14 Aralık 2017, Perşembe 15:20:11

ODTÜ tasarlayacak TAI üretecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında ‘Very-Light Aircraft (VLA)’ (Çok Hafif Uçak) Geliştirilmesine Yönelik Bağımsız Araştırma Geliştirme (BARGE) Projesi” kapsamında sözleşme imzalandı.
  • Hayırlı olsun,
  • Süper haber, gurur duydum bir ODTÜ'lü olarak
  • Odtü için ve öğrenciler için güzel bir proje olabilir fakat Tai için çok ufak iş bunlar. Yapacaklarını da sanmam. Tai devletin iyi kazanç getiren silah işleri ile ilgileniyor. Hafif sivil uçaklarla işi yok. Odtü nün tasarımı yapıp kobilerden üretim desteği alması daha gerçekçi eğer VLA yapılacaksa. Tai'ye girmek bile dert. İki tarafda reklamını yapmış. Oturup bir yemek yemiş. Bu toplantılardan iş çıkmaz. Keşke tasarımı yapıp bitirip o toplantıda üretme kararı vermeden önce sunumunu yapsalardı. Deselerdi ki biz bunu tasarladık şimdi üretim desteği arıyoruz. Bomboş imza partisi. Daha tasarım ortada yok demek ki.
  • biz bu haberi okurken ODTÜ’de bu anlaşmayı protesto eden kaç anarşist var acaba?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TAI) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arasında ‘Very-Light Aircraft (VLA)’ (Çok Hafif Uçak) Geliştirilmesine Yönelik Bağımsız Araştırma Geliştirme (BARGE) Projesi” kapsamında sözleşme imzalandı.

Başlatılan projeye göre, uçağın tasarımını ODTÜ öğrencileri yapacak; üretim, montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri ise TAI tarafından gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilen törende proje sözleşmesini ODTÜ rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök ve TAI Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil imzalarken, Kotil proje ile ilgili çok mutlu olduğunu vurguladı. Kotil, “Geleceğin projeleri için mühendis ihtiyacımızı karşılamak üzere üniversite ortaklıklarımıza çok önem veriyoruz. Bu proje ile birlikte ilk deneyimler kazanılacak ve Türkiye’deki havacılık çalışmalarına uzman gençler yetiştirilecek.” dedi.

Proje ile Üniversite ve Sanayi İşbirliğinin geliştirilmesi başta olmak üzere, Savunma Sanayi ve Havacılık sektöründe istihdam edilecek, öğrenime devam eden mühendislik bölümü öğrencilerinin uçak tasarımı, üretimi, montajı, yer ve uçuş testi alanlarından yetiştirilmesi amaçlanıyor. TAI ve ODTÜ arasında imzalanan anlaşmada öğrencilerin tasarım faaliyetlerine eğitimleri sırasında başlaması ve tasarımlarının ürüne dönüştürülmesi sağlanacak. Böylece, öğrencilerin uçak tasarımı ile havacılık sektörüne de özendirilmesinin önü açılacak.

Proje kapsamında başlangıçta Havacılık, Uzay ve Uçak Bilimleri alanında bölümlere sahip üniversitelerden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve ODTÜ pilot üniversiteler olarak seçilmiş, geçtiğimiz Nisan ayında ise İTÜ ile aynı proje başlatılmıştı.



ODTÜ tasarlayacak TAI üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Güzel ~ 6 yıl önce
Hayırlı olsun,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Performance ~ 6 yıl önce
Süper haber, gurur duydum bir ODTÜ'lü olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tai için ufak iş ~ 6 yıl önce
Odtü için ve öğrenciler için güzel bir proje olabilir fakat Tai için çok ufak iş bunlar. Yapacaklarını da sanmam. Tai devletin iyi kazanç getiren silah işleri ile ilgileniyor. Hafif sivil uçaklarla işi yok. Odtü nün tasarımı yapıp kobilerden üretim desteği alması daha gerçekçi eğer VLA yapılacaksa. Tai'ye girmek bile dert. İki tarafda reklamını yapmış. Oturup bir yemek yemiş. Bu toplantılardan iş çıkmaz. Keşke tasarımı yapıp bitirip o toplantıda üretme kararı vermeden önce sunumunu yapsalardı. Deselerdi ki biz bunu tasarladık şimdi üretim desteği arıyoruz. Bomboş imza partisi. Daha tasarım ortada yok demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ODTÜ’lü ~ 6 yıl önce
biz bu haberi okurken ODTÜ’de bu anlaşmayı protesto eden kaç anarşist var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imitasyon Odtu`lu ~ 6 yıl önce
Kimse protesto etmedi aksine akedemik kadro buyuyecek okula yatirim gelecek diye sevindik...
enerjix ~ 6 yıl önce
Bak o anarşistler olmasa bişey yapacağınız yok.TAI'nin içi de ODTÜ'lü dolu
Odtü'lü ye ! ~ 6 yıl önce
Yalaka, yağcı, çıkarcı, para için her kılığa giren, sahibinin sesi, sorgulamaz, biatçı, kula kul olacağına anarşist ol daha iyi !
Hiç Anlamamışsın ~ 6 yıl önce
Ne dünyayı, ne ODTÜ'yü, ne de TAI'yı bilmiyorsun. Yemişsin gazı bir yerden. ASELSAN, TAI, HAVELSAN gibi ülkenin savunmasının belkemiği ve gözbebeği olan kuruluşların temelinde de harcında da ODTÜ'lülerin olduğunu bilme ve görme sen.
Odtü ~ 6 yıl önce
Çeçero,ne Tai den ne de Odtü'den içeri giremeyeceğinden işkembeden salla.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000