24 Nisan 2017, Pazartesi 08:12:28

Borajet tümden yenilenecek...

SBK Holding tarafından satın alındıktan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilen ve son bir haftadır hakkında çeşitli dedikodular üretilen Borajet Havayolları gerçeğini Airporthaber açıklıyor.
  • Borajetten uçak bileti alanlar uçamıyor muhatap bile bulamıyor Ne yapılacak THY biz karışmayız o şirket battı diyor yolcuların hali ne olacak bien var mı?..
  • Kuruluşundan bu güne kadar bu şirkette çok başarılı işler yapmış kişiler vardır. Çok büyük özveri ile çalışanlar olmuştur. Anlaşılmayan, becerilemeyen tek şey bir organizasyonda en tepedeki patrondan kapıdaki görevliye kadar herkesin organize hareket etmesidir. Buna kurum kültürü deniyor. Bireysel başarılar organizasyonu bir yere götürmüyor. Anlaşılamayan şey ne yazık ki bu. Bu ikinci yeniden yapılanma ihtiyacı ise organize olunamıyor demektir. Bencillikle, kendinize makam yaratarak bu işi yönetemezsiniz. Sağlam organizasyon gerekir.
  • Havacılık sektörü kırılgandır, hassastır, narindir. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görmezden gelerek sektörün en narin şirketine böylesine çirkin düşünceleri beslemek hiç bir ahlak kalıbına sığmaz. Ben bu şirketin çalışanı değilim babamın şirketi de değil. Ama büyük resmi görmeye çalışıyorum. Bencilce düşünerek, düşmanca kindarca hareket ederek kimsenin kazanç elde edemeyeceğini anlayacak kadar büyüyün artık. Maçta durumu iyi gitmeyen boksöre köşesine çekildiğinde vururmusunuz? Ahlaklı ve vicdanlı olun biraz. Bazıları 50 bin 100 bin kaybetmiş olabilir, şirketin sahibi ne yapsın? Kaybettiğiniz rakamlara dayanamıyorsunuz, onca milyon dolar sizin olsa ne yapardınız? Anlayın artık Türkiye gibi çalkantıların dinmediği bir ülkede bu sektörün de çalışanlarının da işi hiç kolay değil. İlla kızacaksanız eleştirecekseniz bitmeyen teröre, patlamalara, katliamlara, cinayetlere ülkeyi bir türlü yönetemeyen yöneticilere kızın tepki gösterin. Sizden seçimde niye oy istiyorlar, ve neyi yaşatıyorlar?
  • KURTULUS BU UCAKLARDA Airbus A319 veya 20 veya 21 Boeing B737 34 veya 35 veya 36 veya 38 veya 39
  • Sezgin Bey akıllı adammış ,eski patron Amerikada çifliği biz işletiyoruz diye 700 adamı doluştursunuz firmaya hesap soran yok niye aldın diyen yok Adamını bulan girdi uçmayan adamlar yattıkları yerden dünyanın pararını kazandı yetmedi mi şimdiye kadar kazandıklarınız.Babası sayesinde boş beleş diğer firmalardan atılan pilotları alıp beslediniz küçülmede gelip salya sümük ağladı sırtını sıvazladınız sana bişey olmaz korkma diye.E buraya kadarmış
  • Şirketin var olan tüm borcunun devir alınması karşılığında el değiştirdi arkadaşlar bu şirket.
  • Emek verilen her iş kutsaldır, kimse hobi için çalışmaz.Ekmek parasında koşmaya mecbur insanlar. Herkese geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun. Ama pilotlarla kabin memurunu bir tutan zihniyetler var.Kolay değil maddi manevi bedel ödeniyor, sorumlukları çok, risk faktörü çok. Pilot olmadan uçaklar uçmaz uçamaz. Bu böyle biline.
  • Uçak bulunurda pilot bulunmaz. Güven ise para ile alınmaz. Örnegin pgs 2 katda verse gitmem, canı istemediğinde sim de fail etme gafletine düşenlerin ismini camia kenara yazdı, onları adam eden şirketi de defterden sildi.
  • Siz değil misiniz şirketi ilk aldığında çalışanlarım korkmasın 4 sene kimse işten çıkmayacak kredisini çeken çeksin rahat olsunlar diyen?! Siz değil misiniz herkes sizi kıskanacak işe girmek isteyecekler diyen?! Siz değil misiniz maaşlara zam yapılacak diye?! İhtiyacı olan bana ulaşsın diyen? Borçlarını ödeyemiyip sizden avans isteyen insanlara olumsuz dönüş yapıldı. Hiç suçu yokken yüzlerce kişi işbilmezler ordusu yüzünden işsiz kalacak. Ahirette hesaplaşırız terazi orada..
  • Hayırlısı diye diye bugünlere geldik. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız. Verdiğiniz 1 maaş bazı şeylerin karşılığı değil. Uyku haram oldu günlerdir.

SBK Holding tarafından satın alındıktan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak edilen ve son bir haftadır hakkında çeşitli dedikodular üretilen Borajet Havayolları gerçeğini Airporthaber açıklıyor.

Borajet Havayolları ile ilgili "kapanıyor" şeklinde çeşitli senaryolar yazılsa bile Borajet kaynaklarından edindiğimiz bilgilere göre şirketin kapanması söz konusu değil. Şirkette yapılacak olan değişiklik hem personel nezdinde hem de yeni uçak tiplerine yönelik olacak.

Airporthaber'in edindiği bilgiye göre Borajet Havayolları sadece Bodrum hattında uçacak. Bu uçuşlar Şubat ayına kadar devam edecek. Şubat ayından itibaren şirketin filosuna Embraer ve Bombardier tipi uçaklar getirilecek.

Şirket bu arada personel yapısını da değiştirerek çalışan sayısını yüz kişiye indirecek. Her departmana kendi ekibini yeniden kurması ve yepyeni bir ekip oluşturulması yönüne gidilecek.

Borajet Havayolları'nın satılmış 30 bine yakın yolcu biletleri için de THY formülü üretildi. Borajet hiçbir yolcusunu mağdur etmeyecek. THY ile anlaşan Borajet Havayolları tüm yolcuların biletlerini temin ederek yolcuları THY'ye taşıtacak.

Öte yandan Borajet Havayolları, şirketin geçmiş dönemden gelen borçlarını da ödüyor. Personel maaşları ile ilgili de sıkıntı yaşanmıyor. İşine son verilecek tüm personelin  tazminatları da ödenecek.

Şirketin bir başka planı da Borajet Teknik ile ilgili. Borajet Teknik'te de radikal değişiklikler yapılacak. Şirketin ismi değiştirilerek yeni bir kimliğe bürünecek. Borajet Havayolları'ndan bağımsız hale getirilecek olan Borajet Teknik, Embraer'in bakım üssü haline getirilecek.

Borajet Havayolları hesaplarını da 2018 yılına göre yapıyor. 2018 yılında açılması planlanan 3. Havalimanı'nda hangar yeri almak için girişimlerini sürdüren Borajet'in tüm operasyonları da bu meydandan yapmak için hazırlık yaptığı öğrenildi.

©Airporthaber.com

Borajet tümden yenilenecek...

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Yunus Güler ~ 7 yıl önce
Borajetten uçak bileti alanlar uçamıyor muhatap bile bulamıyor Ne yapılacak THY biz karışmayız o şirket battı diyor yolcuların hali ne olacak bien var mı?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Organize işler ~ 7 yıl önce
Kuruluşundan bu güne kadar bu şirkette çok başarılı işler yapmış kişiler vardır. Çok büyük özveri ile çalışanlar olmuştur. Anlaşılmayan, becerilemeyen tek şey bir organizasyonda en tepedeki patrondan kapıdaki görevliye kadar herkesin organize hareket etmesidir. Buna kurum kültürü deniyor. Bireysel başarılar organizasyonu bir yere götürmüyor. Anlaşılamayan şey ne yazık ki bu. Bu ikinci yeniden yapılanma ihtiyacı ise organize olunamıyor demektir. Bencillikle, kendinize makam yaratarak bu işi yönetemezsiniz. Sağlam organizasyon gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çirkinleşmeden ~ 7 yıl önce
Havacılık sektörü kırılgandır, hassastır, narindir. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görmezden gelerek sektörün en narin şirketine böylesine çirkin düşünceleri beslemek hiç bir ahlak kalıbına sığmaz. Ben bu şirketin çalışanı değilim babamın şirketi de değil. Ama büyük resmi görmeye çalışıyorum. Bencilce düşünerek, düşmanca kindarca hareket ederek kimsenin kazanç elde edemeyeceğini anlayacak kadar büyüyün artık. Maçta durumu iyi gitmeyen boksöre köşesine çekildiğinde vururmusunuz? Ahlaklı ve vicdanlı olun biraz. Bazıları 50 bin 100 bin kaybetmiş olabilir, şirketin sahibi ne yapsın? Kaybettiğiniz rakamlara dayanamıyorsunuz, onca milyon dolar sizin olsa ne yapardınız? Anlayın artık Türkiye gibi çalkantıların dinmediği bir ülkede bu sektörün de çalışanlarının da işi hiç kolay değil. İlla kızacaksanız eleştirecekseniz bitmeyen teröre, patlamalara, katliamlara, cinayetlere ülkeyi bir türlü yönetemeyen yöneticilere kızın tepki gösterin. Sizden seçimde niye oy istiyorlar, ve neyi yaşatıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sbk ~ 7 yıl önce
KURTULUS BU UCAKLARDA Airbus A319 veya 20 veya 21 Boeing B737 34 veya 35 veya 36 veya 38 veya 39

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güneş ~ 7 yıl önce
Sezgin Bey akıllı adammış ,eski patron Amerikada çifliği biz işletiyoruz diye 700 adamı doluştursunuz firmaya hesap soran yok niye aldın diyen yok Adamını bulan girdi uçmayan adamlar yattıkları yerden dünyanın pararını kazandı yetmedi mi şimdiye kadar kazandıklarınız.Babası sayesinde boş beleş diğer firmalardan atılan pilotları alıp beslediniz küçülmede gelip salya sümük ağladı sırtını sıvazladınız sana bişey olmaz korkma diye.E buraya kadarmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
250.000.000$??? ~ 7 yıl önce
Şirketin var olan tüm borcunun devir alınması karşılığında el değiştirdi arkadaşlar bu şirket.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir pilot kolay yetişmiyor ~ 7 yıl önce
Emek verilen her iş kutsaldır, kimse hobi için çalışmaz.Ekmek parasında koşmaya mecbur insanlar. Herkese geçmiş olsun.Allah yardımcınız olsun. Ama pilotlarla kabin memurunu bir tutan zihniyetler var.Kolay değil maddi manevi bedel ödeniyor, sorumlukları çok, risk faktörü çok. Pilot olmadan uçaklar uçmaz uçamaz. Bu böyle biline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hero ~ 7 yıl önce
Ne olacaktı Beyfendi sen haftada birgün o uçağı uçuracaksın diğer günler yatacaksın diye adam sana çuvalla para mı verecekti.
Kardeş ~ 7 yıl önce
Teknolojinin nereye gittiğine bakarsan insansız hava araçlarının neler yaptığını ve yolcu uçaklarınında pekala aynı kapsama geçmesi için fırsat kollandığını anlarsın. Yakında tek pilotlu kokpit ve ikinci aşama pilotsuz uav sonra size geçmiş olsun
Uçak ~ 7 yıl önce
Uçak bulunurda pilot bulunmaz. Güven ise para ile alınmaz. Örnegin pgs 2 katda verse gitmem, canı istemediğinde sim de fail etme gafletine düşenlerin ismini camia kenara yazdı, onları adam eden şirketi de defterden sildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sezgin Bey'e!!! ~ 7 yıl önce
Siz değil misiniz şirketi ilk aldığında çalışanlarım korkmasın 4 sene kimse işten çıkmayacak kredisini çeken çeksin rahat olsunlar diyen?! Siz değil misiniz herkes sizi kıskanacak işe girmek isteyecekler diyen?! Siz değil misiniz maaşlara zam yapılacak diye?! İhtiyacı olan bana ulaşsın diyen? Borçlarını ödeyemiyip sizden avans isteyen insanlara olumsuz dönüş yapıldı. Hiç suçu yokken yüzlerce kişi işbilmezler ordusu yüzünden işsiz kalacak. Ahirette hesaplaşırız terazi orada..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan ~ 7 yıl önce
Hayırlısı diye diye bugünlere geldik. Psikolojik olarak çökmüş durumdayız. Verdiğiniz 1 maaş bazı şeylerin karşılığı değil. Uyku haram oldu günlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Borajet aldığı ah larla yediği haklarla çoktan bunu hak etmişti.hadi bakalım biraz da uyku size haram olsun ha bide başvurun bakalım sizi hangi havayolu alacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000