23 Aralık 2012, Pazar 09:22:28

DOSYADAN BUNLAR ÇIKTI: UÇAK NASIL DÜŞÜRÜLÜR!

Askerî casusluk soruşturması kapsamında Pandora adlı belgeyi inceleyen ihtisas kurulu T-37 uçaklarının düşürülmesi için plan yapıldığı sonucuna vardı.
  • Eger benim komputere baksalar beni M. Yazicioglu'nun oldugu kazadan kolayca sorumlu tutabilirler. Bu konuda cok harita, yazi ve yol-zaman hesaplari yaptigim dosyalar var. Bir de CO zehirlenmesi ile ilgili epeyce arastirma var.
  • 12 adet t 37 düştü ise bu işte bir bit yeniği var, kimse uçaklara çamur atmasın, bir uçak bakımı yapıldıkça en güvenilir taşıttır, hele hele ordu tarafından bakımı yapılan uçağın teknik arıza sebebiyle düşmesi uzak bir ihtimal , 12 kaza sabotj olduğunun en kesin delilidir.
  • İyice safsataya düştük, ABD'de 12'den fazla T-37 kazası oldu, orada da mı komplo var yani şimdi? Hey Allah'ım...
  • T-37'ler nerdeyse 50'yıllık uçaktır,düşürülmesi için çok fazla entrikaya ve çabaya gerek yok zaten.Uçan bir tabut.Bu aşamadaki en iyi eğitim uçağı Alpha-jet olmalı.
  • Eskiden "vatana ihanetin cezası idamdır" şeklinde bir kanun vardı.. Şimdi neden yok?
  • Zorla inanmak zorunda diilsin. Herkesin aklı var. Herkes isine geldigi habere inanir istedigine inanmaz. Bu senin hayat gorusunle alakali.. Airporthaber de bunu haber yapmis. Cok normal..
  • Bunlara nasıl inanıyorsunuz hayret ediyorum. Bu da balyoz gibi uydurma bir dava. T 37 düşürülerek ne elde edeceklermiş acaba. Sıradan bir eğitim uçağıydı. Pilotu öldürmenin de çok daha kolay yolları var. Ayrıca neredeyse 10 yıldır T 37 nin uçmayacağı ve yerine alınacak uçak belliydi. Bunlar taraf gazetesinin uydurmaları.Diğer yayın organları da bu haberi gerçekmiş gibi yayınlıyor. Basının hali ortada internetten veya sağdan soldan okuduklarını haber diye yazıyorlar.
  • BUNLARI PLANLAYAN VE YAPANLAR KESİNLİKLE TÜRK ASILLI DEĞİL KANIBOZUKTUR. KANIBOZUK HAİNLER HERYERİ SARMIŞ DURUMDA
  • Yok bi de yayinlasaydiniz

İzmir TMK’nın 10. Maddesiyle Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen askeri casusluk soruşturmasında, çetenin askeri birliklerden elde ettiği belgeleri incelemek üzere bir uzman ihtisas kurulu kurduğu ortaya çıktı. Taraf Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kurul elde edilen bilgileri raporlara dönüştürüp, ordudaki zafiyetleri anlattı. Bunlar arasında T-37 uçaklarının nasıl düşürüleceği konusu da yer alıyor.

Soruşturmanın değerlendirme raporunda, Genelkurmay Başkanlığı’nın da gerçek ve devlet sırrı niteliğinde olduğunu kabul ettiği belgeler üzerinde casusluk çetesinin hazırladığı raporlara yer verildi. Ancak raporlarda yer alan isimler “devlet sırrı” ve güvenlik” gerekçeleriyle hakimlerden dahi gizlendi. Genelkurmay, savcılığa gönderdiği yazıda “hayati önemde” diye nitelendirdiği o belgelerin ayrıntıları ortaya çıktı.

Savcılık raporunda, gözaltına alınan Y.İ.H isimli muvazzafın “düşen uçaklarla ilgili” ibaresi yazarak, sözkonusu uçakların aerodinamik yapıları, geçmişte yaptıkları kazalar ve 122. Filo’daki pilotlar hakkında ayrıntılı belgeler topladığı yer aldı.

Bir uçak nasıl düşürülür!

T-37 tipi uçağın nasıl ve hangi yollar kullanılarak düşürülebileceği ve bu planlarını uygulayabilecek personel isimlerinin yer aldığı belgelerle ilgili savcılık da şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu belgenin suç örgütünün sınırlarını göstermesi açısından önem taşıdığı, zira belge içeriğinde suç örgütü tarafından uçuş öncesi pilotların anlayamayacağı şekilde uçaklara yapılan müdahalelerle uçakların havadayken nasıl düşürüleceğinin anlatıldığı ve pilotların nasıl öldürüleceğine ilişkin açıklamalar yapıldığı, özellikle belgenin sonuç kısmında ‘seçilecek pilot önü açık, başarılı, uçak tipindeki tecrübesi az olan kişilerden seçilmelidir’ şeklindeki açıklama ile örgütün hedef seçiminin belirlendiği, internette yapılan basit bir sorgulamada bugüne kadar Türkiye’de 12 adet T-37 uçak kazasının meydana geldiğinin anlaşıldığı, bu belgede çok çarpıcı bir şekilde; uçakların havada arıza yaptırılarak düşürülmesinin dışında ‘uçağın oksijen sistemine ihtisas ekibi tarafından yapılacak müdahale ile kokusu hemen ayırt edilemeyecek bayıltıcı veya öldürücü bir gaz doldurulması, pilot paramparça olacağı için adli tıp incelemelerinde ortaya çıkmayacağı’nın belirtildiği görülmüştür.”

Pandora’dan önemli bilgiler

Çetenin lideri olarak gösterilen Bilgin Özkaynak’ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen Pandora isimli veri dosyasında bir T-37’nin nasıl düşürülebileceği hakkında ayrıntılı bilgiler yer aldı. “Veri1_Ekİlter Halaç” isimli dosyada, uçak düşürme yöntemleri detaylıca anlatıldı.

 

AirportHaber olarak bu bilgilerin amaçları olan kişilerce kullanılabileceği nedeniyle yayınlamama kararı aldığımızı siz değerli okuyucularımıza duyurmak isteriz.

DOSYADAN BUNLAR ÇIKTI: UÇAK NASIL DÜŞÜRÜLÜR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

bende yargilabilirim ~ 11 yıl önce
Eger benim komputere baksalar beni M. Yazicioglu'nun oldugu kazadan kolayca sorumlu tutabilirler. Bu konuda cok harita, yazi ve yol-zaman hesaplari yaptigim dosyalar var. Bir de CO zehirlenmesi ile ilgili epeyce arastirma var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin ~ 11 yıl önce
12 adet t 37 düştü ise bu işte bir bit yeniği var, kimse uçaklara çamur atmasın, bir uçak bakımı yapıldıkça en güvenilir taşıttır, hele hele ordu tarafından bakımı yapılan uçağın teknik arıza sebebiyle düşmesi uzak bir ihtimal , 12 kaza sabotj olduğunun en kesin delilidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi sahibi olmak ~ 11 yıl önce
Nasıl böyle bir kanıya vardınız anlamadım. Kaç tane T37 vardı, kaç saat uçuş yaptılar, gövde ömürleri kaç saat veya kaç saat uzatıldı. Uçuş saati kaza kırım oranı kaç oldu ve diğer ülkelerde bu değerler ne biliyormusunuz? Bunları bilmeden kafadan bu yorumu yapıyorsanız bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş oluyorsunuz.
Safsata ~ 11 yıl önce
İyice safsataya düştük, ABD'de 12'den fazla T-37 kazası oldu, orada da mı komplo var yani şimdi? Hey Allah'ım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan pilot ~ 11 yıl önce
T-37'ler nerdeyse 50'yıllık uçaktır,düşürülmesi için çok fazla entrikaya ve çabaya gerek yok zaten.Uçan bir tabut.Bu aşamadaki en iyi eğitim uçağı Alpha-jet olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuk.. ~ 11 yıl önce
Eskiden "vatana ihanetin cezası idamdır" şeklinde bir kanun vardı.. Şimdi neden yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden Yok Soyleyeyim ~ 11 yıl önce
Bugun devleti yonetenlerin hepsi o yasa ile yargilanirdi muhtemelen de o yuzden yok, kaldirmislardir....
Sacma diyen arkadasa ~ 11 yıl önce
Zorla inanmak zorunda diilsin. Herkesin aklı var. Herkes isine geldigi habere inanir istedigine inanmaz. Bu senin hayat gorusunle alakali.. Airporthaber de bunu haber yapmis. Cok normal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 11 yıl önce
Pandora dosyasını sen yazmış gibisin kardeş holywooddanmı geldin, malum orada yazılan burada oynanıyorda.
Saçma ~ 11 yıl önce
Bunlara nasıl inanıyorsunuz hayret ediyorum. Bu da balyoz gibi uydurma bir dava. T 37 düşürülerek ne elde edeceklermiş acaba. Sıradan bir eğitim uçağıydı. Pilotu öldürmenin de çok daha kolay yolları var. Ayrıca neredeyse 10 yıldır T 37 nin uçmayacağı ve yerine alınacak uçak belliydi. Bunlar taraf gazetesinin uydurmaları.Diğer yayın organları da bu haberi gerçekmiş gibi yayınlıyor. Basının hali ortada internetten veya sağdan soldan okuduklarını haber diye yazıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KANIBOZUKLAR ~ 11 yıl önce
BUNLARI PLANLAYAN VE YAPANLAR KESİNLİKLE TÜRK ASILLI DEĞİL KANIBOZUKTUR. KANIBOZUK HAİNLER HERYERİ SARMIŞ DURUMDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yok bi de yayinlasaydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sütçü Beygiri ~ 11 yıl önce
Airporthaber yine olması gerekeni yapıp yayınlamamış ama haberin asıl kaynağı taraf gazetesi yayınlamış. Buna nasıl müsaade ediyorlar anlayamıyorum.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000