30 Eylül 2010, Perşembe 09:37:56

HAVACILAR ÇOK KIZACAK ÇOK!

Şanlıurfa'da otobüs firmaları Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) Borajet ile yapılan protokole karşı tepkilerini dile getirdi. Ama havacıları kızdıracak şekilde!
  • kolunu bacağını koparırcasına garlardan yaka paça otobüslere sürükleyen eğitim yoksunu çalışanlarla yapılan taşımacılığı yıllarca halkımıza layık görenler, yıllarca yaptıkları gibi yine işbaşındalar. 40 küsür yıllık ömrü yollarda geçen ve yeğenini bir otobüs kazasında kaybetmiş biri olarak bu açıklamaya ve yapanlara yazıklar olsun diyorum. Meydan boşken cirit atmak kolaydı değilmi?
  • borajetin afişleri her tarafa asıldı,umarım istediklerini alırlar.başarılar borajete.
  • Kafan mı güzel amca senin.Eğitim düzeyin görüp geçirmişliğin konuşmalarından belli oluyor.Siz ağlayan otobüscüler altınızda 100.000 lerce dolarlık son model araçlarla darboğazdan bahsediyorsunuz..İnadına havayolu, inadına hız,konfor tabiki de güvenlik..
  • Doğu insanına kızarlar yaaa cahil diye ! İşte tipik bir cahilin açıklamaları... Konuştuklarından hiç bir mana çıkmayan cehalet kokan aptalca bir açıklama
  • 3 haziran 2010 g.antep dönüşü osmaniye yol ayrımda ford mondeo'yla kapışan ş.urfa cesur seyahat otobüs(sarı renkli 403) şirketi mi güvenli? yeni slogan bu olmalı ; Otobanda trafik terörüne hayır havada uçağa evet(paraşüt'de olabilir)...
  • bu cahil adamların yorumuna cevap yazarken bile utanıyorum,senin yolun açık olsun ilklerin adamı Kadir Peker bunlar sana sinek vızıltısı!
  • Galiba içkiliydi bu lafı söylerken :)( yada hiç kitap defter okumuyor istatistiklere bakmıyor... hahaaa.. Öyle bir tablo çıkartırım ki yerdeki kazalar ve havadaki kazalardaki ölümler ile ilgili aklı hayali şaşar kendisi bile uçakla seyahat eder hale gelir :)))))
  • Bu arkadas ıstanbul urfa arası gıde gele bı tuhaf olmus. Istanbula geldıgınde bı doktora gorunse fena olmaz
  • Yahu uçak kazalarında ölümlerin tamamına yakını yerde oluyor.
  • O zaman bir slogan da biz üretilim : "YERDE CAHİL ŞOFÖRLERİN KULLANDIĞI OTOBÜSLERDE ÖLÜME HAYIR, YUKARIDA EĞİTİMLİ PLOTLARIN KULLANDIĞI UÇAKLARDA KONFORLU YOLCULUĞA EVET!!!" nasıl? yakıştı ama dimi???

Şanlıurfa da önceki gün ŞUTSO’nun girişimleri ile gerçekleştirilen Borajet'in 4 Ekimden itibaren 49 liraya yolcu taşımacılığı yapmasına Urfalı Otobüs firmaları tepki gösterdi. Ama bu tepki havacıları kızdıracak gibi...

Otobüs firmalarından Şanlıurfa Cesur Turizm Müdürü Müslüm Eryavuz Şanlıurfa'da otobüs firmaları bir takım yatırımlar yaparak yolculara daha iyi hizmet vermeye çalıştığını dile getirerek "Bu anlaşma bizim zaten iyi durumda olmayan işlerimize biraz daha sekte vuracak. Uçak şirketleri bizimle rekabete kalkışırsa otobüs firmaları için sadece ilimizde değil bütün Türkiye de durum iyi olmayacak. Biz halen 3 sene önceki fiyatlarımız ile yolcu taşıyoruz. Zaten havayolları şirketlerine sağlanan akaryakıt ve ÖTV indirimleri bize de sağlansa biz 49 değil 29 liraya yolcu taşırız. Ulaştırma Bakanlığı aynı imkânları bize de sağlasın. Şuan mazotun litresi 3 lira bir otobüsün İstanbul’a gidiş-geliş maliyeti 2500 lira biz bu işin altından nasıl kalkacağız” dedi.

BU SÖZLER ÇOK KONUŞULUR!

Şanlıurfa Seyahat Genel Müdürü Emin Yılmaz ise ŞUTSO'nun otobüs sektörüne yardımcı olmasını istediğini belirterek “Türkiye genelinde yolcu taşımacılığının %90’ı otobüsler ile yapılmakta. Bizim ŞUTSO’dan istediğimiz bu sektör ile uğraşmak yerine bize yardımcı olsunlar. Bizim için imkânlar ve avantajlar sağlamaya çalışsınlar. Biz de zaten Uçak firmalarının kalitesinde taşımacılık yapıyoruz. Bu yüzden Borajet ile yapılan bu anlaşmayı tasvip etmiyorum. Bu firma günde ancak 500-600 kadar yolcu taşıyabilir. Buda Şanlıurfa’ya yetecek bir sayı değildir. Kasap pazarı boydan boyadır herkes kısmetini yer. Ama şu da var ki bu şirketlerin kullandığı eski uçaklar bizim hava koşullarımıza uygun değil. Hava yolculuklarında risk daha fazladır. Bu yüzden ben ancak şöyle bir kampanya başlatabilirim;  “HAVADA ÖLÜME HAYIR, YERDE OTOBÜSE EVET”. Diğer kuruluşlar ile toplu bir tepki koyabiliriz. Bence böyle bir rekabet oluşturulmamalı. Bu bir isyana bir kontak kapatmaya kadar gidebilir. Bu iş rekabete dönüşür ise otobüs firmaları tepkilerini güçlü bir şekilde gösterirler. Uçak şirketlerine yapılan mazot ve ÖTV indirimlerini otobüs firmalarına da uygulasınlar ve bize yardımcı olsunlar. Bugün her otobüste 5 kişi çalışıyor bizim zarar etmemiz onların ve ailelerinin de zarar etmelerine neden olur. Ben bu rekabet ortamının altında bir rant olduğuna inanıyorum ama bizim üzerimizden rant elde edilmesini istemiyoruz. Eğer bir kazanç olacak ise hep birlikte olmalı. Bizim sizden dilediğimiz sesimizi gereken yerlere iletin” diye konuştu.

Şanlıurfa da hizmet veren Tatlıses Turizm ve Şanlıurfa ASTOR firmaları ise konu ile ilgili açıklamada yapmaktan kaçındı.

HAVACILAR ÇOK KIZACAK ÇOK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 14 yıl önce
kolunu bacağını koparırcasına garlardan yaka paça otobüslere sürükleyen eğitim yoksunu çalışanlarla yapılan taşımacılığı yıllarca halkımıza layık görenler, yıllarca yaptıkları gibi yine işbaşındalar. 40 küsür yıllık ömrü yollarda geçen ve yeğenini bir otobüs kazasında kaybetmiş biri olarak bu açıklamaya ve yapanlara yazıklar olsun diyorum. Meydan boşken cirit atmak kolaydı değilmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajetin afişleri her tarafa asıldı,umarım istediklerini alırlar.başarılar borajete.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kafan mı güzel amca senin.Eğitim düzeyin görüp geçirmişliğin konuşmalarından belli oluyor.Siz ağlayan otobüscüler altınızda 100.000 lerce dolarlık son model araçlarla darboğazdan bahsediyorsunuz..İnadına havayolu, inadına hız,konfor tabiki de güvenlik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Doğu insanına kızarlar yaaa cahil diye ! İşte tipik bir cahilin açıklamaları... Konuştuklarından hiç bir mana çıkmayan cehalet kokan aptalca bir açıklama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3 haziran 2010 g.antep dönüşü osmaniye yol ayrımda ford mondeo'yla kapışan ş.urfa cesur seyahat otobüs(sarı renkli 403) şirketi mi güvenli? yeni slogan bu olmalı ; Otobanda trafik terörüne hayır havada uçağa evet(paraşüt'de olabilir)...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu cahil adamların yorumuna cevap yazarken bile utanıyorum,senin yolun açık olsun ilklerin adamı Kadir Peker bunlar sana sinek vızıltısı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Galiba içkiliydi bu lafı söylerken :)( yada hiç kitap defter okumuyor istatistiklere bakmıyor... hahaaa.. Öyle bir tablo çıkartırım ki yerdeki kazalar ve havadaki kazalardaki ölümler ile ilgili aklı hayali şaşar kendisi bile uçakla seyahat eder hale gelir :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu arkadas ıstanbul urfa arası gıde gele bı tuhaf olmus. Istanbula geldıgınde bı doktora gorunse fena olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu uçak kazalarında ölümlerin tamamına yakını yerde oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O zaman bir slogan da biz üretilim : "YERDE CAHİL ŞOFÖRLERİN KULLANDIĞI OTOBÜSLERDE ÖLÜME HAYIR, YUKARIDA EĞİTİMLİ PLOTLARIN KULLANDIĞI UÇAKLARDA KONFORLU YOLCULUĞA EVET!!!" nasıl? yakıştı ama dimi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000