23 Şubat 2012, Perşembe 08:18:32

ŞEHİT PİLOT FETHİYE'DE ANILACAK

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından olan şehit Fethi Bey, Fethiye'de törenle anılacak...
Fethiye Belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi tarafından 27 Şubat'ta düzenlenecek anma programı kapsamında, Şehit Fethi Bey Anıtı önünde tören düzenlenecek. Tören sırasında THK eğitim uçakları, Fethiye Körfezi semalarında gösteri uçuşu yapacak. 
 
THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya, yaptığı açıklamada, törende THK'nın yeni üç eğitim uçağının gösteri uçuşu yapacağını ifade ederek, "THK motorlu yamaç paraşütü pilotları ve THK model roket gösterileri de gerçekleştirilecek. Tüm Fethiyelileri bu anma programına bekliyoruz" dedi. 
 
Tayyareci Fethi Bey kimdir
 
İlk Türk pilotlarından olan Tayyareci Fethi Bey, İstanbul'da doğdu. 1907 yılında Bahriye Mektebi'ni bitiren Fethi Bey, mesleğinde ilerlemek için 1911 yılında gittiği İngiltere Bristol Uçak Fabrikası'nda aldığı havacılık eğitiminden dönünce yüzbaşılığa yükseldi. Bir süre İstanbul'da çeşitli gösteri uçuşları gerçekleştirdi. 
 
Tayyareci Fethi Bey ve gözlemcisi Sadık Bey, 8 Şubat 1914'de Muavenet-i Milliye isimli Bleriot XI/B XI/B uçağı ile İstanbul-İskenderiye uçuşuna başladılar. Konya, Ulukışla, Adana, Humus ve Şam üzerinden İskenderiye'ye uzanan hava yolculuğunun son etaplarında 3 Mart 1914 tarihinde Şam'ın Taberiye ilçesi Şimiriye bucağı yakınlarında düşerek, Türk havacılık tarihinin ilk şehitleri arasında yer aldılar. (Son Dakika)
ŞEHİT PİLOT FETHİYE'DE ANILACAK

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000