24 Aralık 2009, Perşembe 07:41:15

Gaffar Okkan'ın katledenler düşen uçakta mıydı?

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 2001'de uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü. O dönemde askere kadrolu tercümanlık yapan Yıldırım Beğler, saldırıyı Hizbullah'ın değil Özel Kuvvetler'e bağlı C Timi'nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü. O tim Malatya'da düşen uçakta hayata veda etmişti...
  • türk titre ve kendine gel.piyasada amma satılık adam varmış ya arkadaş.o zamanlar neredeydin de şimdi ötüyorsun.kurtuluş savaşı verme zamanı yakınıdır.Allah yardımcımız olsun.
  • sivil otoriteyi ele geçirdiler, sıra askere geldi. beyler aklınızı başına toplayın hakir gördüğünüz o ordu bu milletin namusunu ve canını kurtarmıştır ve geleceğinin tek güvencesidir. hala bunu anlamakta güçlük çekiyorsanız işgal yıllarında dedeniz nineniz hangi safta yer aldı bunu açıkça söyleyin de bilelim.
  • bu adam nasıl cesaret edip bu sır bilgileri açıkladı bilmiyorum ama dedikleri doğru.zamanında JİTEM - MAK - ve farklı derin oluşumlar doğu ve diğer bölgelerde gizlice devleti derinleştirip çok kişiyi yok ettiler.dikkatinizi çekerim öldürülenlerin her biri ya hassas bi konuda başarılı yada bir sırrı ortaya atmanın arefesinde öldürülüyor.hala bu olaylara saçma yapay yada kandırmaca diyen varsa aklına şaşarım.yandaş medya diyorsunuz.akp diyorsunuz.ne oldu ? yoksa bazıları eskisi gibi istediği gibi at koşturamadığı için sıkıldımı.? tek tek ortaya çıkıyor herşey ..çıksın ve bilinsin.zaten ne zamanki birilerinin musluğu kapatılsa aklına atatürk laiklik ve cumhuriyet geliyor..yazıktır..atatürk bu ülkeyi bize onun adından geçinelim diye bırakmadı!!
  • HRANT DINKI vurma emrini kim verdi ??????? Rahatsiz edenler hemen temizleniyor.!!!!!!!! Bu senelerden beri böyle.
  • Askerin üzerine gidip askerle-halkı-polisi birbirine düşürmeye çalışıyorlar.Zaman Gaztesinin dolayısıyla USA daki Hocanın yeni dönemde oyunu bu oldu
  • Kimin öldürdüğü önemli değil, ölümlerin kimlerin işine yaradığı önemli. Uğur Mumcu ölmeden önceki konuşmalarını, konferanslarını hiç dinledinizmi? Ölmeden önce çok önemli bir dosyayı açıklamak üzereydi. Ölümü kimlerin işine yaradı? Keza Gaffar Okkan, sadece Diyarbakır değil, tüm Türkiye'nin takdirini toplamıştı. Diyarbakır en güzel zamanlarını yaşıyordu. Kimler rahatsız oldu? Gaffar Okkan'ın ölümü kimlerin işine yaradı? Şimdide halkın en çok güvendiği kurum olan TSK yıpratılmaya çalışıyor. Kimlerin işine yarayacak? Olaylara birde bu gözden bakılmalı
  • Lütfen artık bu yandaş ötesi, asker düşmanı gazeteden alıntı yapmayı bırakın. Hergün ortalığı bulandıran yalan haber yayınlıyorlar.Bu da artık mide bulandırıyor.
  • askerdeyken sivil bir emekli asker geldi. güvenlik şirketindenmiş.elemanlarına atış talimi yaptıyordu.görevli askerler etrafında dönüyordu komutanım komutanım diye sanki bir korku vardı.emekli bir sivilden bu kadar korkmalarını anlayamadım
  • bırakın kardeşim komplo senaryolarını.bizde insaniyet harici karda kışta kar altında çalışmak için sv havacılık okumuşuz.doktor olmak varken.en önce benim ganos dağına çıkmam lazım.nufusun %90 lale olmuşsa bizim suçumuz ne.biz gene bildiğimizi okuyacağız.şehit adayı evlat yetiştireceğiz rum terbiyemizle size.ergenekonunuz batsın.alçak insanlar hala adam muamelesi görüyo bu ülkede.terse dönmüş herşey.asker ne olursa olsun insanlar ters olmuş.
  • bu gazetenin ne olduğu belli.Yandaş medya Askerimize çamur atmaktan başka birşey yapmıyor asıl bölücü bunlar.sayın Airport yetkilileri alet olmayın bunlara

Beğler, bir süre beraber çalıştığı 20 kişilik suikast timinin olaydan 4 ay sonra Malatya'daki uçak kazasıyla ortadan kaldırıldığını iddia etti.

Gaffar Okkan, Kasım 1997'de Diyarbakır emniyet müdürlüğüne atandı. O da tıpkı şüpheli bir uçak kazasıyla hayatını kaybeden eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis gibi terörün sivil ve demokratik yöntemlerle alt edilebileceğine inanıyordu. Bu yüzden seleflerinden farklı bir profil çizdi ve sürekli halkla iç içe yaşadı. 4 yılda birçok ilke imza atarak vatandaşın gönlünü kazanmayı bildi. Bir yandan da başarılı operasyonlarla bölgede etkili olan PKK ve Hizbullah'a büyük darbeler indirdi. Ancak bu çalışmalar şer odaklarını rahatsız etti. Takvimler, 24 Ocak 2001'i gösterdiğinde Diyarbakır şok bir suikastla sarsıldı. Gaffar Okkan, makamından valilik binasına giderken uzun namlulu silahlarla çapraz ateşe tutulmuştu. Okkan ve 5 polis şehit düşerken, saldırganlar tek bir iz bile bırakmadan sırra kadem basmıştı. Hain pusuyu, Hizbullah örgütü üstlendi ancak bu kimseyi tatmin etmedi. Çünkü suikast, tam bir profesyonel işiydi ve domuz bağı gibi kaba teknikler kullanan bir örgütün harcı gibi durmuyordu.

Bugüne kadar şüphe okları daha çok JİTEM'e yöneldi. Ancak Güneydoğu'da yıllarca Genelkurmay'ın kadrolu tercümanlığını yapan Yıldırım Beğler, yeni ve çarpıcı iddiada bulundu. Beğler, Gaffar Okkan'ı Hizbullah'ın değil, Özel Kuvvetler'e bağlı C Timi'nin katlettiğini ileri sürüyor. Olay günü bu timdeki askerleri PKK kıyafetiyle gördüğünü savunan Beğler, suikast timinin Ergenekon sanığı emekli Albay L.G.'nin emriyle o gece Kuzey Irak'a geçtiğini belirtiyor.

4 ay sonra Kuzey Irak'tan gelen C Timi'nin önce iki helikopterle Diyarbakır'a, oradan da uçakla Antep'e gönderildiğini anlatan Beğler'e göre, söz konusu uçak 16 Mayıs 2001'de Malatya'da düşen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği CASA tipi askeri uçaktı: "Gaffar Okkan cinayeti faillerinin hepsi, yani C Timi'nin 20 kişilik tüm kadrosu bu uçaktaydı. C Timi, deşifre olduğu için ortadan kaldırıldı. Patlak vermeseydi infaz edilmezdi. MAK'ta (Muharebe Arama Kurtarma Birliği) bu böyledir: Eğer açığa çıkmazsan, düşman tarafından deşifre edilmezsen bin yıl yaşarsın. Tersi bir durumda ise hemen infaz edilirsin."

Gaffar Okkan suikastı sırasında Güneydoğu'da görev yapan Beğler, suikasttan önce "Gaffar Okkan, PKK'ya yardım ve yataklık yapıyor, PKK ile bağlantısı var. Diyarbakır'ı karıştıracak. Vatan hainidir. Bunun ölmesi lazım." şeklinde söylentiler çıkarıldığını kaydediyor. Ardından Okkan'ın ortadan kaldırılmasına karar verildiğini, ihalenin de C Timi'nin üstüne kaldığını vurguluyor: "C Timi o zaman Diyarbakır'daydı. Bir gün C Timi Habur Sınır Kapısı'na geldi. Üstleri başları kirliydi. Belli ki bir görevden gelmişler. Normalde biz iki silah taşırız. Gündüzleri normal M-16, geceleri Keleş ve yanında tabanca; kıyafet olarak da bir asker üniforması, bir de PKK'lıların giydiği üniforma... C Timi tamamen PKK üniforması içindeydi gördüğümde."

Yıldırım Beğler, Mete komutanın (Ergenekon sanığı emekli Albay L.G.) olay gecesi C Timi'ne, "Basın gidin Kuzey Irak'a. Millet sizi burada görmesin" emrini verdiğini, tim üyelerinin o gece üzerlerindeki terörist kıyafetleriyle Süleymaniye'ye geçtiğini iddia ediyor. Beğler, "Süleymaniye'de 3 veya 4 ay kaldılar. 4 ay sonra ortalık bayağı sakinleşmişti. Bu süre zarfında, Okkan suikastını Hizbullah gibi örgütler üstlendi." diyor.

MAK, güvenlik şirketlerini ele geçirdi

Yıldırım Beğler, C Timi'nin 1990'dan 2001 yılına kadar çok büyük olaylara imza attığını ve Gaffar Okkan suikastının bu hadiseler yanında küçük kaldığını da iddia ediyor. Beğler, "Bu timde görev yapan askerler bunu vatan-millet için yaptıklarına inanıyorlardı. C Timi'nin başında Rıza kod adlı Yüzbaşı H.B. vardı. O da Malatya'da düşen uçakta şehit oldu." diyor. Yıldırım Beğler, Okkan suikastını gerçekleştirdiğini savunduğu C Timi'nin bağlı olduğu MAK hakkında da çarpıcı bilgiler veriyor. Özel Kuvvetler içerisinde 'asıl işi' MAK (Muharebe Arama Kurtarma Birliği) grubunun yaptığını söyleyen Beğler, bu yapının bünyesinde 20-30 tim olduğunu ve her timin başında da bir yüzbaşı ve bir üsteğmen ile 12 başçavuş bulunduğunu aktarıyor. Okkan cinayetinde kullanılan C Timi'nin en etkin timlerden biri olduğunu öne süren Beğler, şöyle devam ediyor: "Şu an JİTEM tehlikeli değil. Bugün için en tehlikeli birim MAK'tır. Bunlar güvenlik şirketlerini ele geçirmişler. Hatta şöyle bir şey var: MAK şöyle bir plan yapmıştı; her generalin başına bir tane özel astsubay vermişti. Şu an ne kadar tugay komutanı varsa hepsinin yanında emir subayı olarak bir tane eski MAK'çı var. Neden eski MAK'çıları seçiyorlar? Bunun için. Böylelikle bütün paşaları kontrol altına alıyorlar. Emir subayı ne demek, emir subayı? Paşa öksürse emir subayının haberi olur. Paşa çay içse emir subayının haberi var. İstediği zaman paşayı etkisiz hale getirebilir . Bu, L.G.'nin planıydı."

(Zaman)

Gaffar Okkan'ın katledenler düşen uçakta mıydı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
türk titre ve kendine gel.piyasada amma satılık adam varmış ya arkadaş.o zamanlar neredeydin de şimdi ötüyorsun.kurtuluş savaşı verme zamanı yakınıdır.Allah yardımcımız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sivil otoriteyi ele geçirdiler, sıra askere geldi. beyler aklınızı başına toplayın hakir gördüğünüz o ordu bu milletin namusunu ve canını kurtarmıştır ve geleceğinin tek güvencesidir. hala bunu anlamakta güçlük çekiyorsanız işgal yıllarında dedeniz nineniz hangi safta yer aldı bunu açıkça söyleyin de bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu adam nasıl cesaret edip bu sır bilgileri açıkladı bilmiyorum ama dedikleri doğru.zamanında JİTEM - MAK - ve farklı derin oluşumlar doğu ve diğer bölgelerde gizlice devleti derinleştirip çok kişiyi yok ettiler.dikkatinizi çekerim öldürülenlerin her biri ya hassas bi konuda başarılı yada bir sırrı ortaya atmanın arefesinde öldürülüyor.hala bu olaylara saçma yapay yada kandırmaca diyen varsa aklına şaşarım.yandaş medya diyorsunuz.akp diyorsunuz.ne oldu ? yoksa bazıları eskisi gibi istediği gibi at koşturamadığı için sıkıldımı.? tek tek ortaya çıkıyor herşey ..çıksın ve bilinsin.zaten ne zamanki birilerinin musluğu kapatılsa aklına atatürk laiklik ve cumhuriyet geliyor..yazıktır..atatürk bu ülkeyi bize onun adından geçinelim diye bırakmadı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HRANT DINKI vurma emrini kim verdi ??????? Rahatsiz edenler hemen temizleniyor.!!!!!!!! Bu senelerden beri böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Askerin üzerine gidip askerle-halkı-polisi birbirine düşürmeye çalışıyorlar.Zaman Gaztesinin dolayısıyla USA daki Hocanın yeni dönemde oyunu bu oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kimin öldürdüğü önemli değil, ölümlerin kimlerin işine yaradığı önemli. Uğur Mumcu ölmeden önceki konuşmalarını, konferanslarını hiç dinledinizmi? Ölmeden önce çok önemli bir dosyayı açıklamak üzereydi. Ölümü kimlerin işine yaradı? Keza Gaffar Okkan, sadece Diyarbakır değil, tüm Türkiye'nin takdirini toplamıştı. Diyarbakır en güzel zamanlarını yaşıyordu. Kimler rahatsız oldu? Gaffar Okkan'ın ölümü kimlerin işine yaradı? Şimdide halkın en çok güvendiği kurum olan TSK yıpratılmaya çalışıyor. Kimlerin işine yarayacak? Olaylara birde bu gözden bakılmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen artık bu yandaş ötesi, asker düşmanı gazeteden alıntı yapmayı bırakın. Hergün ortalığı bulandıran yalan haber yayınlıyorlar.Bu da artık mide bulandırıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
askerdeyken sivil bir emekli asker geldi. güvenlik şirketindenmiş.elemanlarına atış talimi yaptıyordu.görevli askerler etrafında dönüyordu komutanım komutanım diye sanki bir korku vardı.emekli bir sivilden bu kadar korkmalarını anlayamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bırakın kardeşim komplo senaryolarını.bizde insaniyet harici karda kışta kar altında çalışmak için sv havacılık okumuşuz.doktor olmak varken.en önce benim ganos dağına çıkmam lazım.nufusun %90 lale olmuşsa bizim suçumuz ne.biz gene bildiğimizi okuyacağız.şehit adayı evlat yetiştireceğiz rum terbiyemizle size.ergenekonunuz batsın.alçak insanlar hala adam muamelesi görüyo bu ülkede.terse dönmüş herşey.asker ne olursa olsun insanlar ters olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu gazetenin ne olduğu belli.Yandaş medya Askerimize çamur atmaktan başka birşey yapmıyor asıl bölücü bunlar.sayın Airport yetkilileri alet olmayın bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000