03 Ağustos 2011, Çarşamba 10:03:20

ESENBOĞA KIYAMETİ BÖYLE YAŞADI...

Ankara kabusu yaşarken, Esenboğa Havalimanı kıyameti yaşıyordu. Şiddetli yağmur ve beraberindeki rüzgar havalimanını alt üst etti. Tabelalar savruldu çatılar çöktü, apronu su bastı uçaklar tehlike atlattı. Personel çaresiz kaldı, felaket ucuz atlatıldı. Ama bu manzara hiçbir zaman unutulamaz.
  • borajet ailesi ve orada uçan kader arkadaşlarım geçmiş olsun..iyiki sadece ekip uçaktaymış ya yolcuda olsaydı allah korumuş resmen..
  • Dünyanın en gelişmiş Süper Gücü bilirsiniz ABD. Onun da başı kasırgalarla dertte. Bir esti mi mübarek taş üstünde taş bırakmaz. Yapılan binalarda 79 Knota varan rüzgar bazı çatı kaplama malzemelerini yerinden oynatmış ya, olana orasıyla burasıyla güldüğünü hissetiren bazılarının hesaptan haberi varsa 79x1,825=146 km/h. Buna karşı duracak çatıyı da siz yapsaydınız da ABD de sizden kasırgalara karşı duracak teknolojiyi öğrenseydi. "Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye!"
  • İNSAN GAZIYLA KARA BOYA YAPIP MAKYAJLARSANIZ OLACAĞI BUDUR... TÜRKİYEMİZİN HALİ BUDUR İŞTE.... HERŞEY MAKYAJDAN İBARET... AZICIK RÜZGARLA ŞAPKA DÜŞER KEL GÖRÜNÜR.... TAV HALA HAVA YAPSIN...
  • Bir doğal felaket yaşanmış, bundan hem ülkemizin en güzel havaalanlarından biri, hem de bir havayolu şirketinin uçakları zarar görmüş. Şükür ki kimsenin burnu kanamamış. İnsan Faktörü mü, Teknik Faktör mü, İdari Faktör mü, Diğer Faktörler mi? Bu aklına eseni söyleyen aklı evvellerin Milli Servetlerimize gelen zararlar için bir "Geçmiş Olsun" dileğini İnsani yönden olsun esirgemelerini bırakın, birde zil takıp oynamadıkları kaldı. Yüzlerce yolcunun planları alt üst olmuş, oluşan maddi zararı saymayalım bile. Eminim bu zihniyettekiler 1999 daki gibi bir deprem için dua etmekten de alıkoyamıyorlardır kendilerini. Bütün zarar gören kurum kuruluş ve şirketlere geçmiş olsun. İnşallah en yakın sürede zararlarını telafi ederler. AA
  • AKP döneminde yapıldığı söylenen şeyler makyajdır ve bu makyaj bir yaz yağmuruyla böyle darmadağın olur..
  • AHL personeliyim ama havacı değilim başka sektördenim. Airport haberi takip ederim.Yazdığınız yorumlara bakıyorum hep ve şundan eminim siz havacılarda gram ahlak yok.Biraz daha abartsanız bibrbirinizi boğazlayacaksnız. mng thyi sevmez thy pegasusu küçümser, onur borajeti adam yerine koymaz.birbirinizi tenkitten başka bişey biymiyorsunuz.
  • borajete yardım yangın arabası kaç dakikada gitti?kule ile yardım araçları arası irtibat yok oldu.bundan bahseden yok.kuleciler kuleyi terk etti.felaketten allah korudu.
  • LTAC 021520Z 09043G55KT 060V120 0300 R03R/0300D R21L/0150D R03L/0275D R21R/0225D +TSRA SCT025CB SCT035 17/16 Q1011 BECMG TL1620Z 01009KT 9999 NSW Anlayanlar anlamayanlara anlatsın:)
  • Ruzgarda ucu dusen ucaga nedenir. Cevap BOrajet denir.
  • Arkadaşlar kaç tane atr uçağını rüzgar çevirmiş ki? Yani hemen kendinizi uzman ilan ediyorsunuz? Bu uçakların feetleri bile bellidir. Bu uçaklar bunun içindir.
Dün akşam saatlerinde Ankara’yı esir alan yağmur ve rüzgar Esenboğa Havalimanı’nda tam bir panik yaratırken, hava trafiği de tehlikeye girdi. Havalimanı yağışla birlikte ulaşıma kapatılırken, çok sayıda uçak başka havalimanlarına yönlendirildi.

Havalimanının çatısında kısmi çöküntü oluşurken TAV personeli hızlı bir şekilde müdahale etti. Ankara Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Ankara Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu başkanlığında kriz masası oluşturuldu.

Kriz masası gece geç saatlere kadar çalışıp havalimanının normale dönmesini sağladı. Böyle bir felaketin yaşanmasından sonra sevindirici olan can kaybı olmaması.

Ama maddi zararın milyon TL’lerle ifade edildiği belirtiliyor. Zararın tespit edilmesi ile ilgili çalışmalar yapılırken havayolu şirketlerinden en büyük talihsizliği ise Borajet yaşadı.

İşte Airporthaber’e ulaşan ve felaketin boyutlarını gösteren fotoğraflar...
Esenboğa Havalimanı çatısının kısmi olarak çökmesinden sonra terminalin içini su bastı.


Esenboğa Havalimanı'nın apronu yağmurun şiddetini gösteriyordu.


Borajet'e ait uçak şiddetli rüzgar nedeniyle yan dönünce enerji ünitesine çarptı ve uçağın burnundaki radom kırıldı.


Çatıdan kopan parçalar yere düştü. Şans eseri olayda yaralanan olmadı.


Esenboğa Havalimanı apronu baraj gölünü andırıyordu...


Sadece terminalin dışına değil apronda bulunan alana da çatıdan kopan parçalar düştü.

©AirportHaber.com ÖZEL
ESENBOĞA KIYAMETİ BÖYLE YAŞADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
borajet ailesi ve orada uçan kader arkadaşlarım geçmiş olsun..iyiki sadece ekip uçaktaymış ya yolcuda olsaydı allah korumuş resmen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyanın en gelişmiş Süper Gücü bilirsiniz ABD. Onun da başı kasırgalarla dertte. Bir esti mi mübarek taş üstünde taş bırakmaz. Yapılan binalarda 79 Knota varan rüzgar bazı çatı kaplama malzemelerini yerinden oynatmış ya, olana orasıyla burasıyla güldüğünü hissetiren bazılarının hesaptan haberi varsa 79x1,825=146 km/h. Buna karşı duracak çatıyı da siz yapsaydınız da ABD de sizden kasırgalara karşı duracak teknolojiyi öğrenseydi. "Bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İNSAN GAZIYLA KARA BOYA YAPIP MAKYAJLARSANIZ OLACAĞI BUDUR... TÜRKİYEMİZİN HALİ BUDUR İŞTE.... HERŞEY MAKYAJDAN İBARET... AZICIK RÜZGARLA ŞAPKA DÜŞER KEL GÖRÜNÜR.... TAV HALA HAVA YAPSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir doğal felaket yaşanmış, bundan hem ülkemizin en güzel havaalanlarından biri, hem de bir havayolu şirketinin uçakları zarar görmüş. Şükür ki kimsenin burnu kanamamış. İnsan Faktörü mü, Teknik Faktör mü, İdari Faktör mü, Diğer Faktörler mi? Bu aklına eseni söyleyen aklı evvellerin Milli Servetlerimize gelen zararlar için bir "Geçmiş Olsun" dileğini İnsani yönden olsun esirgemelerini bırakın, birde zil takıp oynamadıkları kaldı. Yüzlerce yolcunun planları alt üst olmuş, oluşan maddi zararı saymayalım bile. Eminim bu zihniyettekiler 1999 daki gibi bir deprem için dua etmekten de alıkoyamıyorlardır kendilerini. Bütün zarar gören kurum kuruluş ve şirketlere geçmiş olsun. İnşallah en yakın sürede zararlarını telafi ederler. AA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AKP döneminde yapıldığı söylenen şeyler makyajdır ve bu makyaj bir yaz yağmuruyla böyle darmadağın olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AHL personeliyim ama havacı değilim başka sektördenim. Airport haberi takip ederim.Yazdığınız yorumlara bakıyorum hep ve şundan eminim siz havacılarda gram ahlak yok.Biraz daha abartsanız bibrbirinizi boğazlayacaksnız. mng thyi sevmez thy pegasusu küçümser, onur borajeti adam yerine koymaz.birbirinizi tenkitten başka bişey biymiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
borajete yardım yangın arabası kaç dakikada gitti?kule ile yardım araçları arası irtibat yok oldu.bundan bahseden yok.kuleciler kuleyi terk etti.felaketten allah korudu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LTAC 021520Z 09043G55KT 060V120 0300 R03R/0300D R21L/0150D R03L/0275D R21R/0225D +TSRA SCT025CB SCT035 17/16 Q1011 BECMG TL1620Z 01009KT 9999 NSW Anlayanlar anlamayanlara anlatsın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ruzgarda ucu dusen ucaga nedenir. Cevap BOrajet denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar kaç tane atr uçağını rüzgar çevirmiş ki? Yani hemen kendinizi uzman ilan ediyorsunuz? Bu uçakların feetleri bile bellidir. Bu uçaklar bunun içindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000