06 Eylül 2018, Perşembe 21:58:51

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: "Birlikte tarihe tanıklık ettik"

Türkiye'deki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen ve ilk uçuşunu icra eden T625 Genel Maksat Helikopteri'nin ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, çalışanlara yönelik bir mektup yazdı.
  • Ürettik değil SATTIK demeliyiz SATTIK! Her şey üretilir satılmadıktan sonra bir anlamı yok!
  • Ancak THY yi bugun ku THY yapan Temel beydir. Onun buyume stratejisi ile hala iddiamizi devam ettiriyoruz global rakiplerimize karsi ayaktayiz. Yigidi oldur ama hakkini yeme. Baskalarinin hakkini yiye yiye bugunlere geldiginizi, boyle eski ahlaki deyislere bi tarafinizla guldugunuzu biliyoruz ya neyse. Bu helikoptere ve IHA lari yapan emegi gecen herkese tesekkurler. Insallah daha iyilerini de yapacaklardir.
  • Resme bak bak gül
  • Bir zamanlar, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenler, istiklal marşı okununca ayağa kalkmayanlar, barzoyu resmi törenle karşılayanlar, terorist destekçileri ile meydanlarda el ele şarkılar söyleyenler şimdi yerli ve millici oldular. Koltuk sallanınca, şöyle büyüdük, böyle zenginleştik, ekonomimiz çok iyi yalanları bir bir ortaya çıkınca, ithalat ve dış borç rekorları kırıldığı için dolar,euro ve faizler fırlayınca, para ve çıkar için bir anda nasıl da dönüyorlar makarnacılar da nasıl yiyorlar...Daha ampul, balon yapamıyoruz, undan, samana, telefondan, iğneye ülkedeki hemen herşeyin %90'ı ithal ama sözde yerli ve milli helikopter, gemi, iha, uçak vs yapıyoruz o da ayrı trajikomedi.
  • Temel bey tamamen yerli dememis tamamen milli kelimesini kullanmiș dogru demistir. Bu helikopter yuzde yuz millidir.
  • Yerli ve milli kavramlarini bilmedigimiz yapilan yorumlardan net olarak görülmekte. Öncelikle bu kavramlari bi zahmet arastirin ondan sonra yorum yapin. Bir ürün türkiyede üretiliyorsa şayet yabanci bir markada olsa yerlidir. Bir ürünün bütün lisans hakkı türkiyeye veya türk firmasına aitse o ürün çindede üretilse hatta tek bir parcasi bile túrkiyede üretilmiyor olsa yüzde yüz milli bir üründür. Çünkü bütün hakları türkiyeye aittir.
  • Kotil bey,, neden basarili bir muduru thy deyken memurluğa düşürüp zengin etiler bölgesinde oturan birini o makama mudur yaptiniz akrabanız olduğu icin mi? o kovdugunuz kisi su anda baska bir yerde özel sektörde ayni gorevde yine mudur oldu torpilsiz.
  • Yalnız ben niye bu deneme 06:00'da yapıldı onu anlamadım.
  • "Tamamen milli olarak üretildi" deniyor. Geçenlerde Pakistan'a ATAK helikopter siparişi alındı. O da yerli ve milli dendi. Sonra Amerika ile kriz çıkınca öğrendik ki, Amerika'nın izni olmadan satamıyormuşuz. Çünkü önemli parçalar ( motor vs. ) Amerikan lisansı ile üretiliyormuş. Onun için şu tamamen yerli ve milli propagandalarını bırakın ve gerekleri dile getirin. Yerli ve milli üretim bu ülkedeki her Türk vatandaşını gururlandırır. Ama halka yalan söylemeyin.
  • Ah temel bey ah sizi okadar arıyoruzki şu günlerde. Gelinde biraz havacılık dersi verin şu ekibe
Türkiye'deki genel maksat helikopter ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen ve ilk uçuşunu icra eden T625 Genel Maksat Helikopteri'nin ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Temel Kotil, çalışanlara yönelik bir mektup yazdı.

İşte Kotil'in çalışanlara gönderdiği mektup;

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Bugün Şirketimiz, çok önemli bir başarı daha elde ederek Havacılık alanında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde, devletimizin Savunma Sanayimize verdiği destek ile T625 Genel Maksat Helikopterimiz, bu tesislerde tamamen milli olarak üretildi ve söz verdiğimiz gibi 06 Eylül 2018’de saat 06:00’da ilk uçuşunu gerçekleştirmiş oldu.

Bu sevinci hep birlikte sabahın ilk ışıklarında, ilk uçuşumuz gerçekleşirken birlikte tarihe tanıklık ettik.

T625 Genel Maksat Helikopterimiz, sizlerin emekleri sayesinde bizlere bu gururu yaşattı. Ülkemiz adına çok önemli bir kazanımı birlikte elde etmiş olduk.

Duygularımın tarifsiz olduğunu belirtmek ile birlikte, her zaman hatırımda kalacak bir durumdan dolayı sizlere teşekkür etmek isterim.

En üst düzeydeki yöneticimizden, tüm çalışanlara kadar herkes bu proje için yıllarca, aylarca ve günlerce ciddiyet ile çalıştı. Bayram tatilinde çalıştınız, yeri geldi evde eşinizi ve çocuğunuzu ihmal ettiniz. Kimi zaman ise burada sabahladınız. Kısacası; disiplininiz, iş aşkınız, şirket bağlılığınız ve en önemlisi karakterlerinizle Şirketimizin gurur tablosu oldunuz.

Uçuş bittikten sonra sevinç gözyaşları döken çalışma arkadaşlarımı gözlemledim. Yıllarca bu projeye çalışarak adeta bu anı bekleyen sizlerle çalışabilmekten dolayı bir kez daha onur duydum. O sevinç gözyaşları geleceğe dair neler yapabileceklerimizdeki kararlılığın temsili oldu.

Siz ülkeniz için çok ciddi bir fedakarlık yaparak başarı gerçekleştirdiniz. Tarihe sizlerin sayesinde kazınacağını düşündüğüm 06 Eylül 2018’de gerçekleşen gurur tablomuzu sizler de unutmayınız.

Vatana ve millete armağan edilen bu büyük gün için tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunarım.

Doç.Dr. Temel Kotil
Genel Müdür

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil: "Birlikte tarihe tanıklık ettik"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Helikopter ~ 4 yıl önce
Ürettik değil SATTIK demeliyiz SATTIK! Her şey üretilir satılmadıktan sonra bir anlamı yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevmeyen sevmeyebilir ~ 6 yıl önce
Ancak THY yi bugun ku THY yapan Temel beydir. Onun buyume stratejisi ile hala iddiamizi devam ettiriyoruz global rakiplerimize karsi ayaktayiz. Yigidi oldur ama hakkini yeme. Baskalarinin hakkini yiye yiye bugunlere geldiginizi, boyle eski ahlaki deyislere bi tarafinizla guldugunuzu biliyoruz ya neyse. Bu helikoptere ve IHA lari yapan emegi gecen herkese tesekkurler. Insallah daha iyilerini de yapacaklardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyyy temelll ~ 6 yıl önce
Resme bak bak gül

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ??? ~ 6 yıl önce
Bir zamanlar, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyenler, istiklal marşı okununca ayağa kalkmayanlar, barzoyu resmi törenle karşılayanlar, terorist destekçileri ile meydanlarda el ele şarkılar söyleyenler şimdi yerli ve millici oldular. Koltuk sallanınca, şöyle büyüdük, böyle zenginleştik, ekonomimiz çok iyi yalanları bir bir ortaya çıkınca, ithalat ve dış borç rekorları kırıldığı için dolar,euro ve faizler fırlayınca, para ve çıkar için bir anda nasıl da dönüyorlar makarnacılar da nasıl yiyorlar...Daha ampul, balon yapamıyoruz, undan, samana, telefondan, iğneye ülkedeki hemen herşeyin %90'ı ithal ama sözde yerli ve milli helikopter, gemi, iha, uçak vs yapıyoruz o da ayrı trajikomedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 6 yıl önce
Temel bey tamamen yerli dememis tamamen milli kelimesini kullanmiș dogru demistir. Bu helikopter yuzde yuz millidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yusuf ~ 6 yıl önce
Yerli ve milli kavramlarini bilmedigimiz yapilan yorumlardan net olarak görülmekte. Öncelikle bu kavramlari bi zahmet arastirin ondan sonra yorum yapin. Bir ürün türkiyede üretiliyorsa şayet yabanci bir markada olsa yerlidir. Bir ürünün bütün lisans hakkı türkiyeye veya türk firmasına aitse o ürün çindede üretilse hatta tek bir parcasi bile túrkiyede üretilmiyor olsa yüzde yüz milli bir üründür. Çünkü bütün hakları türkiyeye aittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memet ~ 6 yıl önce
Kotil bey,, neden basarili bir muduru thy deyken memurluğa düşürüp zengin etiler bölgesinde oturan birini o makama mudur yaptiniz akrabanız olduğu icin mi? o kovdugunuz kisi su anda baska bir yerde özel sektörde ayni gorevde yine mudur oldu torpilsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
06:00 ? ~ 6 yıl önce
Yalnız ben niye bu deneme 06:00'da yapıldı onu anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabah namazindan hemen sonra ~ 6 yıl önce
Nooldu? Zoruna mi gitti?
Yalova'lı ~ 4 yıl önce
O saatte rüzgar olmadığı için
Ne kadar yerli ? ~ 6 yıl önce
"Tamamen milli olarak üretildi" deniyor. Geçenlerde Pakistan'a ATAK helikopter siparişi alındı. O da yerli ve milli dendi. Sonra Amerika ile kriz çıkınca öğrendik ki, Amerika'nın izni olmadan satamıyormuşuz. Çünkü önemli parçalar ( motor vs. ) Amerikan lisansı ile üretiliyormuş. Onun için şu tamamen yerli ve milli propagandalarını bırakın ve gerekleri dile getirin. Yerli ve milli üretim bu ülkedeki her Türk vatandaşını gururlandırır. Ama halka yalan söylemeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 6 yıl önce
Evet, tamamen yerli diyerek hatalı bir söylem kullanıyorlar. Ama sonuçta büyük bir başarı. Yakın zamanda motor da üretmeyi başarabiliriz kendimize güvenimiz sürer ise...
Yusuf ~ 6 yıl önce
Evet atak tamamen yüzde yüz milli bir platform fakat yüzde yüz yerli değil. Yüzde yüz yerli olması için mühendislerimiz gece gündüz çalişıyor. İns en kisa zamanda motor dahil hepsi yerli olacak. Biraz sabir biraz sabir.
Kpt 777 ~ 6 yıl önce
Ah temel bey ah sizi okadar arıyoruzki şu günlerde. Gelinde biraz havacılık dersi verin şu ekibe

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000