12 Temmuz 2019, Cuma 10:46:00

THK uçakları Meclis gündeminde

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’ya bağlı dünyanın göz bebeği Fethiye ve Dalaman’da çıkan orman yangınlarında kullanılmayan THK uçaklarının Göcek ve Dalaman'da ortaya çıkan ve 350 hektar ormanın kül olduğu yangında neden kullanılmadığını bir soru önergesiyle TBMM'ye taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu.
  • kızıyor sövüyoruz ama kimse osman paşa dönemi kadar atılımcı başarılı olamadı
  • THK nun bu zor zamanlara gelmeden önce onlarca yıldır yerine getirdiği vizyonu tüm dünya havacılığına örnektir..Binlerce genci gökyüzü ile tanıştırdı bu kurum rant gözetmeden..Sadece bağış ve kurban derisi geliriyle..Yurt dışına bir paraşüt kursuna gidin bakalım kaç bin $ ödüyorsunuz..Planör kursları ne kadar bir sorun bakalım..Buradan atıp tutuyorsunuz THK hakkında...Binlerce genç yetişti inönüde gaziemirde antalya da etimesgut da..Ülkenin tüm meydanlarında...Şimdi bir uçağa dokunabilmek için , cockpite oturabilmek özel kurslara binlerce $ para ödüyorsunuz..Uçabilmek için..THK sayesinde binlerce genç bu hayaline ücretsiz kavuştu..Silahlı Kuvvetlere , sivil havacılığa binlerce öğrenci yetiştirdi..Buradan atıp tutan , kurum kapansın , ne yaptı ki ülke için diyen tiplerin hiçbirisi gerçekten havacılığa gönül vermiş insanlar değil..Hiçbiri bröve sahibi değil..THK amatör havacılığın bel kemiğidir..Siz şimdi uçuş okullarında binlerce $ vererek hocalarınızın peşinde pır dönüyorsunuz..Birşeyler öğrenmek üçin..THK kurslarında öğretmen öğrenci arasında para ile kurulmuş bir bağ yoktur..Aidiyet , yetenek ve gerçek havacılık sevgisi vardır..Burada artistlik yapan THK aleyhine yazan tipleri 1500 feet te T-10 paraşütü kuşandırsam kapı çıkışı yapamazlar tırsmaktan ; ama burada ahkâm keserler , atarlar tutarlar..Havacılık sevgi ve saygı gerektirir..Yanlış yönetimler , birtakım oyunlar , rant kavgası , siyasi oyunlar ve gelirlerinin elinden alınması sebebiyle THK zor günler geçiriyor..Bir an evvel destek verilmesi ve eski vizyonuna dönmesi eski öğrencileri olarak en büyük dileğimizdir..THK yangınla mücadele konusunda yurdumuzdaki en tecrübeli kuruluştur..Uçaklar yatıyorsa bu işin içinde farklı oyunlar vardır..THK pilotları görevden kaçmaz..Yangın keşif ve müdahalesinde onların pilotaj ve operasyon becerisine sahip bir kurum yok bu ülkede..Gün doğumu gün batımı uçuş yaptılar alçak irtifalarda her yangında..Ölümle burun buruna..Kaç pilot şehit oldu biliyormusunuz ? O operasyonların da maliyeti var tabii ki ..Böyle bir tecrübeli filo ve kurumu desteklemek vatan görevidir..Görevden kaçan yok ..Oyunları bırakın destek verin..Tüm pilotlar göreve hazırdır..Bir pilotun uçağın yeri gökyüzüdür..Yerde kalma en çok pilotların ve teknisyenlerin canını yakar..O sebeple boş konuşmayın..Bir an evvel eski gücüne ve vizyonuna kavuşması için destek versin herkes...
  • yangın uçakları niye uçmuyor diye yazanlar yok kurum yüksek fiyat vermş onuniçin almamış kardeşim orman bakanlığı helikopterlele çalışmak istedi takdir bakanlığın kurum hangi fiyatı verırse versin sonuç değişmeyecekti üstekil ihaleyi alan firma brumun u işi yaparım demiş yapamamışsa suçlusu niye THKoluyor anlayan varmı kurumun uçakları kendi başına ben gidip yangın söndüreyim diyemez bu uçakların sigortası olmadan olmaz personel koordinasyonolmadan nereye gidecek üstelik orman bakanlığının böyleistegi olmamış şuçlusu niye kurum olsun birilerinin rahatı kaçmış hergün yönetimi zora sokacak haberler el altından paylaşılıyor keşek bu duyarlılığı yıldırım kurumun içini boşaltırken gösterseydiniz
  • ey asker düşmanları! okuma yazmanız varsa bugün yeniçağ gazetesini okuyun- THK 2 uçakla müdahale etmek istemiş yetkililer gerek yok demiş not;d.bakır da 8.ana jet üs te mesela gölgede 45 derecede uçağa elini dokunabilirmisin?
  • Bu uçaklar dünyada yangın ile mücadelede en etkili uçaklar. Aslında ülkemiz hava şartlarına daha uygun aynı uçağın motor performansı daha yüksek CL 415 ile yapmalı. Bunu da Orman Bakanlığının kendisi almalı. Helikopterin yukarıdan boşalttığı su damlacık halinde düştüğü için yeterli verimliliktendeğil. Bu uçaklar yangına hem daha fazla yaklaşabiliyor 6 ton suyu basınçlı bir şekilde daha etkili bırakıyor ve hem de bir saat içinde daha fazla sortie yapabiliyor. İtalya, ispanya, yunanistan da bile daha fazla var.
  • bakanımızın babası bakanken DHMİ uçaklarında pilotluğu öğrenip sonra da 1 uçağı esenboğa da iyi etmişti
  • THK genel başkanı aldığı harcırah paralarını midyeci Ahmet de yerken, Ankara park oran da 7.000 TL. ye ev kiralayıp kira parasını Türk Hava Kurumuna ödetirken, kurumu yönetmesi için teslim ettiği genel sekreteri ve insan kaynakları müdürü tüm çevrelerini kuruma doldurur fahiş maaşlar verirken , orman yangınları ihalesini almayı unutmuş lar ... yatacak yeriniz yok sizin
  • Ayarlarıyla oynadığınız kurumun neden çalışmadığını sormak da ne biliyim?
  • 10 tane den fazla m18 yangın söndürme uçağı aylardır Etimesgut apronda yatıyor gövde ömrünü tamamlamış sözüm ona ama biz o biliyoruz o helikopterleri uçurmak için bu yangın uçaklarını uçabilir durumdan uçamaz duruma getirdiğinizi o havatraktörlerinin etkisi cl den bile etkiliydi yangına karşı filo halinde çöp ettiniz uçakları
  • THK yı tamamen bitirip ve yok etmek için gönderilen bu basiretsiz Başkan ve yanındakiler içinde bir soruşturma açmak gerekmez mi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’ya bağlı dünyanın göz bebeği Fethiye ve Dalaman’da çıkan orman yangınlarında kullanılmayan THK uçaklarının Göcek ve Dalaman'da ortaya çıkan ve 350 hektar ormanın kül olduğu yangında neden kullanılmadığını bir soru önergesiyle TBMM'ye taşıyarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sordu. Girgin önergede Türk Hava Kurumu'na (THK) ait 5 adet Bombardier CL 215 tipi söndürme uçağının 3'ünün uçabilecek durumda olduğunu ancak neden yangın söndürmede görev almadığını Pakdemirli'ye sordu.

Göcek ve Dalaman’da meydana gelen ve yüzlerce hektarlık alanı küle çeviren yangınla ilgili CHP bir soru önergesi hazırladı. CHP’li Süleyman Girgin yangın söndürme çalışmalarında dev söndürme uçaklarının neden kullanılmadığını sordu.

UÇAKLAR 350 HEKTAR KÜL OLURKEN NEREDEYDİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin verdiği yazılı soru önergesinde; ‘'Muğla'mıza bağlı Fethiye ve Dalaman ilçelerimizde 10 Temmuz 2019 günü öğleden sonra başlayan orman yangınları ile ne yazık ki 350 hektar ormanımız küle döndü. Bu büyük yangın cennet bölgemize, canlı yaşamına ve ekosistemimize maddi manevi ciddi zararlar verdi. Bölgemizde bu ciddi yangınlar devam ederken, Türk Hava Kurumu (THK) web sitesinde; Avrupa'nın en büyük özel uçak Yangın Hava Söndürme Filosu olarak tanıtılan ve geçtiğimiz yıllarda gece gündüz yangın söndüren THK uçaklarının bu yıl THK ihaleyi kaybettiği için Ankara'da zincirli olduğu iddia edilmektedir.

UÇAKLAR ANKARA'DA ZİNCİRLİ Mİ

Kamuoyuna yansıyan iddialara göre; “Türk Hava Kurumu'nun işlettiği ve orman yangınlarında en etkili uçaklardan olan Bombardier CL 215 tipi uçaklar bu yıl orman söndürme çalışmalarına katılamıyor. Geçtiğimiz aylarda Orman Bakanlığı tarafından yapılan yangın söndürme ihalesinde yüksek fiyat verdiği için ihaleyi alamayan THK'nın uçakları Ankara'da zincirli vaziyette duruyor.”

Muğla'mıza bağlı Fethiye ve Dalaman ilçelerimizde yaşanan feci yangına gün boyu helikopterler müdahale etti. Ancak hava karardığında söndürmeye katılan helikopterlerin gece uçma özelliği olmadığı için yangın söndürme çalışması için gün doğması beklendi. Bu sürede yangının alanı da genişledi. 11 Temmuz sabah saatlerinde yangın söndürme helikopterleri tekrar yangına müdahale etti ve geç de olsa yangın kontrol altına alındı. THK'nın işlettiği Bombardier CL 215 tipi etkili yangın söndürme uçaklarının operasyona katılamaması yüzlerce hektarın kül olmasına neden olurken gözler bir kez daha geçmiş yıllarda başarılı şekilde söndürme işlemlerini yürüten bu uçaklara çevrildi.

Bilindiği üzere THK'nın elinde 5 adet CL 215 tipi uçak var. Bu uçaklardan ikisinin yedek parçası olmadığı için uçmasının mümkün olmadığı ancak diğer üç uçağın aktif şekilde uçabildiği biliniyor. Ancak yangın söndürme ihalesi kaybedildiği için bu uçaklar yangına müdahale için havalanamıyor. THK ayrıca bu uçakların pilot ve teknik ekibine uçakların uçmamasına rağmen maaş vermeye devam ettiği iddia edilmektedir.'' diyerek aşağıdaki soruları Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sordu;

1- Bu tür büyük yangınlar, ulusal güvenlik ve varlığımızı etkileyen durumlardır. Bu gibi acil ve hayati durumlarda gece gündüz operasyon yapabilen bu uçaklar devlet tarafından neden ve nasıl kullanılamaz?

2- Bu tür olağanüstü hal ve ulusal varlık ve güvenliğimizi etkileyecek durumlarda devlet ve özel sektör dahil tüm imkanların kullanılarak olaylara hızlı ve etkin müdahale edilebilmek için gerekli alt yapıyı oluşturacak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

3- Yanan bölgeler yeniden ağaçlandırılacak mıdır?

4- Yanan bölgeler imara açılacak mıdır?

‘'CAN VE MAL KAYBIMIZ YOK'' DİYE AÇIKLAMA YAPAN BAKANA TEPKİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin; ‘'Bakmaya kıyamadığımız güzelim Göcek ve Dalaman'daki ormanlarımızla birlikte ciğerlerimiz de yandı. 350 hektar alan kül oldu. Köylerimiz boşaltıldı. Vatandaşlarımızın evleri yandı. Ormandaki canlıların tamamı yok oldu. Dünyanın göz bebeği olan doğa harikası yerlerimiz yanarken hepimizin yüreği dağlandı. Yangının kontrol altına alındığı gün atanmış Tarım Bakanı “Can ve mal kaybımız yoktur” diye açıklama yaptı. Soruyorum şimdi; Ormanda yananlar neydi Sayın Bakan? Bu açıklamayı vicdanen hiçbir yere sığdıramıyorum'' diyerek tepkisini dile getirdi.

TÜM HEMŞERİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM

CHP'li Girgin; Yangında yok olan alanların derhal ağaçlandırılmasının takipçisi olacağını ifade ederek ‘'bu tür faciaların bir daha yaşanmaması dileğiyle Yangının söndürülmesinde canhıraş şekilde mücadele eden Büyükşehir itfaiye ekiplerimiz, orman genel müdürlüğü, diğer illerden gelen yangın söndürme ekipleri ile vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz'' dedi. (sözcü)

THK uçakları Meclis gündeminde

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

misafir ~ 5 yıl önce
kızıyor sövüyoruz ama kimse osman paşa dönemi kadar atılımcı başarılı olamadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T-38 ~ 5 yıl önce
THK nun bu zor zamanlara gelmeden önce onlarca yıldır yerine getirdiği vizyonu tüm dünya havacılığına örnektir..Binlerce genci gökyüzü ile tanıştırdı bu kurum rant gözetmeden..Sadece bağış ve kurban derisi geliriyle..Yurt dışına bir paraşüt kursuna gidin bakalım kaç bin $ ödüyorsunuz..Planör kursları ne kadar bir sorun bakalım..Buradan atıp tutuyorsunuz THK hakkında...Binlerce genç yetişti inönüde gaziemirde antalya da etimesgut da..Ülkenin tüm meydanlarında...Şimdi bir uçağa dokunabilmek için , cockpite oturabilmek özel kurslara binlerce $ para ödüyorsunuz..Uçabilmek için..THK sayesinde binlerce genç bu hayaline ücretsiz kavuştu..Silahlı Kuvvetlere , sivil havacılığa binlerce öğrenci yetiştirdi..Buradan atıp tutan , kurum kapansın , ne yaptı ki ülke için diyen tiplerin hiçbirisi gerçekten havacılığa gönül vermiş insanlar değil..Hiçbiri bröve sahibi değil..THK amatör havacılığın bel kemiğidir..Siz şimdi uçuş okullarında binlerce $ vererek hocalarınızın peşinde pır dönüyorsunuz..Birşeyler öğrenmek üçin..THK kurslarında öğretmen öğrenci arasında para ile kurulmuş bir bağ yoktur..Aidiyet , yetenek ve gerçek havacılık sevgisi vardır..Burada artistlik yapan THK aleyhine yazan tipleri 1500 feet te T-10 paraşütü kuşandırsam kapı çıkışı yapamazlar tırsmaktan ; ama burada ahkâm keserler , atarlar tutarlar..Havacılık sevgi ve saygı gerektirir..Yanlış yönetimler , birtakım oyunlar , rant kavgası , siyasi oyunlar ve gelirlerinin elinden alınması sebebiyle THK zor günler geçiriyor..Bir an evvel destek verilmesi ve eski vizyonuna dönmesi eski öğrencileri olarak en büyük dileğimizdir..THK yangınla mücadele konusunda yurdumuzdaki en tecrübeli kuruluştur..Uçaklar yatıyorsa bu işin içinde farklı oyunlar vardır..THK pilotları görevden kaçmaz..Yangın keşif ve müdahalesinde onların pilotaj ve operasyon becerisine sahip bir kurum yok bu ülkede..Gün doğumu gün batımı uçuş yaptılar alçak irtifalarda her yangında..Ölümle burun buruna..Kaç pilot şehit oldu biliyormusunuz ? O operasyonların da maliyeti var tabii ki ..Böyle bir tecrübeli filo ve kurumu desteklemek vatan görevidir..Görevden kaçan yok ..Oyunları bırakın destek verin..Tüm pilotlar göreve hazırdır..Bir pilotun uçağın yeri gökyüzüdür..Yerde kalma en çok pilotların ve teknisyenlerin canını yakar..O sebeple boş konuşmayın..Bir an evvel eski gücüne ve vizyonuna kavuşması için destek versin herkes...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi okuyun ... ~ 5 yıl önce
Kullanılan ucakların yaptığı görevi helikopter yapamaz. Helikopter tependen pervanesiyle yangına müdahale ettiğnde . Mangala yelpaze gibi hızlandırıp ateşi dağıtır . Ayrıca tepesindeki pervane altındaki suyu atarken dağıtıp Etkisini azaltır . Ayrıca ucak 6 ton suyu bir anda atar . Ve yıkıcı bir söndürme kabiliyetine sahip .ayrıca red line yaparak , yangının önünü keser . Ucak ile helikopter aynı değildir . Helikopter ucagın yaptığını yapamaz . Kötü yorumlar yapılması doğru değil cl 215 ucaklarını yunanistan ispanya ve bir çok ülke kullanıyor . Bu ülkelerde bizdeki ucakların 5 katı var .
yorum ~ 5 yıl önce
yangın uçakları niye uçmuyor diye yazanlar yok kurum yüksek fiyat vermş onuniçin almamış kardeşim orman bakanlığı helikopterlele çalışmak istedi takdir bakanlığın kurum hangi fiyatı verırse versin sonuç değişmeyecekti üstekil ihaleyi alan firma brumun u işi yaparım demiş yapamamışsa suçlusu niye THKoluyor anlayan varmı kurumun uçakları kendi başına ben gidip yangın söndüreyim diyemez bu uçakların sigortası olmadan olmaz personel koordinasyonolmadan nereye gidecek üstelik orman bakanlığının böyleistegi olmamış şuçlusu niye kurum olsun birilerinin rahatı kaçmış hergün yönetimi zora sokacak haberler el altından paylaşılıyor keşek bu duyarlılığı yıldırım kurumun içini boşaltırken gösterseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis ~ 5 yıl önce
Ucak ihalesi 70 milyondu helikopterlere 104 milyona verildi kaan havaciliga bence onu arastir anlarsin
emekli asker ~ 5 yıl önce
ey asker düşmanları! okuma yazmanız varsa bugün yeniçağ gazetesini okuyun- THK 2 uçakla müdahale etmek istemiş yetkililer gerek yok demiş not;d.bakır da 8.ana jet üs te mesela gölgede 45 derecede uçağa elini dokunabilirmisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli asker! !!! ~ 5 yıl önce
Şaka yapıyorsun herhalde. Gerçekleri bilmeden veya gerçekleri bildiğin halde yazmış olmak için yazdın sanırım. Bugüne kadar bu görevi başarılı şekilde yürüten THK bu sefer neden ihaleyi alamadı acaba!!! Kurumun menfaatini düşünmek şimdi yangın çıkınca mı aklına geldi. Bu iş uçakları zincirlemekle olmuyor madem o kadar düşünüyorlardı da Orman Bakanlığına daha önce neden müracaat etmemişler her ne kadar olsada ihaleyi alamadık ama uçaklarımız her zaman her yangında emrinizde dememişler. De şimdi vay efendim uçaklarımızı hazır ettik Orman Bakanlığına bildirdik diyerek utanmadan o uçakların önünde poz veriyor bir düşünün bakalım. Ha bu arada saygı değer emekli askerlerle böyle emekli askerler arasında da çookkk fark var bunu en iyi sen bilirsin. Çünkü ben çookkk iyi biliyorum da !!!
Obs pilot ~ 5 yıl önce
Çünkü yangın sönmüştü
T-67 ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar helikopterciler THK nın uçmasını istemediği yönünde ciddi söylentiler var..
Atak ~ 5 yıl önce
Asker düşmanı nedir la?thkyı bu hale kimler getirdi?hepsi asker emeklisi?yeniçağa gerek yok.Geriye dön bak yeter.Senin o atatürkçü vatansever komutanların thkya bunları yapan.işgal gücü gibi yağmaladılar kurumu.hala asker düşmanı diyorsunuz.
E.D ~ 5 yıl önce
Bu uçaklar dünyada yangın ile mücadelede en etkili uçaklar. Aslında ülkemiz hava şartlarına daha uygun aynı uçağın motor performansı daha yüksek CL 415 ile yapmalı. Bunu da Orman Bakanlığının kendisi almalı. Helikopterin yukarıdan boşalttığı su damlacık halinde düştüğü için yeterli verimliliktendeğil. Bu uçaklar yangına hem daha fazla yaklaşabiliyor 6 ton suyu basınçlı bir şekilde daha etkili bırakıyor ve hem de bir saat içinde daha fazla sortie yapabiliyor. İtalya, ispanya, yunanistan da bile daha fazla var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Bilmeden konuşuyorsun.. her iki havaaracıda suyu sererek atar.. helikopter 2,5 ton uçak ise 3,5-4 ton su atar .. aynı sürede uçak bir sefer atar helikopter 5 sefer atar
Paraşütçü ~ 5 yıl önce
THK yı uçurmak istemiyorlar yangınla mücadele için..Rant peşinde diğer şirketler..Sadece helikopterle bu iş olmaz..Oyunlar dönüyor..
hangar pilotu necmi ~ 5 yıl önce
bakanımızın babası bakanken DHMİ uçaklarında pilotluğu öğrenip sonra da 1 uçağı esenboğa da iyi etmişti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 5 yıl önce
THK genel başkanı aldığı harcırah paralarını midyeci Ahmet de yerken, Ankara park oran da 7.000 TL. ye ev kiralayıp kira parasını Türk Hava Kurumuna ödetirken, kurumu yönetmesi için teslim ettiği genel sekreteri ve insan kaynakları müdürü tüm çevrelerini kuruma doldurur fahiş maaşlar verirken , orman yangınları ihalesini almayı unutmuş lar ... yatacak yeriniz yok sizin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskileer ~ 5 yıl önce
Eskiden kurumda aidiyet vardı. O uçakların İtalya'daki ceza almadan nasıl çalıştığını gururla izledim. Ekipte sınırlıdır ama adanmış ca çalışıyorlardı. Sonra iş başına işi bilmeyenler geldi. THK teknik, uçuş Akademisi gökçen havacılık düşüşe geçti kendi kendine yeten kurum muhtaç hale geldi. Yazık çok üzülüyorum.
Vatandaş ~ 5 yıl önce
Ayarlarıyla oynadığınız kurumun neden çalışmadığını sormak da ne biliyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M-18 ~ 5 yıl önce
10 tane den fazla m18 yangın söndürme uçağı aylardır Etimesgut apronda yatıyor gövde ömrünü tamamlamış sözüm ona ama biz o biliyoruz o helikopterleri uçurmak için bu yangın uçaklarını uçabilir durumdan uçamaz duruma getirdiğinizi o havatraktörlerinin etkisi cl den bile etkiliydi yangına karşı filo halinde çöp ettiniz uçakları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ya ~ 5 yıl önce
her bişeyi biliyorsunuz ama tek yapabildiğiniz buraya yorum yazmak. Git bir gazeteye anlat durumu tüm detayı ile. Aç telefonu konuş gazeteye. Olmadı airporthaber'e konuş. Burada vır vır çır çır.
Vırvır ~ 5 yıl önce
Airport haber de farklı bir şey yapmıyor ki?Adı yolsuzluğa karışmış o.y.nin yönetim(!) kurulu üyelerine arka çıkmaya çalışıyor.
Scramble ~ 5 yıl önce
Oyunlar dönüyor..THK nın uçaklarını uçurmak istemiyorlar..
Tayyareci. ~ 5 yıl önce
THK yı tamamen bitirip ve yok etmek için gönderilen bu basiretsiz Başkan ve yanındakiler içinde bir soruşturma açmak gerekmez mi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyareci ye ~ 5 yıl önce
Thk zaten bitmiş kardeş...uzatmalarıda oynayamıyor...gelen tokatlamış giden tokatlamış...ulu önder atamızın mirasından geriye kalan harabe bu işte
Kazim ~ 5 yıl önce
O Baskan nereye gitse orayi batiran asker kökenlilerden, bunun gibisi onlarca kurum ve sirketten fazlasiyla var, örn. THY’de de.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000