24 Haziran 2010, Perşembe 17:26:19

ANTALYA’DA HEYECAN YARATAN UÇUŞ

Ve Gazipaşa havaalanına ilk yolcu uçağı indi. Test uçuşunda Borajete ait ATR 72-500 tipi uçakta bulunan 7 pilot, pisti teker teker pas geçti...
  • Her iki meydan da 1800 metrelik pistlere sahiptir ve Çaycuma'da mania açısısından son derece olumsuz şartlar hakimdir. Buna rağmen ; 1- Çaycuma'ya Borajet'in ATR leri rahatlıkla iniş kalkış yapmaktadır ( Bu uçaklar 900-1200 mt pistler için dahi yeterli kapasiteye sahiptir) 2- Çaycumaya charter olarak Germania B737 ile haftada 3 sefer yapmaktadır ve herhangi bir sorun yaşamamıştır. Dolayısıyla mevcut şartlarda Gazipaşa için yurtiçi ve yurtdışı seferlerin başlaması kuvvetle muhtemeldir...
  • Bu meydana ATR, BAE146, RJ100 gibi uçakların B737 ve A319 kadar zorlanmadan inip kalkacağını tahmin ediyorum. Tur operatörleri de iyi bir tanıtımla, uygun uçağı buraya yönlendirebilirler.
  • Arkadaş sormuş masrafları kim karşılıyor diye, tabii ki Borajet. Eğitim uçuşu bu, sponsorlu gösteri uçuşu değil. Uçuş güvenliğine önem veren ve kategorisi düşük bir meydana tarifeli sefer düzenlemek isteyen her havayolu uçuşlar öncesi imkan var ise böyle canlı eğitimler yapar, eğer yok ise de aynı iş simülatörde yapılır.
  • Peki bu masrafları kim karşılıyor yolcu yok 7 pilot 7 sefer pass geçiş,çıkış noktası neresi ise gidiş-geliş yakıt meydan ücretleri konma konaklama her ne ise hep şirkettenmi?Gerçi ticari uçuşlardada kar yok nereye kadar ilginç bu bir ticari tez konusu.
  • bu filmi biryerlerden hatırlıyorum, 10 sene önce aynı engelleri sabiha gökçene yapmışlardı , kimler yapmıştı hatırlayamadım.. ama başaramadılar bu gün 10 milyon yolcuya ulaştı ve kimse tutamıyor.
  • startı borajet verdimi seyredin arkası kesilmez...
  • siz belliki antalya havalimanının adamısınız.pist2500 metre uzatıldıktan sonra hiç bir sorun olmaz.antalya havalimanının ticari kaygılarından dolayı ulaştırma bkanlıgı isteksiz davranıyor ve açılmaması için her türlü engeli çıkarıyor.hiç bir şirket 17 yılda ödeyecegi 3milyar doları 2 bankadan kredi alarak peşin ödemez.kendi kanatim bundan dolayı ulaştırma bakanlıgı engel oluyor.inanın esnafım antalya -alanya arası tranfer 5-6 saati buluyor..nolur artık engel olmayın.gelecek birçok müşterimiz yolun uzaklıgından vazgeçiyor.esnafın dayanacak takati kalmadı.
  • Ankaradan insanlar uçak ile Antalya ya geldiğinde alandan 1.5 saat yol katediyorlar.Fakat Gazipaşa Alanya tarafında tatil yapacaklar için çok iyi bir alternatif işin detay noktaları zamanla belli olacak bu aradada Borajet de atakta Allah kolaylık versin.Ankara-Gazipaşa seferleri artar temennilerimle.İyi çalışmalar.Yaşar KAVGACI
  • ARKADASLAR MALESEF BU HAVALIMANINDAN AVRUPA SEFERI YAPMAK IMKANSIZ. SIYASILERE DEFALARCA SOYLENDI ANCAK OY KAYTBI SEBEBIYLE SAKLANIYOR. BOSUNA UMUT BESLEMEMEK GEREK.
  • uçurtma uçurursunuz yurt dışına

Hava trafiğine açılıp açılmayacağı konusunda uzun süredir tartışmalar yaşanan Gazipaşa Havaalanı’na ilk yolcu uçağı indi. Uçakta yolcu yoktu, ancak havaalanı hakkında eğitim alan tam 7 kaptan pilot vardı. Test amacıyla gerçekleştirilen uçuşta herhangi bir sorun yaşanmadı. Uçakta bulunan bütün pilotlar pisti birer kez pas geçti.

Yaklaşma ve pas geçme eğitiminde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

Yaklaşık bir saat boyunca Gazipaşa havaalanı çevresinde uçuş yapan Borajet uçağı saat 14.15’te havaalanına inişini gerçekleştirdi.

Test ve eğitim uçuşu sırasında hazırlanacak rapor, Sivil Havacılık
Genel Müdürlüğü'ne sunulacak. SHGM’den izin alınması halinde bir hafta içerisinde uçuşların başlaması planlanıyor.

3C kategorisine yükseltilen Gazipaşa Havaalanı’na sefer yapmayı planlayan Borajet, Ankara, İstanbul ve Nevşehir’den Gazipaşa’ya seferlere başlayacak.

ANTALYA’DA HEYECAN YARATAN UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Her iki meydan da 1800 metrelik pistlere sahiptir ve Çaycuma'da mania açısısından son derece olumsuz şartlar hakimdir. Buna rağmen ; 1- Çaycuma'ya Borajet'in ATR leri rahatlıkla iniş kalkış yapmaktadır ( Bu uçaklar 900-1200 mt pistler için dahi yeterli kapasiteye sahiptir) 2- Çaycumaya charter olarak Germania B737 ile haftada 3 sefer yapmaktadır ve herhangi bir sorun yaşamamıştır. Dolayısıyla mevcut şartlarda Gazipaşa için yurtiçi ve yurtdışı seferlerin başlaması kuvvetle muhtemeldir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu meydana ATR, BAE146, RJ100 gibi uçakların B737 ve A319 kadar zorlanmadan inip kalkacağını tahmin ediyorum. Tur operatörleri de iyi bir tanıtımla, uygun uçağı buraya yönlendirebilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaş sormuş masrafları kim karşılıyor diye, tabii ki Borajet. Eğitim uçuşu bu, sponsorlu gösteri uçuşu değil. Uçuş güvenliğine önem veren ve kategorisi düşük bir meydana tarifeli sefer düzenlemek isteyen her havayolu uçuşlar öncesi imkan var ise böyle canlı eğitimler yapar, eğer yok ise de aynı iş simülatörde yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki bu masrafları kim karşılıyor yolcu yok 7 pilot 7 sefer pass geçiş,çıkış noktası neresi ise gidiş-geliş yakıt meydan ücretleri konma konaklama her ne ise hep şirkettenmi?Gerçi ticari uçuşlardada kar yok nereye kadar ilginç bu bir ticari tez konusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu filmi biryerlerden hatırlıyorum, 10 sene önce aynı engelleri sabiha gökçene yapmışlardı , kimler yapmıştı hatırlayamadım.. ama başaramadılar bu gün 10 milyon yolcuya ulaştı ve kimse tutamıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
startı borajet verdimi seyredin arkası kesilmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
siz belliki antalya havalimanının adamısınız.pist2500 metre uzatıldıktan sonra hiç bir sorun olmaz.antalya havalimanının ticari kaygılarından dolayı ulaştırma bkanlıgı isteksiz davranıyor ve açılmaması için her türlü engeli çıkarıyor.hiç bir şirket 17 yılda ödeyecegi 3milyar doları 2 bankadan kredi alarak peşin ödemez.kendi kanatim bundan dolayı ulaştırma bakanlıgı engel oluyor.inanın esnafım antalya -alanya arası tranfer 5-6 saati buluyor..nolur artık engel olmayın.gelecek birçok müşterimiz yolun uzaklıgından vazgeçiyor.esnafın dayanacak takati kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ankaradan insanlar uçak ile Antalya ya geldiğinde alandan 1.5 saat yol katediyorlar.Fakat Gazipaşa Alanya tarafında tatil yapacaklar için çok iyi bir alternatif işin detay noktaları zamanla belli olacak bu aradada Borajet de atakta Allah kolaylık versin.Ankara-Gazipaşa seferleri artar temennilerimle.İyi çalışmalar.Yaşar KAVGACI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADASLAR MALESEF BU HAVALIMANINDAN AVRUPA SEFERI YAPMAK IMKANSIZ. SIYASILERE DEFALARCA SOYLENDI ANCAK OY KAYTBI SEBEBIYLE SAKLANIYOR. BOSUNA UMUT BESLEMEMEK GEREK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçurtma uçurursunuz yurt dışına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000