01 Ekim 2010, Cuma 08:46:14

Havalimanını kapattılar

Ekvador'da, özlük haklarında kısıntıya gidilmesiyle ilgili yasayı protesto eden yüzlerce polis ve asker, başkent Quito havaalanını ve kente girişi sağlayan anayolu kapattı.
Protestocu asker ve polislerin Quito, Guayaquil ve diğer kentlerde kontrolü ele geçirmelerinin ardından göz yaşartıcı gaz kullandığı ve araba lastiklerini yaktığı kaydedildi.

Devlet Başkanı Rafael Correa'nın bir grup protestocu ile konuşmaya çalıştığı, ancak protestocu polislerin bağırarak Correa'yı susturduğu belirtildi.
Correa, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bunlar bir avuç nankör eşkıya. Bu hükümet kadar hiç kimse polisi bu kadar desteklemedi” dedi.
Eyleme katılan askerlerin havaalanını kapatmasının ardından uçuşların iptal edilip edilmediği netlik kazanmadı.
Bu arada, Genelkurmay Başkanı, askerlerin Devlet Başkanı Correa'ya bağlı kaldıklarını ifade ederken, Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, protestoların “kabul edilemez ve hoşgörülemez” olduğunu söyledi.

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Diego Borja, yaşanan gerginliğe rağmen halka sükunet ve bankalardan paralarını çekmemeleri çağrısında bulundu.
Asker ve polislerden oluşan protestocuların, kendilerine her terfide nakdi olarak nişan ve prim verilmesini ortadan kaldıran yasanın dün Kongre'den geçmesine kızdıkları belirtiliyor. Yasa ayrıca, terfi için istenen normal sürenin 5 yıldan 7 yıla uzatılmasını öngörüyor.
Havalimanını kapattılar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000