22 Nisan 2010, Perşembe 16:07:56

BORAJET RUHSATINI ALDI

Ulaştırma Bakanlığı’nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren Dolmuş Uçak Projesi, Borajet’e verilen izinle hayata geçiyor.
  • BORAJETE BAŞARILAR... SİVAS- BODRUM?SİVAS-ANKARA VE SİVAS ANTALYA BEKLİYORUZ... SAYGILAR...
  • Sevgili Kadir Peker Yeni Ruhsatınız hayırlı olsun başarılı olacağınıza kesinlikle inanıyorum.
  • ORGİDE DE GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH
  • Yakinda Gokceada havaalani aciliyor. Lutfen bizi deniz yolculugundan kurtarin. Bir ruzgar cikar adada yada ote tarafta mahsur kaliriz gunlerce. Hem son zamanlarda sorfculerde avrupadan gelmeye basladi. Iyi bir firsat olabilir hepimize.
  • Hayırlı olsun. Kazasız, belasız uçuşlar diliyorum. Çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Edremit havaalanımızın çalışmaları haziranda bitiyor inşallah. Ankara-Edremit, hatta Ankara-Edremit-Çanakkale de olabilir. Kurtarın bizi 12 saatlik otobüs yolculuğundan. :))
  • Sonsuz tebrikler. Ekip olarak tüm zorluklara göğüs gerip başardınız. Hayırlı ve uğurlu olsun.
  • Seferlerine Zonguldak ilini de kattığı için teşekkürler. Şirket yetkilileri Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak -İstanbul'daki boşluğu iyi görmüşler. Tebrikler ve başarılar diliyorum
  • Havacılığın gelişmiş (tüm halka ulaşmış, halkın katılımı sağlanmış) olan ülkerlerde bu tarz pervaneli uçaklarla küçük havalimanlarının büyük şehirlere bağlanması çok yaygın bir uygulama. Hükümetin bu konudaki teşviği isabetli. Lufthansa, Alitalia, British Airways gibi dev firmaların filolarında bu uçaklar uçuyor. Türkiye bu uçaklara alıştığında .ok rahat edecek.
  • sayın bora jet yetkilileri dalaman ankara 9 saat ve uçak seferi malesef yok tk ile ist üzerinden var dalaman ankara lütfen gözden geçirimisiniz kenan
  • Degerli Bora Jet Yonetici ve Tum ekibini tebrik eder emniyetli ucuslar dilerim. Antalya Kapadokya ucuslarinizdada gunluk turlarda diger sirketimiz Kayi Tur olarakta sizleri desteklemekten mutluluk duyariz. Sevgi ve Saygilar Tahir Gorgulu
Borajet, ATR72-500 tipi 3 adet Turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden “Bölgesel Havacılık İşletme Ruhsatı” aldı.
 
Asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması ve ilgili mevzuat kapsamındaki gereklilikleri yerine getirmesi için bir süre önce ön izin verilen Borajet, SHGM’nin yaptığı inceleme ve değerlendirmelerin ardından 22 Nisan 2010 tarihinde ruhsat almaya hak kazandı.
 
Yaşanan bu gelişmenin ardından işletmenin, önümüzdeki 15 günlük zaman diliminin sonunda eğitim uçuşları ve uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor.
 
66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. Türkiye’de Dolmuş Uçak Taşımacılığı yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla sözkonusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak.
 
Uçaklarının tamamını peşin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan işletmenin ödemesini gerçekleştirdiği dördüncü uçağının da yakın zamanda Türk Tesciline girmesi bekleniyor.
 
Dolmuş Uçak Projesi, küçük stol havaalanlarından küçük gövdeli uçaklar ile büyük havaalanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeriyor. Ticaret, turizm ve sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki büyük havaalanlarına küçük gövdeli uçaklarla yapılacak çapraz uçuşlar ile hava taşımacılığının geliştirilmesi amaçlanıyor.
 
Borajet’e verilen izin, 27 Eylül- 1 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendiği 10. Ulaştırma Şurası’nda havacılık ile ilgili alınan kararlar içinde yer alması bakımından da büyük önem taşıyor. Turboprop uçuşların yaygınlaştırılması ile ilgili Şura kararı, şirkete verilen ruhsatla birlikte hayata geçirilmiş oldu.
BORAJET RUHSATINI ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
BORAJETE BAŞARILAR... SİVAS- BODRUM?SİVAS-ANKARA VE SİVAS ANTALYA BEKLİYORUZ... SAYGILAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sevgili Kadir Peker Yeni Ruhsatınız hayırlı olsun başarılı olacağınıza kesinlikle inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORGİDE DE GÖRÜŞÜRÜZ İNŞALLAH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakinda Gokceada havaalani aciliyor. Lutfen bizi deniz yolculugundan kurtarin. Bir ruzgar cikar adada yada ote tarafta mahsur kaliriz gunlerce. Hem son zamanlarda sorfculerde avrupadan gelmeye basladi. Iyi bir firsat olabilir hepimize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hayırlı olsun. Kazasız, belasız uçuşlar diliyorum. Çok başarılı olacağınıza inanıyorum. Edremit havaalanımızın çalışmaları haziranda bitiyor inşallah. Ankara-Edremit, hatta Ankara-Edremit-Çanakkale de olabilir. Kurtarın bizi 12 saatlik otobüs yolculuğundan. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonsuz tebrikler. Ekip olarak tüm zorluklara göğüs gerip başardınız. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Seferlerine Zonguldak ilini de kattığı için teşekkürler. Şirket yetkilileri Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak -İstanbul'daki boşluğu iyi görmüşler. Tebrikler ve başarılar diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılığın gelişmiş (tüm halka ulaşmış, halkın katılımı sağlanmış) olan ülkerlerde bu tarz pervaneli uçaklarla küçük havalimanlarının büyük şehirlere bağlanması çok yaygın bir uygulama. Hükümetin bu konudaki teşviği isabetli. Lufthansa, Alitalia, British Airways gibi dev firmaların filolarında bu uçaklar uçuyor. Türkiye bu uçaklara alıştığında .ok rahat edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın bora jet yetkilileri dalaman ankara 9 saat ve uçak seferi malesef yok tk ile ist üzerinden var dalaman ankara lütfen gözden geçirimisiniz kenan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Degerli Bora Jet Yonetici ve Tum ekibini tebrik eder emniyetli ucuslar dilerim. Antalya Kapadokya ucuslarinizdada gunluk turlarda diger sirketimiz Kayi Tur olarakta sizleri desteklemekten mutluluk duyariz. Sevgi ve Saygilar Tahir Gorgulu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000