22 Aralık 2010, Çarşamba 08:13:56

BURSA UÇMAYI SEVDİ

Yenişehir Havaalanı, yılın ilk aylarını tarifeli seferlerden yoksun geçirmiş olmasına rağmen Anadolujet, BoraJet, Öger Türk Tur ve Lufthansa'nın gelmesiyle büyük bir çıkış yakaladı. 11 ayda 90 bine dayanan yolcu sayısının, yıl sonunda 100 bine ulaşması bekleniyor.
  • Bursa belediyesi yenişehire raylı sistem yaparsa, bütün sorun çözülür...
  • Türkçeyi öğrendim ama alışamadım TDK ve sokakta hayat bulan Türkçe'nin farkına. HAVA ALANI yazılmış ama sitede hep HAVAALANI şeklinde birlikte yazılmış.
  • dayi, iran icin istanbuldan 10 kat daha sosyetik diyolar sen hic irana gittin mi? hem yuzyillardir muslumaniz iran mi bize ogretti giyinmeyi..bursa kozmopolit her siniftan adami var havaalanida is yapar. tekstil basta ticaretin bi vagonu da bursadir turkiyede..
  • Alelade çekilmiş şu resimde bile Bursa'yı,hava alanı gibi yazıları okuma 3 tanede molla gibi erkek olsun, ki olacak İran gibi ,yazık ya...
Yıllarca atıl durumda bekleyen Yenişehir Havaalanı, Anadolujet, BoraJet, Öger Türk Tur ve Lufthansa'nın seferleriyle dolup taştı. Yolcu trafiği yılın ilk 11 ayında 89 bini aşarken, bu sayının yıl sonunda 100 bini bulması bekleniyor.

Dört havayolu şirketi ile Bursa'yı dünyaya bağlayan Yenişehir Havaalanı, çıkışını sürdürüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) verilerine göre, 2009 yılının ilk 11 aylık döneminde Yenişehir Havaalanı'na gelen ve giden uçak sayısı 2 bin 83 oldu. 2010 yılın eş döneminde bu rakam, yüzde 65 artışla 3 bin 435'e yükseldi. Bunların 2 bin 983'ü iç hatlardan uçuş gerçekleştirirken, 452'si ise dış hatlara sefer düzenledi.

57 bini iç hatta
Yenişehir Havaalanı'na söz konusu dönemde gelen ve giden yolcu sayısında da önemli artışlar kaydedildi. 2009 yılının Ocak-Kasım döneminde 65 bin 813 olan gelen ve giden yolcu sayısı bu yılın eş döneminde yüzde 35'lik artışla 89 bin 82'ye ulaştı. Bu rakamın 57 bin 484'ü iç hatlarda yolculuk yaparken, 31 bin 598'ini ise dış hatlarda uçuş gerçekleştirdi.

Dış hatta büyük artış
Belirtilen dönemde özellikle dış hatlardan gelen ve giden yolcu sayısındaki artış dikkat çekiyor. Lufthansa'nın Münih, Öger Türk Tur'un Düsseldorf, BoraJet'in de Üsküp seferleriyle dış hat yolcu sayısı geçen yıla göre yüzde 164 artış göstererek 31 bin 598'e yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu rakam 11 bin 987'de kalmıştı.

Bursaspor'un da katkısı var

Havaalanı yetkilileri yolcu trafiğinde yılı 100 bin civarında bir rakamla kapatacaklarını tahmin ediyor. 2010 yılının Yenişehir Havaalanı açısından sıkıntılı başladığını hatırlatan yetkililer, “İlk 2-3 ayda tarifeli sefer gerçekleştirilmemiş olmasına rağmen iyi bir rakama ulaştık. İlk aylarda da uçuş yapılıyor olsaydı yolcu trafiğinde 150 bini zorlardık” şeklinde görüş belirttiler. Dış hatlardaki yolcu sayısına da dikkat çeken yetkililer, bunda Bursaspor'un Şampiyonlar Ligi'nde oynamasının da etkisi olduğunu ifade ettiler.

Düsseldorf'a uçuşlar nisanda başlayacak
Kış tarifesinde Yenişehir Havaalanı'ndan gerçekleştirdiği Düsseldorf uçuşlarına ara veren Öger Türk Tur, 12 Nisan 2011'den itibaren bu seferlere yeniden başlıyor. Öger Türk Tur'un salı günleri Düsseldorf'tan 15.20'de kanatlanacak uçağı, Türkiye saati ile 19.35'te Bursa'ya inecek. Bursa'dan kalkan uçak ise 20.20'de havalanacak ve Almanya saati ile 22.45'te Düsseldorf'a inecek.

(Bursa Olay)
BURSA UÇMAYI SEVDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bursa belediyesi yenişehire raylı sistem yaparsa, bütün sorun çözülür...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkçeyi öğrendim ama alışamadım TDK ve sokakta hayat bulan Türkçe'nin farkına. HAVA ALANI yazılmış ama sitede hep HAVAALANI şeklinde birlikte yazılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dayi, iran icin istanbuldan 10 kat daha sosyetik diyolar sen hic irana gittin mi? hem yuzyillardir muslumaniz iran mi bize ogretti giyinmeyi..bursa kozmopolit her siniftan adami var havaalanida is yapar. tekstil basta ticaretin bi vagonu da bursadir turkiyede..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alelade çekilmiş şu resimde bile Bursa'yı,hava alanı gibi yazıları okuma 3 tanede molla gibi erkek olsun, ki olacak İran gibi ,yazık ya...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000