25 Haziran 2010, Cuma 13:46:58

“HOPARLÖRLE YOLCU ARIYORUZ”

Bölgesel hava taşımacılığı yapan Borajet, ilk kez basın karşısına çıktı, Genel Müdür Kadir Peker Borajet’in hedeflerini anlattı.
  • Borajetin kendi web sitesinden de ayni teklifi yapmistim.Yine burdan da yapayim dedim.Bu kadar yuksek potansiyel varken Adana , Hatay , Antalya ve ozellikle Bodrum sehirlerine Ercan cikisli ucuslar ekleyebilirlerse cok guzel bir atilim olur.Kibristan ozellikle Bodruma ucmak ne yazik ki haftada sadece 1 gun mumkundu KTHY nin malum durumu yuzunden artik o da mumkun degildir.Oysaki her yaz sezonunda Kibristan Bodruma binlerce tatil icin giden yolu bulunmaktadir.Soz konusu mesafelerde iste Turboprop ucaklar gayet ekonomik ve elverisli oldugundan guzel basarilara imza atilabilinir
  • Bora Jete hayırlı uçuşlar diliyorum. Samsun-İstanbul (AHL) uçuşları bekliyoruz. Saygılar..
  • OR-Gİ Havaalanı yapıldıktan sonra Bora Jeti bekliyoruz. Rekabet kalite için çok önemli..
  • Bora Jet firmasına başarılar diyorum. Zonguldakta oturuyorum. Uçuş saatlerinin düzenlenip seferlerin İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması daha mantıklı bence de.
  • Tüm Borajet çalışanlarına hayırlı olsun, nice kazasız, belasız, emniyetli uçuşlara...
  • başarılarının devamını diler kazasız belasız kırımsız uçuçlar dilerim,samsun'u uçuş sahalarına katmayı düşünmezler mi acaba buradan çok güzel çapraz bağlamlı uçuşlarda yapabilirsiniz samsun ile trabzon arası ya da sinop uda katarak bu uçuşlara türkiyeye bolca çapraz uçuşlar lazım insanlar bir yerden bilet aldı mı yurt içi herhangi bir havayolu ile oraya gidebilmeli
  • Yer hizmetlerinde yeni bir adım atan Borajet kendi yer hizmetlerini vermeye başladı. Havaalanı çalışanı olarak onları burada görmek çok güzel .Tokat
  • Başta Genel Müdür Kadir beye ve çalışanlarına Tokat halkı olarak teşekkür ediyoruz. Haftanın hergünü İst-tokat olmasını kendilerinden rica ediyoruz.
  • hayırlı uçuşlar.ilk dış hat olarak kıbrısı düşünmezlermi.ögrenci,asker,turizm uçuş olmayan samsun,bursa.saygılar...
  • borajet operasyonlarında görev alan biri olarak söyleyebilirim ki bu uçaklardaki komfor ve ferahlık büyük uçaklarda yok. türk havacılığının böyle bir havayolunu kazanmış olması güzel bir gelişme. bu arada artvine de ufak bir havaalanı istiyoruz...

Türk sivil havacılığının en büyük eksiği olan bölgesel hava taşımacılığındaki boşluğu doldurmak üzere kurulan Borajet, operasyonlarına son hız devam ediyor.
8 Mayıs’taki İstanbul-Tokat seferi ile operasyonlarına başlayan Borajet, ilk kez kamuoyu karşısına çıktı.

Genel Müdür Kadir Peker ve şirketin üst düzey yöneticileri, Radisson SAS Otel’de basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Bugüne kadar hiçbir yatırımcının cesaret edemediği bu alana  ATR 72-500 tipi pervaneli uçaklarla giren Borajet’in Genel Müdürü Peker, Borajet’in hem Türk sivil havacılığının gelişiminde hem de ticari ve siyasi oyun kurucu rolü her geçen gün biraz daha artarak büyüyen Türkiye’nin bölgesel rolünü oynamasında işlev göreceğini vurguladı.

Kadir Peker, konuşması sırasında yüksek maliyetli havaalanlarına ihtiyaç olmadığını da vurgulayarak, “ Afyon’daki havaalanı için (Zafer Havaalanı) 200 milyon dolarlık maliyet çıkarıldı. Ama bizim inebileceğimiz havaalanları için kısa pist, uzun pist fark etmez. Alan maliyeti de 10 milyon doları geçmez. Dolayısıyla yalnızca bir alan fiyatı kadar harcayarak birçok alan yapabilirsiniz. Böylece Türkiye'nin hemen hemen her yerine, hatta kasabasına bile uçakla seyahat etme imkânınız olur. Bu tür hafif uçaklar için Atatürk Havalimanı gibi 300-400 milyon dolar maliyetli alanlar yapmak gerekmiyor. İniş için sıkıştırılmış sert zeminler yeterli oluyor “dedi.

Kadir Peker, Borajet’in Turboprop tipi uçakları seçme nedenlerini ise şöyle açıkladı:

“Şirketimizin Türkiye'ye getirdiği ATR72 tipi uçak, halk arasında pervaneli olarak bilinen, fakat havacılık dünyasında Turboprop olarak anılan ve dünya genelinde yaygın kullanımıyla bilinen bir modeldir. Bu uçakların en büyük özelliği, gece ve gündüz, her türlü hava koşulunda, kısa ve yüksek irtifalı pistlere güvenli iniş kalkış yapabilmesidir. Uçaklar normalde 74 koltuk kapasiteli. Ancak, Borajet'te yolcu konforu göz önüne alınıp koltuk araları genişletildiği için biz 66 yolcu kapasitesiyle uçacağız.”

Öncelikle Tokat, Zonguldak, Trabzon, Antalya, Bodrum uçuşlarına başlayan ve yakın zamanda Alanya, Edremit gibi havaalanlarına sefer düzenleyecek olan Borajet,  gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak. Böylece bu illerin dünya ile bağlantısı kısa sürede sağlanmış olacak.

Yolcu doluluk rakamları hakkında da konuşan Borajet Genel Müdürü Kadir Peker, operasyonlara ilk başladıkları dönemde doluluk oranlarının düşük olduğunu ancak giderek yükseldiğini kaydetti.

“İnsanlar önyargılarını aşıyor” diyen Kadir Peker, “ Örneğin İstanbul-Tokat hattında 50 yolcunun altına düşmüyoruz. Diğer hatlarda da buna yakın doluluk oranlarını yakaladık. Vatandaşa ulaşabilmek için her türlü yolu deniyoruz. Küçük beldelerde belediye hoparlöründen anons bile yaptırıyoruz. Önümüzdeki dönemde yolcu sayımız daha da artacak. Türk Hava Yolları’nın 250 TL’ye uçtuğu yere biz 90 TL’ye uçuyoruz. Bu yolcular için çok önemli bir avantaj” diye konuştu.

İleriye dönük hedeflerini de anlatan Kadir Peker, dördüncü ATR 72-500 tipi uçağın ay sonunda filoya katılacağını ve önümüzdeki iki yıl içinde de uçak sayısının 10’a ulaşacağını kaydetti.



Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçuşlarını gerçekleştiren Borajet’in en büyük amacı ise Atatürk Havalimanı’ndan uçabilmek. Kadir Peker, “ Atatürk Havalimanı’ndan vazgeçmedik. Eğer izin verilirse operasyonlarımızı hem Sabiha Gökçen’den hem de Atatürk Havalimanı’ndan yapmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Borajet halen, İstanbul-Ankara Tokat, İstanbul-Zonguldak-Trabzon, İstanbul-Bodrum ve İstanbul-Antalya hatlarında karşılıklı olarak operasyonlarını yürütüyor.

Bu arada, kürsüdeki konuşmasını tamamlayan Genel Müdür Kadir Peker, alışılanın aksine soru cevap bölümünü masalarda tek tek basın mensuplarıyla sohbet ederek gerçekleştirdi.

“HOPARLÖRLE YOLCU ARIYORUZ”

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Borajetin kendi web sitesinden de ayni teklifi yapmistim.Yine burdan da yapayim dedim.Bu kadar yuksek potansiyel varken Adana , Hatay , Antalya ve ozellikle Bodrum sehirlerine Ercan cikisli ucuslar ekleyebilirlerse cok guzel bir atilim olur.Kibristan ozellikle Bodruma ucmak ne yazik ki haftada sadece 1 gun mumkundu KTHY nin malum durumu yuzunden artik o da mumkun degildir.Oysaki her yaz sezonunda Kibristan Bodruma binlerce tatil icin giden yolu bulunmaktadir.Soz konusu mesafelerde iste Turboprop ucaklar gayet ekonomik ve elverisli oldugundan guzel basarilara imza atilabilinir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora Jete hayırlı uçuşlar diliyorum. Samsun-İstanbul (AHL) uçuşları bekliyoruz. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OR-Gİ Havaalanı yapıldıktan sonra Bora Jeti bekliyoruz. Rekabet kalite için çok önemli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora Jet firmasına başarılar diyorum. Zonguldakta oturuyorum. Uçuş saatlerinin düzenlenip seferlerin İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılması daha mantıklı bence de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm Borajet çalışanlarına hayırlı olsun, nice kazasız, belasız, emniyetli uçuşlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
başarılarının devamını diler kazasız belasız kırımsız uçuçlar dilerim,samsun'u uçuş sahalarına katmayı düşünmezler mi acaba buradan çok güzel çapraz bağlamlı uçuşlarda yapabilirsiniz samsun ile trabzon arası ya da sinop uda katarak bu uçuşlara türkiyeye bolca çapraz uçuşlar lazım insanlar bir yerden bilet aldı mı yurt içi herhangi bir havayolu ile oraya gidebilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yer hizmetlerinde yeni bir adım atan Borajet kendi yer hizmetlerini vermeye başladı. Havaalanı çalışanı olarak onları burada görmek çok güzel .Tokat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başta Genel Müdür Kadir beye ve çalışanlarına Tokat halkı olarak teşekkür ediyoruz. Haftanın hergünü İst-tokat olmasını kendilerinden rica ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hayırlı uçuşlar.ilk dış hat olarak kıbrısı düşünmezlermi.ögrenci,asker,turizm uçuş olmayan samsun,bursa.saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
borajet operasyonlarında görev alan biri olarak söyleyebilirim ki bu uçaklardaki komfor ve ferahlık büyük uçaklarda yok. türk havacılığının böyle bir havayolunu kazanmış olması güzel bir gelişme. bu arada artvine de ufak bir havaalanı istiyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000