15 Kasım 2011, Salı 07:33:26

KAFALAR İYİCE KARIŞTI...

Yazıcıoğlu'nun helikopterinin 15.03'te düştüğü sırada 28.5 kilometre yakınından askeri uçağın geçmesine ilişkin Genelkurmay'ın yaptığı açıklama kafaları karıştırdı...
  • Helikopter ha 15.03'te düşmüş, ha 15.17'de ha da 15.22'de... Askeri uçak helikopterin 28'5 kilometre yakınında olsa ne olur, 74 Km. yakınında olsa ne? Isnat edilmek istenen Türk Hava Kuvvetleri uçağının Yazıcıoğlu'nun helikopterine taarruz edip düşürdüğü paranoyasıysa, düşen helikopterin enkazında helikopterin uçak ya da uçaklar tarafından vurulduğuna dair en ufak bir iz, kalıntı, ibare var mıydı? Vurularak düşürülen bir helikopterin enkazı öyle mi olur? Kafalar bu kadar mı çalışmaz hale geldi artık bu ülkede hayret ediyorum.
  • Radarlar sorumluluk bölgesinde ve imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde hava sahasını gözetler ve bu görüntüleri kaydeder. Tüm radarların görüntüleri sayısal dataya çevrilerek bir merkeze gönderilir ve burada bu datalar birleştirilerek tüm hava sahasının görüntülenmesi sağlanır. İletişim hatlarındaki arızada, merkezden görüntülenemezsede, bölge radarı gözetleme ve kontrol faaliyetine devam eder. Radarlar bindirmeli olarak konuşlandırıldığı için bir veya birkaçının devreden çıkması bile görüntülemeyi kesintiye uğratamaz. Acil soruya verilen cevap da acil olduğu ve havacılar tarafından ifade edilen bilginin yanlış anlaşılmasından dolayı bu durum ortaya çıkmıştır. Silah sistemleri her şartta görev yaparlar.
  • 4 dakika sureyle ucaklarin radarda izini kaybeden bir kurumumuz nasil IHA ucuracak bu memleketin ustunde? Bir IHa yi 4 dakika kaybederseniz ne olur? Burada birsuru pilot var aciklasin lutfen.
  • komplo teorisi tamamen batil inanc. Ama su radarlar nasil bozuluyor arkadas?? Biz bukadar ilkel techizat ile mi is yapiyoruz?
  • sayın airporthaber editörleri kafanız neden karişti anlayamadım ? gayet net ortada .. bir kaç tane havacılıktan anlamaz orumcek beyinli hala daha hava kuvvetlerini suçluyor. genel kurmay ise bunun yanliş oldugunu onların anlayamayacagı bilimsel dilden anlatmaya çalışıyor. bence her şey açık sizin kafanız neden karıştı ?
Yazıcıoğlu'nun helikopterinin 15.03'te düştüğü sırada 28.5 kilometre yakınından askeri uçağın geçmesine ilişkin Genelkurmay'ın yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Kazanın 15.17 ya da 15.22'de olduğunu öne süren Genelkurmay, "Helikoptere en yakın hava aracının 15.22'de 74 km mesafede olduğu tespit edilmiştir" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının bulunduğu helikopterin düşmesine o sırada uçuş yapan bir savaş uçağının neden olduğu iddialarıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi. BBP'nin olayın olduğu günden bu yana gönderdiği resmi yazılara cevap vermekten kaçınan Genelkurmay, geçtiğimiz günlerde BDP Genel Başkan Mustafa Destici'ye yazıyla 'cevap' verdi.
 
HAVA HAREKETLİLİĞİ ŞÜPHELİ BULUNMUŞTU
 
Bilindiği gibi DDK helikopterin uçuş yaptığı son dakikalarda ve düştüğü sırada aynı bölgede yaşanan hava hareketliliği şüpheli olarak bulunmuştu. 15.03'te meydana gelen kazadan sadece 3 dakika önce helikopterin bulunduğu yere 28.5 kilometre gibi çok yakın bir mesafeden savaş uçağının geçtiği Genelkurmay tarafından da belirtilmişti. Ancak Genelkurmay, BBP'ye geçtiğimiz hafta gönderdiği yazıda helikopterin düştüğü saatin 15.17 ile 15.22 arasında olduğunu bildirdi.
 
SAVAŞ UÇAĞI 74 KİLOMETRE UZAKTAYMIŞ
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:
 
"... 31 Ocak 2011 tarihinde yapılan Hava Kuvvetleri Komutanlığı açıklamasında, bir kazazedenin telefonla arama zamanı (15.32) göz önünde bulundurularak tahmini kaza zamanı (15.17-15.22 saatleri arası) esnasında bölgede bulunan hava araçları incelenmiş ve kaza mahalline en yakın hava aracının 15.22'de 74 km. mesafede olduğu tespit edilmiştir. Müteakiben savcılık tarafından kaza bölgesinden mahalli saatle 15.00-15.26 arasında uçan bir hava arıcının bulunup bulunmadığının araştırılması istenmiş, bunun üzerine söz konusu saatler arası bölgede bulunan askeri uçuşlar incelenerek kazanın olduğu bölgeye en yakın askeri uçağın 15.00'de 28.5 km. mesafeden geçtiği tespit edilmiştir."
 
Genelkurmay Başkanlığı enkazın üzerinde bir askeri uçağın daireler çizerek uçtuğu iddiası için ise "... Safa 51 adlı olduğu söylenen eğitim uçuşu, kazanın muhtemel saatinden yaklaşık 4 saat sonra, GMT saat dilimine göre 16.48 (Türkiye saatine göre 18.48), anılan bölgeden 19.000 feet (6300 metre) irtifadan geçiş şeklinde icra edilen TSK'nın günlük planlı rutin eğitim görevidir" ifadesini kullanıldı.
 
RADAR KARARTILMADI ARIZALANDI
 
Genelkurmay yazısında radarlardaki yaklaşık 4.5 dakikalık görüntünün silinmesiyle ilgili iddialara da yanıt verildi. Radarın 'karartılmadığını', arıza olduğunu belirten Genelkurmay, ara sıra bu tür arızaların meydana geldiğini aktararak şöyle dedi: "...Ayrıca radarın 4 dakika süre ile karartıldığı iddiası doğru değildir. Arıza, radar tespitlerini izlenebilir sayısal görüntüye dönüştüren ve kaydeden merkezi bilgisayara veri ileten iletişim hatlarında meydana gelmiştir. Bu arıza sıklıkla olmamakla birlikte ara sıra meydana gelebilen bir arızadır. Arıza süresince radarlar çalışmış ve Diyarbakır'da konuşlu harekat merkezi gözetiminde hava sahası radarlarımız tarafından göztelenmeye ve kontrol edilmeye devam edilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilen kayıt bilgileri merkezi bilgisayardan alınan bilgilerdir. Yargıya intikal ettirilmiş bulunan kayıtların uzman kişilerce incelenerek, gereksiz spekülasyonların sonlandırılacağını ümit ediyoruz. Zira devam eden. edegelmekte olan spekülatif değerlendirmeler gerek merhumun yakınlarını ve gerekse Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı rencide etmektedir." 

(Yeni Şafak)
KAFALAR İYİCE KARIŞTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Helikopter ha 15.03'te düşmüş, ha 15.17'de ha da 15.22'de... Askeri uçak helikopterin 28'5 kilometre yakınında olsa ne olur, 74 Km. yakınında olsa ne? Isnat edilmek istenen Türk Hava Kuvvetleri uçağının Yazıcıoğlu'nun helikopterine taarruz edip düşürdüğü paranoyasıysa, düşen helikopterin enkazında helikopterin uçak ya da uçaklar tarafından vurulduğuna dair en ufak bir iz, kalıntı, ibare var mıydı? Vurularak düşürülen bir helikopterin enkazı öyle mi olur? Kafalar bu kadar mı çalışmaz hale geldi artık bu ülkede hayret ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Radarlar sorumluluk bölgesinde ve imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde hava sahasını gözetler ve bu görüntüleri kaydeder. Tüm radarların görüntüleri sayısal dataya çevrilerek bir merkeze gönderilir ve burada bu datalar birleştirilerek tüm hava sahasının görüntülenmesi sağlanır. İletişim hatlarındaki arızada, merkezden görüntülenemezsede, bölge radarı gözetleme ve kontrol faaliyetine devam eder. Radarlar bindirmeli olarak konuşlandırıldığı için bir veya birkaçının devreden çıkması bile görüntülemeyi kesintiye uğratamaz. Acil soruya verilen cevap da acil olduğu ve havacılar tarafından ifade edilen bilginin yanlış anlaşılmasından dolayı bu durum ortaya çıkmıştır. Silah sistemleri her şartta görev yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
4 dakika sureyle ucaklarin radarda izini kaybeden bir kurumumuz nasil IHA ucuracak bu memleketin ustunde? Bir IHa yi 4 dakika kaybederseniz ne olur? Burada birsuru pilot var aciklasin lutfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
komplo teorisi tamamen batil inanc. Ama su radarlar nasil bozuluyor arkadas?? Biz bukadar ilkel techizat ile mi is yapiyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın airporthaber editörleri kafanız neden karişti anlayamadım ? gayet net ortada .. bir kaç tane havacılıktan anlamaz orumcek beyinli hala daha hava kuvvetlerini suçluyor. genel kurmay ise bunun yanliş oldugunu onların anlayamayacagı bilimsel dilden anlatmaya çalışıyor. bence her şey açık sizin kafanız neden karıştı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000