26 Eylül 2012, Çarşamba 08:04:20

BU KEZ ABD TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ!

ABD beş yıl sonra ilk kez Türk hava sahasını ihlal etti...
  • MADEM İKTİDARSIN VARLIK SEBEBİN OLAN VE CFR ÜYESİ OLAN , GERÇEK DARBE YAPMIŞ OLAN KENAN EVREN'İ GERÇEKTEN DE YARGILA DA GÖRELİM SAMİMİYETİNİ.AMA YARGILAYAMAZSIN VARLIK SEBEBİNİ , KIVIRACAKSIN HER ZAMAN Kİ GİBİ...
  • postal yine konusmus. Tamam abicim darbe yapin herkesi iceri atin her kurumun basina eski bascavuslari koyun. Ozaman tum problemler cozulur. Siz harikasiz zaten 80'de ucurdunuz memleketi. Artik biktirdiniz. Gidin kardesim isinizi yapin. Politika degil isiniz.
  • abd'nin silahiyla, kurdugu sistemle, egittigi subayinla ne yapacaktin ya. Fisimizi cektikleri anda irandan beter afganistana doneriz.
  • Etmiştir. O görevini yapmış. Peki siz ne yaptınız? Buna cevap sevgili devletim. Şiddetle kınadınız mı yoksa?:..
  • Bunlar bizim bildiklerimiz, sizin tespit edebildikleriniz? Yada bilinmeyip, tespit edilemeyenler ?
  • Ülke olarak daha iyi günleriniz keyfini çıkarın.Yunanistan Ege de tartışmalı 15 adaya batık ekonomisine rağmen kendi bayrağını çekti.Biz ne yapıyoruz?Bunun hesabını soracak olan Deniz Kuvvetlerini savunma hakkı verilmeden sudan sebeplerle hapse tıkıyoruz.Deniz Kuvvetleri'nde tepki o kadar büyük ki hergün bir istifa haberi geliyor.Bravo hepinize, CIA güdümlü PKK cephede kazanamadığı savaşı mahkeme salonlarında kazandı.Artık sizi ne koruyacak bir Atatürk'ünüz ne de bir ordunuz var.Zil takın oynayın mutluluktan.

Uçak krizinin ardından Suriye’ye yönelik angajman değişikliğine giderek, Türk hava sahasına yaklaşan Suriye hava unsurlarına karşı hakiki alarm veren ve bu kapsama İsrail’i de dahil eden Türkiye, ilk kez ABD’nin hava ihlaliyle karşılaştı. 22 Eylül’de, Amerika’ya ait bir İHA (insansız hava aracı), 10.45 - 10.47 saatleri arasında, KKTC kuzeydoğusunda hava sahası ihlali yaptı. KKTC’de gerçekleşen ihlal Dışişleri Bakanlığı’na bildirildi.

ABD ile terörle mücadelede istihbarat paylaşımı içerisinde olan Türkiye, bu ülkeye uçuş ve üs kullanım kolaylıkları sağlıyordu. Genelkurmay Başkanlığı tarafından 2 dakikalık bu ihlalin kayıtlara geçirilmesi ve Dışişleri Bakanlığı’na bildirilmesi güçlü müttefik olan ABD’ye karşı bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Türkiye, Yunanistan başta olmak üzere bazı ülkelerin bu tür ihlallerini kayıtlara geçiriyor, ancak ABD’ye karşı toleranslı davranıyordu. Ancak bu sefer Genelkurmay’ın Atina’ya karşı izlediği tutumun aynısı ABD’ye de uygulandı. İhlalin bir İHA tarafından ve KKTC üzerinde gerçekleşmesi de önem taşıyor. Çünkü, ilk defa Türk hava sahası bir İHA tarafından ihlal edildi. İstihbarat toplayan bir İHA’nın KKTC’de bulunması ise Rumların doğalgaz sondajı yaptığı bölge başta olmak üzere Suriye’de yaşanan iç karışıklığın ardından hareketlenen Akdeniz’in ABD tarafından yakın takibe alındığını gösteriyor. (Gazetevatan)

BU KEZ ABD TÜRK HAVA SAHASINI İHLAL ETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

14:56 AMERİKALI ~ 12 yıl önce
MADEM İKTİDARSIN VARLIK SEBEBİN OLAN VE CFR ÜYESİ OLAN , GERÇEK DARBE YAPMIŞ OLAN KENAN EVREN'İ GERÇEKTEN DE YARGILA DA GÖRELİM SAMİMİYETİNİ.AMA YARGILAYAMAZSIN VARLIK SEBEBİNİ , KIVIRACAKSIN HER ZAMAN Kİ GİBİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bahriyeli postal ~ 12 yıl önce
postal yine konusmus. Tamam abicim darbe yapin herkesi iceri atin her kurumun basina eski bascavuslari koyun. Ozaman tum problemler cozulur. Siz harikasiz zaten 80'de ucurdunuz memleketi. Artik biktirdiniz. Gidin kardesim isinizi yapin. Politika degil isiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abd ~ 12 yıl önce
abd'nin silahiyla, kurdugu sistemle, egittigi subayinla ne yapacaktin ya. Fisimizi cektikleri anda irandan beter afganistana doneriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun.. ~ 12 yıl önce
Etmiştir. O görevini yapmış. Peki siz ne yaptınız? Buna cevap sevgili devletim. Şiddetle kınadınız mı yoksa?:..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmediklerimiz ? ~ 12 yıl önce
Bunlar bizim bildiklerimiz, sizin tespit edebildikleriniz? Yada bilinmeyip, tespit edilemeyenler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAHRİYELİ ~ 12 yıl önce
Ülke olarak daha iyi günleriniz keyfini çıkarın.Yunanistan Ege de tartışmalı 15 adaya batık ekonomisine rağmen kendi bayrağını çekti.Biz ne yapıyoruz?Bunun hesabını soracak olan Deniz Kuvvetlerini savunma hakkı verilmeden sudan sebeplerle hapse tıkıyoruz.Deniz Kuvvetleri'nde tepki o kadar büyük ki hergün bir istifa haberi geliyor.Bravo hepinize, CIA güdümlü PKK cephede kazanamadığı savaşı mahkeme salonlarında kazandı.Artık sizi ne koruyacak bir Atatürk'ünüz ne de bir ordunuz var.Zil takın oynayın mutluluktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000