22 Şubat 2013, Cuma 08:34:37

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten, ilk kez konuştu. İşte o açıklamalar...
  • sen fazla türk filmi izledin sanırım...ne başarısı göstermişler bizim astronotlar anlatta bizde öğrenelim...haaa kendi gemilerini falan vurmuşlardı o mu başarı???bırak yemezler
  • Modern hava Kuvveti sözüne katilmiyorum. Bu ülkenin fedakar pilotlari emirlerine verilen 1960 dan devsirme ucaklarla,gece ,gündüz demeden ,ülkemizin her cm karesini korkusuzca arsinladilar. Yine bu ülkenin fedakar pilotlari, yeteri kadar modern güclü yeni ucaklarlarla donatilamadilar. Ama Türk milleti sizleri, gönüllerinde hep yasatti ve sevdi. Bizler, sehit olan pilotlarimizin isimlerini ,cocuklarimiza,yegenlerimize verdik, belkide torunlarimiza vermeyede devam edecegiz. Bu fiii.. tarihinden kalma ucaklarla bile destanlar yazdiniz. Sizlere helal olsun.Aldiginiz her nefes ve para helal bundan emin olun. Artik Hv kuvv.lerimizin, kendine yakisir cok modern tayyarelere sahip olmasi gerekmektedir.Herkesin görmek istedigide zaten budur.Hurda f-104,f-4,f-5 lerle eger bu pilotlar harikalar yaratiyorsa, yeni donanimli tayyarelerle bu pilotlari , havada pamela anderson bile tutamaz. Yani, artik bize yakisir Tayyarelere sahip olalim.Lafla degil..
  • DEVLET KANUN KOTMUŞ 10 YIL MECBURİ HİZMET.VERİLEN EGİTİME 10 YIL DEMİŞ .HİZMETİNİ TAMAMLADIYSA AYRILMASI DOGAL DEGİLMİ.YETİM HAKKINI ÖDEMİŞ DEGİL Mİ? BU ÜLKENİN ÜNVERSİTESİNDE OKUYUP MECBURİ OLDUGU HALDE ASKERLİK YAPMAYAN LAR VATANINI ÇOK SEVENLER Mİ ACABA..
  • çağ mı atlamışlar ha ha ha ha ha...hani nerdeee? ancak line a pilot yetiştirirsiniz :))
  • Elinizde F-35 için tecrübeli öğretmen pilot kaldı mı ? 200 saat uçuşu olan bile kapağı line'a atmanın derdinde. Harbe hazır pilot sayısını açıklayın da millet öğrensin.
  • Valla helal olsun Hv.Kuvvetleindeki pilot abilerimize , hurdalarla bile (f-4..F-5) .Aslanlar gibi uctular.Caydirici olsa olsa bu hurdalar degil. Bunlari ucuran aslan parcasi abilerimiz.. Hepsinin alnindan öpüyorum..
  • ben haksızlığın karşısındayım.sen ve senin gibiler cebini doldurma peşinde.
  • Ya kardeşim giden gitti yerini buldu zaten aynı tartışmayı bir daha açmayalım.Esas konu adam siber falan diyo ama telefon kullanmak yasak ,bilgisayarlar kömürle çalışıyor bütün giriş ve çıkışları yasaklanmış,utanmasalar dumanla haberleşecek herkes ama hala uzay ,siber falan diyo ilginç...
  • Tartışma çıkarmaya çalışan kişiler hep asker pilot düşmanı kişiler nedense... "Gidenler" atmış yine çamuru. Bir kere ama sadece bir kere ilk tartışmayı başlatan sivil kaynaklı pilotlara çamur atan bir asker pilot olsun dişimi kıracağım. Burada çamur atacağınıza, sizleri tercih etmeyen şirketlere sorun nedenini... Ki thy ve sunexpress dünyanın pilotunu alıyor bu arlar. Sivil asker de ayırt etmiyorlar. Herkesten aynı kriterleri istiyorlar. Giremiyorsanız kendi probleminiz...
  • 1960' lardan kalma F-4 ve F-5 uçakları ile canı pahasına uçan, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan arkadaşları gönülden kutluyorum.

Bir süre önce Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'e sunduğu istifasının kabul edilmediği iddia edilen Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten, ilk kez konuştu. Org. Erten, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın sorumluluk sahasına ve fonksiyonel alanına giren siber savunma faaliyetlerinin icra edilmesi ve yönetilmesi amacıyla, bünyesinde Siber Filo Komutanlığı'nın da bulunduğu Siber Komutanlığı'nın kurulacağını belirtti.

Org. Erten, Uludere'de 34 sivilin bombalanması ve Türk RF-4E uçağının Suriye sınırındaki oldukça kritik bir göreve korumasız ve silahsız biçimde tek başına gönderilmesi nedeniyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Daha sonra Org. Erten'in, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'e sunduğu istifasının kabul edilmediği iddia edilmişti. Bütün bu iddiaların ardından sessiz kalan Org. Erten, göreve geldikten sonra ilk kez konuştu.

Org. Erten'in Savunma ve Havacılık Dergisi'ne yaptığı açıklamalar özetle şöyle:

CAYDIRICI VE GÜÇLÜYÜZ: Türk Hava Kuvvetleri, bölgesinde askeri caydırıcılığı ve barış ortamının devamını sağlayacak modern ve güçlü bir kuvvet yapısına sahiptir. 400 savaş uçağı, 140 destek uçağı/helikopteri ve 160 eğitim uçağı bulunmaktadır. Harekat gücünü genel olarak F-16 ve modernize edilmiş F-4E 2020 muharip jet uçakları; destek gücünü ise KC- 135R tanker, CN-235, C-130 ve C-160 ulaştırma uçakları ile RF-4E keşif uçakları ve İnsansız Hava Araçları oluşturmaktadır. Yakın gelecekte kabiliyetimizi F-35, B737 HİK/AEW&C komuta kontrol uçakları ve A400M ulaştırma uçaklarıyla daha da artırmayı hedefliyoruz.

SİBER SAVAŞ YOL HARİTASI: Siber savaş ile ilgili gerekli birimler oluşturulmuş, hazırlanan konsepte uygun olarak yol haritası belirlenmiştir. Bunların yanında, milli olarak üretilen silah ve sistemlerin askeri caydırıcılığa ve muharip eğitim seviyemize yaptığı ilave katkıların farkında olarak, üzerinde her türlü tasarrufta bulunma yetki ve kabiliyetimizin olduğu modern bir savaş uçağına sahip olmak, en önemli hedeflerimizden birisidir. Tedarik projelerine ilave olarak, milli imkanlarla üretilen silah ve sistemlerin de envanterimize girmeye başlamasıyla birlikte bölgemizdeki askeri caydırıcılığımız katlanarak artacaktır. Kendi ürettiği silah ve sistemlerle güçlenmiş bir hava gücü olarak Türk Hava Kuvvetleri’nin dünyadaki saygınlığı en üst seviyeye çıkacaktır.

ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ: Geleceğin harekat ortamı olarak değerlendirilen uzayda milli varlığımızın garanti altına alınması, her şartta uzaya güvenli erişim imkanına ulaşılması, uzayın kesintisiz kullanım imkanlarına sahip olunması ve hava/uzay gücü oluşturulması ülkemizin öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

DAHA ÇEVİK BİR KUVVET YAPISI: Hava ve uzay gücü alanında bölgesinde lider, küresel anlamda öncü bir Hava Kuvveti olmak vizyonu benimsenmiştir. Bu vizyonu gerçekleştirmek için öncelikle harekat bağımsızlığımızı garanti altına alacak şekilde milli silah sistemlerinin üretilmesi için savunma sanayini yönlendirmeyi; uzay, siber ve elektronik harp alanlarında etkin güç haline gelmeyi ve bunları yaparken sayısal olarak büyümekten ziyade yüksek nitelikli insan, silah ve teçhizata dayalı temin ve yetiştirme politikalarımızla daha çevik bir kuvvet yapısına yönelik dönüşümümüzü tamamlamayı hedeflemekteyiz.

SİBER FİLO: Siber uzayın giderek artan öneminin bilincinde olan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Siber Konsepti 2011 yılında onaylanarak yürürlüğe girmiştir. Siber faaliyetlerin harekat konseptimiz içerisinde yer almasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın sorumluluk sahasına ve fonksiyonel alanına giren siber savunma faaliyetlerinin icra edilmesi ve yönetilmesi amacıyla, bünyesinde Siber Filo Komutanlığı’nın da bulunduğu Siber Komutanlığın kurulması planlanmıştır.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞI: Çok önem ve değer verdiğimiz Milli Muharip Uçak Projemizi Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlamayı ve ilk milli muharip uçağımızı özgür göklerimize hediye etmeyi planlamaktayız. Her zaman olduğu gibi gelecek yıllarda da, görevlerin icrasında teknolojinin payı ne kadar artarsa artsın, görev etkinliğinde temel unsur insan olmaya devam edecektir.

F-35'LERE DENEYİMLİ ÖĞRETMEN PİLOTLAR: F-35 uçaklarının TSK ve Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmesi; harekat, eğitim ve lojistik alanlarda önemli değişiklikler meydana getirecektir. 5. nesil savaş uçağı olarak adlandırılan F-35 uçaklarının harekat alanına getirdiği önemli yenilikler; radarlara karşı düşük görünürlük, ağ merkezli harekat ve sensör entegrasyonu kabiliyetleridir. Günümüzün gelişen teknolojisini yoğun bir şekilde bünyesinde barındıran F-35 uçaklarında öğretmen pilotluk yapmak, iyi seviyede uçuş tecrübesinin yanında uçuş öğretmenliği tecrübesini gerektirmektedir. Bu nedenle, F-35 öğretmen pilot adaylarının F-16 ve F-4E 2020 savaş uçaklarında öğretmenlik tecrübesine sahip, deneyimli ve istekli pilotlardan seçilmesi planlanmaktadır.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Deli yürek e cvp ~ 11 yıl önce
sen fazla türk filmi izledin sanırım...ne başarısı göstermişler bizim astronotlar anlatta bizde öğrenelim...haaa kendi gemilerini falan vurmuşlardı o mu başarı???bırak yemezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli yürek. ~ 11 yıl önce
Modern hava Kuvveti sözüne katilmiyorum. Bu ülkenin fedakar pilotlari emirlerine verilen 1960 dan devsirme ucaklarla,gece ,gündüz demeden ,ülkemizin her cm karesini korkusuzca arsinladilar. Yine bu ülkenin fedakar pilotlari, yeteri kadar modern güclü yeni ucaklarlarla donatilamadilar. Ama Türk milleti sizleri, gönüllerinde hep yasatti ve sevdi. Bizler, sehit olan pilotlarimizin isimlerini ,cocuklarimiza,yegenlerimize verdik, belkide torunlarimiza vermeyede devam edecegiz. Bu fiii.. tarihinden kalma ucaklarla bile destanlar yazdiniz. Sizlere helal olsun.Aldiginiz her nefes ve para helal bundan emin olun. Artik Hv kuvv.lerimizin, kendine yakisir cok modern tayyarelere sahip olmasi gerekmektedir.Herkesin görmek istedigide zaten budur.Hurda f-104,f-4,f-5 lerle eger bu pilotlar harikalar yaratiyorsa, yeni donanimli tayyarelerle bu pilotlari , havada pamela anderson bile tutamaz. Yani, artik bize yakisir Tayyarelere sahip olalim.Lafla degil..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARA MI? ~ 11 yıl önce
DEVLET KANUN KOTMUŞ 10 YIL MECBURİ HİZMET.VERİLEN EGİTİME 10 YIL DEMİŞ .HİZMETİNİ TAMAMLADIYSA AYRILMASI DOGAL DEGİLMİ.YETİM HAKKINI ÖDEMİŞ DEGİL Mİ? BU ÜLKENİN ÜNVERSİTESİNDE OKUYUP MECBURİ OLDUGU HALDE ASKERLİK YAPMAYAN LAR VATANINI ÇOK SEVENLER Mİ ACABA..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
air force ~ 11 yıl önce
çağ mı atlamışlar ha ha ha ha ha...hani nerdeee? ancak line a pilot yetiştirirsiniz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 11 yıl önce
Elinizde F-35 için tecrübeli öğretmen pilot kaldı mı ? 200 saat uçuşu olan bile kapağı line'a atmanın derdinde. Harbe hazır pilot sayısını açıklayın da millet öğrensin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal ~ 11 yıl önce
Doğru dersin...
havacı ~ 11 yıl önce
Tabi bir de F-35 meselesi var. Maliyeti planlananın çok üstüne çıkan, geliştirme süreci uzayan bir tayyare. Muhtemel kullanıcılarının bir kısmı başka seçenekleri değerlendirmeye başladı bile, mesela Kanada Saab Gripen ile ilgileniyor. Çetin Altan'ın dediği gibi: Türk'e Türk propagandası. Herkese emniyetli uçuşlar...
Modern Hv.Kuvv. ~ 11 yıl önce
Valla helal olsun Hv.Kuvvetleindeki pilot abilerimize , hurdalarla bile (f-4..F-5) .Aslanlar gibi uctular.Caydirici olsa olsa bu hurdalar degil. Bunlari ucuran aslan parcasi abilerimiz.. Hepsinin alnindan öpüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kağıttan kaplan ~ 11 yıl önce
ben haksızlığın karşısındayım.sen ve senin gibiler cebini doldurma peşinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidenler dönmez ~ 11 yıl önce
Ya kardeşim giden gitti yerini buldu zaten aynı tartışmayı bir daha açmayalım.Esas konu adam siber falan diyo ama telefon kullanmak yasak ,bilgisayarlar kömürle çalışıyor bütün giriş ve çıkışları yasaklanmış,utanmasalar dumanla haberleşecek herkes ama hala uzay ,siber falan diyo ilginç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tesadüf değil ~ 11 yıl önce
Tartışma çıkarmaya çalışan kişiler hep asker pilot düşmanı kişiler nedense... "Gidenler" atmış yine çamuru. Bir kere ama sadece bir kere ilk tartışmayı başlatan sivil kaynaklı pilotlara çamur atan bir asker pilot olsun dişimi kıracağım. Burada çamur atacağınıza, sizleri tercih etmeyen şirketlere sorun nedenini... Ki thy ve sunexpress dünyanın pilotunu alıyor bu arlar. Sivil asker de ayırt etmiyorlar. Herkesten aynı kriterleri istiyorlar. Giremiyorsanız kendi probleminiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrik ~ 11 yıl önce
1960' lardan kalma F-4 ve F-5 uçakları ile canı pahasına uçan, mesai mefhumu gözetmeksizin görev yapan arkadaşları gönülden kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000