takılabilir diğer türlü çok maraflı ve fazla personelli bir sistem
  • 16 değil 160 olmalı. Çok daha farklı İHA'lar envantere girmeli. Menzil 500km, havadaki süresi 3 güne çıkartılmalı. Bakın o zaman kim bileğimizi bükebiliyor.
  • 5 BİN M. İRTİFA,8 BİN M. MENZİLDEN TAM İSABETLİ NOKTA ATIŞ TESTLERİ TAMAMLANMIŞTIR.
  • Taşıdığı füze sayısı artıralamıyor mu, bu meretin? Patlama gücü yüksek ve hafif füzeler yapılamıyor mu bu ülkede?
  • Eskiden olsa dışardan alınsaydı yıllarca kapıda beklenir yok onayda kalır dururdu senelerce ve çok yüksek paralar ve taahhütler verilirdi , vidasını bile bize açtırmazlardı şimdi üretip satıyoruz ve geliştiriyoruz , Tebrikler
  • 2 aydır operasyonel kullanımda olan bu ihalar 72 teröristi etkisiz hale getirdi. Bir yıla orantı yaparsak 430 teröristi hiçbir kayıp vermeden geberticez.
  • Almanya bu ihalari da kıskanıyor yahu ne zor şey dünyanın süper gücü olmak vallahi işimiz zor...
  • Bayraktar gerçek üretim yapıyor Tai gibi baloncu değil. Takdir ediyorum. Ufacık kadro ile çalışan bir şirket. Politikayı da çözdü eleman :) hepimizi şaşırttı
  • tmm işte buu!! artık f16 ya ve pilotlarına ihityacımız yok!

Kara Kuvvetleri Komutanlığının keşif, istihbarat ve belirlenen hedeflerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla ihtiyaç duyduğu 16 İHA ile ilgili yer sistemlerinden oluşan 4 Taarruzi Taktik İHA Sistemi'nin tedariki ve sistemlerin işletilmesi için gerekli ürün, hizmet ve altyapı kurulum işlemlerinin karşılanmasına yönelik sözleşme, 13 Mayıs'ta Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Baykar Makine arasında imzalandı.

Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığına 8 İHA ve ilgili yer sistemlerinden oluşan ilk paket, 17 Ekim 2017'de teslim edilecek. Aynı şekilde ikinci paketin 17 Haziran 2018'de Kara Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulması planlanıyor.

Paketlerin teslimiyle 16 yeni İHA, TSK'nın envanterine girmiş olacak.

Öte yandan, 8 İHA, güçlendirilmiş kanat konfigürasyonu ile hazirandan bu yana terörle mücadele bölgesinde etkin kullanılıyor.

Emniyete 6 İHA teslim edildi, 12'si yolda
Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) keşif, gözetleme ve istihbarat kabiliyetlerini artırmak amacıyla 6 İHA ve ilgili yer sistemleri, 15 Ekim 2015'te imzalanan sözleşmeyle tedarik ediliyor.

Bu kapsamda, 3 İHA ve ilgili yer sistemlerinin kabul işlemleri 9 Haziran'da tamamlandı. İHA'ların kullanımına ilişkin, ilgili personelin Van'da eğitim faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Söz konusu sistemlerin, eğitim aşamasının tamamlanmasının ardından terörizmle mücadele harekatı kapsamında EGM'nin kullanımına sunulması planlanıyor.

İkinci paket Taarruzi Taktik İHA Sistemi'nin teslimatının ise eylül ayında yapıldığı belirtildi. Ayrıca, EGM tarafından talep edilen ilave 3 Taktik İHA Sistemi'nin tedarikine yönelik sözleşme çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Jandarmaya 12 İHA
Savunma Sanayii İcra Komitesinin onayının ardından başlatılacak Jandarma Taktik İHA Tedarik Projesi ile terörizmle mücadele harekatında keşif, gözetleme ve hedef tespiti ile emniyet, asayiş ve kamu düzeninin tesisine yönelik istihbarat desteğinin sağlanmasında kullanılmak için biri opsiyon olmak üzere toplam 12 İHA ve ilgili yer sistemlerinin tedarik edilmesi planlanıyor.

Milli ve özgün tasarım
Taarruz Taktik İHA'nın elektronik donanım, yazılım sistemleri ve platform tasarımı tamamen milli olarak geliştirildi. Proje kapsamında Türk savunma sanayisi tarihinde ilk kez, yüzde 93 gibi yüksek bir yurt içi katma değer oranı sağlandı.

Kara Kuvvetleri'ne 16 yeni milli İHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

B350 İKU ~ 7 yıl önce
KKK envanterindeki insanlı keşif uçaklarınada siiah takılabilir diğer türlü çok maraflı ve fazla personelli bir sistem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
160 İHA ~ 7 yıl önce
16 değil 160 olmalı. Çok daha farklı İHA'lar envantere girmeli. Menzil 500km, havadaki süresi 3 güne çıkartılmalı. Bakın o zaman kim bileğimizi bükebiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklıısn ~ 7 yıl önce
evet menzil 500km olunca abd bile korkar bizden:)
İHA BAYRAKTAR ~ 7 yıl önce
5 BİN M. İRTİFA,8 BİN M. MENZİLDEN TAM İSABETLİ NOKTA ATIŞ TESTLERİ TAMAMLANMIŞTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dost ~ 7 yıl önce
Taşıdığı füze sayısı artıralamıyor mu, bu meretin? Patlama gücü yüksek ve hafif füzeler yapılamıyor mu bu ülkede?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir düşman ~ 7 yıl önce
Bu merette dünya teknolojisi ne ise o var. Bomba ve silah sistemlerinin konvansiyonel olduğunu unutmayın. Varil bombası, fosfor bombası veya kimyasal / biyolojik silah değil. Daha düşük ağırlık ve daha yüksek tahribat gücü ile ilgili bir teknolojik gelişme olduğunda muhakkak bizim İHA'larımızda da olacaktır. Bakarsınız bunu ilk biz başarırız. Buna engel yok, sadece zaman gösterecek. Olumsuz ve umutsuz bakmayın. İHA'lar ile ülkemiz tarihinde ilk kez dünya ile aynı teknolojiye aynı anda sahip ve teknolojisi kendine ait, ilk kez geriden gelmiyoruz. Almanya, Fransa ve İngiltere'de bile olmayan teknoloji şu an bizde var. ABD, Çin, İsrail ve İran'la birlikte bu teknolojiyi kendi üretebilen 5 ülkeden biriyiz. Çin ve İran ise düşen ABD İHA'larını kopyalarak bu teknoloyi edindi. Bunu taktir edin ve keyfini gururunu yaşayın.
12 iha ~ 7 yıl önce
Envanterde 12 iha var bazıları silahlı. 100 ihamız olduğunu düşün. Bir ihada çok füze olması şart değil.
Ayrıntı ~ 7 yıl önce
Ayrıntıya dikkat edin. Bir iha sistemi 2 yer kontrol istasyonu ve 4 uçaktan oluşuyor. 4 tane iha sistemi alınacak tamamı taarruz yapabilen silahlı ihalar, 4 sistem 8 yer kontrol istasyonu 16 silahlı Bayraktar tb2.
Murat ~ 7 yıl önce
Eskiden olsa dışardan alınsaydı yıllarca kapıda beklenir yok onayda kalır dururdu senelerce ve çok yüksek paralar ve taahhütler verilirdi , vidasını bile bize açtırmazlardı şimdi üretip satıyoruz ve geliştiriyoruz , Tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Malı ~ 7 yıl önce
20 YIL ÖNCE usa'YA PARASINI PEŞİN ÖDEDİĞİMİZ HALDE KOBRA HELİKOPTERLERİNİ VERMEDİLER,7 YIL BEKLETTİLER.
Silahlı iha ~ 7 yıl önce
2 aydır operasyonel kullanımda olan bu ihalar 72 teröristi etkisiz hale getirdi. Bir yıla orantı yaparsak 430 teröristi hiçbir kayıp vermeden geberticez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanya ~ 7 yıl önce
Almanya bu ihalari da kıskanıyor yahu ne zor şey dünyanın süper gücü olmak vallahi işimiz zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanya'ya ~ 7 yıl önce
Arkadaşım Eurohawk isimli iha üretti Almanlar. Uçak jet itmesiyle çalışan bir güç ünitesine sahipti daha sonra uçakların çöp olduğu ortaya çıktı. Senin turboprop motorlu her hava şartında görev yapan İHA'n var. Neyin kafasındasınız anlamıyorum.
Alamanya'ya'ya ~ 7 yıl önce
Arkadaşım otomotivde, mühendislikte dünya markası, koca airbus'ın tasarımcısı üreticisi almanyanin aklına mı gelmemiş turboprop motor koymak? Hiçbir üretimi ve teknolojisi olmayan biz mi sadece akıl ettik bunu? Asıl sen neyin kafasındasın? Beyin bedava...
Bravo ~ 7 yıl önce
Bayraktar gerçek üretim yapıyor Tai gibi baloncu değil. Takdir ediyorum. Ufacık kadro ile çalışan bir şirket. Politikayı da çözdü eleman :) hepimizi şaşırttı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 7 yıl önce
tmm işte buu!! artık f16 ya ve pilotlarına ihityacımız yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000