25 Nisan 2012, Çarşamba 08:10:19

ABD'YE RİCA: "ONLARA F-16 SATMAYIN"

Mesut Barzani, ABD temaslarını bölge basınına değerlendirdi. Barzani, özellikle Irak'a satılacak F-16'ları gündeme getirdiğini ifade etti.
  • satsın kardaşım F-16 mı kaldı bu devirde, demode oldu, müzeye bak orada bir tane var..
  • Yahu amac zaten ucak satmak degil. O bahaneyle petrolu daha hizli hortumlayacaklar. Size ucak gonderiyoruz, gonderecegiz, aha bak gonderdik deyip daha cok petrolu kendilerine alacaklar. Ucaklarda birara birer ikiser gelir. Bir akrobasi timi kurarlar ucarlar. Napacak Amerikanin programladigi ucakla. Atom bombasimi tasiyacak?
  • 'Dünyanın neresinde görülmüş' sorusuna cevap içi uzağa gitmeye gerek yok, TR'ye bakabilirler...
Irak Başbakanı Maliki, geçtiğimiz yıl, ülkenin hava savunmasının zayıf olduğunu belirterek ABD'den savaş uçağı satın almak istemişti. Parası peşin ödenen uçakların yarısının Ekim ayı sonunda teslim edilmesi bekleniyor.

ABD resmi kaynaklarına göre, Irak Hava Kuvvetleri'nin 89'u helikopter ve 69'u uçak olmak üzere 158 hava taşıtı ve 7 bin 500 personeli bulunuyor. Irak'ın hava gücünü artırma projesi, kuzeydeki Kürt yönetimini endişelendiriyor.

Merkezi hükümetin mevcut anayasaya aykırı davranarak Irak petrol gelirlerini yeni bir ordu için harcadığını, bunun için de yeni savaş uçakları aldığını söyleyen Barzani, "İsteniyor ki, bu 1 milyonluk ordu, tek bir kişiye bağlı olsun. Dünyanın neresinde görülmüş, tek bir kişi hem Başbakan, hem Genelkurmay Başkanı, hem İçişleri Bakanı, hem Savunma Bakanı, hem de ülkenin Ulusal Güvenlik Başkanı olsun. Maliki en son gönderdiği bir yazı ile kendini Irak merkez bankasının başkanı ilan etmiş" ifadelerini kullandı.

Irak'taki rejiminin devrilmesinde Peşmerge gücünün büyük rol oynadığına dikkat çeken Barzani, daha önce de "Peşmergeye şimdi düşman gibi davranılıyor. Bu savaş uçaklarını alarak güçlerini Peşmerge üzerinde denemek istiyorlar. Bu hükümet de eski Irak rejiminin yolundan gidiyor" demişti.
ABD'YE RİCA: "ONLARA F-16 SATMAYIN"

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
satsın kardaşım F-16 mı kaldı bu devirde, demode oldu, müzeye bak orada bir tane var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yahu amac zaten ucak satmak degil. O bahaneyle petrolu daha hizli hortumlayacaklar. Size ucak gonderiyoruz, gonderecegiz, aha bak gonderdik deyip daha cok petrolu kendilerine alacaklar. Ucaklarda birara birer ikiser gelir. Bir akrobasi timi kurarlar ucarlar. Napacak Amerikanin programladigi ucakla. Atom bombasimi tasiyacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
'Dünyanın neresinde görülmüş' sorusuna cevap içi uzağa gitmeye gerek yok, TR'ye bakabilirler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000