18 Mart 2011, Cuma 08:41:03

TAI'DE AKIL ALMAZ KAZA!

Ankara'da geçtiğimiz günlerde akıl almaz bir kaza yaşandı.
  • Allah akıl fikir versin hepinize, uçağa binene de o uçağın bakımını yapanada... Rezelet! Bundan sonra sizin yapacağınız uçağa binilmez!
  • Güzel ülkemin savunma sanayisini tekelinde bulunduran TAI, ASELSAN, Roketsan, Havelsan ..vb çiftliklerin gerçek hali budur arkadaşlar. Burada yaşanan olayı bir kaza olarak geçiştirmek çok kolaydır ama bu olaydan ötürü şirketlerin mevcut sistemlerini değiştirebilmek imkansızdır. Malesef burada çalışan özellikle yönetici kesim asker emeklisi havacıvacılardan oluşmakta olup ne İngilizce bilirler, ne de vizyon sahibidirler. Tek bildikleri kokteyl düzenlemektir. Buralar bu düzenle devam ederse malesef balon kısa bir süre sonra patlayacak ve bu firmalar şimdi yavaş yavaş büyüyen özel savunma sanayilerinin maskarası olacaklardır.
  • Bu olayın geçtiği uçak Korelilerden alınan ama montajı her zamanki gibi ülkemin dahi(!) adamlarının olduğu TAI'de yapılan uçakta geçmektedir. Ayrıca bu olayı büyük bir şans eseri hasarsız atlatan Serdar arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
  • süper komik bir olay,kazara ters dönmek ve kazara ejection yapmak, ne bu..iyi kazara başka şeyler yapmamış. Hayır bunu geç eşini arayıp ben uçaktan düştüm demek nedir ? O da Jandarmayı aramış allahtan evliymiş yoksa daha oralarda kurtarılmayı beklemiş..Rahmetli Kemal Sunal hayatta olsa bunu film yapardı. ya bunu engelleyin dünya basınında çıkmasın,Arınç ın uyandırmayın uyusundan sonraki diğer bomba
  • Ergenekon yapmistir.Belirtiler onu gösteriyor.. Bizim evin sobasi bir anda alev aldi.Kesinlikle ergenekon.. Ankara,istanbul,izmirdeki trafik kazalari,arsa,emlak,turizm ergenekon bu buda o..Aman Allahimmmm Ergenekonnnnnnnnn..
  • Sonundaki "T" Turkey, demek de, bu uçağın fiyatı 4.7 milyon dolar. 40 adet kesin sipariş vermişiz. Ayrıca 15 adet de oğsiyon var. Peki, üreteceksek 55 adet uçak alırız diye ortaya niçin çıkıyorsunuz? 188 milyon dolar ödemeyi peşinen kabul etmişsiniz. 70.5 milyon dolar da opsiyona ödeyeceksiniz. Koreliler bu işe çok sevinmişler. Oraya giden değerli heyetimizi de çok iyi ağırlamışlardır! 24 Haziran 2010 da İndonezya nın aldığı 12 uçaktan biri eğitim sırasında kaybolmuştur? Hayırlı olsun. Böyle üretime can kurban. Nasılsa hesabını soran yok.
  • Ne demek ters döndü? Ne demek yanlışlıkla fırlatma mekanizması devreye girdi? Bu havacılık forumunda bunları açıklayabilecek bir havacı var mı? Ayrıca "karıcığım uçaktan düştüm" de ne demek?
  • yesinler sizin yaptığınız test uçuşunu...cn-235 in birini çaktnız sıra diger uçaklaramı geldi...bırakında bu işi bilenler yapsın
  • yaa tai koreden alınan uçagıdamı bu hale getirmişşş...amann dokunmasaydınız bari de öyle uçsaydı....bide atıp tutarsınız uçak yapabiliriz diye yapında görelim uçaçakmı bakalım.....
  • Olayı çok iyi bilip ahkam kesen sevgili arkadaşım aşağıda bir açıklama var. http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_test_engineer Ayrıca nedir bu sinirin? Baş vurdun da seni almadılar mı ?

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre; Deneme uçuşu yapan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TAI) ait uçak ters döndü. Bu esnada, arka taraftaki koltuğun fırlatma mekanizması yanlışlıkla devreye girdi. Kokpitin camı kırıldı ve koltukta oturan mühendis binlerce metreden aşağı düşmeye başladı. Paraşütü açılan mühendis, Beypazarı bölgesine düştü ve şoku atlattıktan sonra hemen eşini aradı: "Karıcığım, uçaktan düştüm." Eşinin olayı jandarmaya bildirmesiyle ekipler TAI mühendisini hastaneye kaldırdı.

TAI'de şu anda çok önemli projeler yürütülüyor. İnsansız Hava Aracı ANKA bunların başında geliyor. Yine TAI tarafından geliştirilen başlangıç ve temel eğitim uçağı Hürkuş, bu yıl gökyüzüne merhaba diyecek. Uçak, temel gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyeti ile öğretmen ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu bir tasarıma sahip olacak. TAI'de modernizasyon projeleri de devam ediyor. C-130 nakliye uçaklarına milli yazılım yükleniyor. Bu projeler devam ederken bir taraftan da eğitim uçaklarıyla test uçuşları gerçekleştiriliyor. İşte geçtiğimiz günlerde böyle bir uçuş sırasında yaşanan kaza, yürekleri ağızlara getirdi. Uçağın ters döndüğü manevra sırasında fırlatma koltuğu yanlışlıkla devreye giren ve uçaktan düşen TAI mühendisinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kazazede mühendisin olaydan ufak sıyrıklarla kurtulması, herkesi rahatlattı. Kazayla ilgili teknik çalışmalar devam ediyor.

TAI'DE AKIL ALMAZ KAZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Allah akıl fikir versin hepinize, uçağa binene de o uçağın bakımını yapanada... Rezelet! Bundan sonra sizin yapacağınız uçağa binilmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güzel ülkemin savunma sanayisini tekelinde bulunduran TAI, ASELSAN, Roketsan, Havelsan ..vb çiftliklerin gerçek hali budur arkadaşlar. Burada yaşanan olayı bir kaza olarak geçiştirmek çok kolaydır ama bu olaydan ötürü şirketlerin mevcut sistemlerini değiştirebilmek imkansızdır. Malesef burada çalışan özellikle yönetici kesim asker emeklisi havacıvacılardan oluşmakta olup ne İngilizce bilirler, ne de vizyon sahibidirler. Tek bildikleri kokteyl düzenlemektir. Buralar bu düzenle devam ederse malesef balon kısa bir süre sonra patlayacak ve bu firmalar şimdi yavaş yavaş büyüyen özel savunma sanayilerinin maskarası olacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu olayın geçtiği uçak Korelilerden alınan ama montajı her zamanki gibi ülkemin dahi(!) adamlarının olduğu TAI'de yapılan uçakta geçmektedir. Ayrıca bu olayı büyük bir şans eseri hasarsız atlatan Serdar arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
süper komik bir olay,kazara ters dönmek ve kazara ejection yapmak, ne bu..iyi kazara başka şeyler yapmamış. Hayır bunu geç eşini arayıp ben uçaktan düştüm demek nedir ? O da Jandarmayı aramış allahtan evliymiş yoksa daha oralarda kurtarılmayı beklemiş..Rahmetli Kemal Sunal hayatta olsa bunu film yapardı. ya bunu engelleyin dünya basınında çıkmasın,Arınç ın uyandırmayın uyusundan sonraki diğer bomba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ergenekon yapmistir.Belirtiler onu gösteriyor.. Bizim evin sobasi bir anda alev aldi.Kesinlikle ergenekon.. Ankara,istanbul,izmirdeki trafik kazalari,arsa,emlak,turizm ergenekon bu buda o..Aman Allahimmmm Ergenekonnnnnnnnn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sonundaki "T" Turkey, demek de, bu uçağın fiyatı 4.7 milyon dolar. 40 adet kesin sipariş vermişiz. Ayrıca 15 adet de oğsiyon var. Peki, üreteceksek 55 adet uçak alırız diye ortaya niçin çıkıyorsunuz? 188 milyon dolar ödemeyi peşinen kabul etmişsiniz. 70.5 milyon dolar da opsiyona ödeyeceksiniz. Koreliler bu işe çok sevinmişler. Oraya giden değerli heyetimizi de çok iyi ağırlamışlardır! 24 Haziran 2010 da İndonezya nın aldığı 12 uçaktan biri eğitim sırasında kaybolmuştur? Hayırlı olsun. Böyle üretime can kurban. Nasılsa hesabını soran yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne demek ters döndü? Ne demek yanlışlıkla fırlatma mekanizması devreye girdi? Bu havacılık forumunda bunları açıklayabilecek bir havacı var mı? Ayrıca "karıcığım uçaktan düştüm" de ne demek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yesinler sizin yaptığınız test uçuşunu...cn-235 in birini çaktnız sıra diger uçaklaramı geldi...bırakında bu işi bilenler yapsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yaa tai koreden alınan uçagıdamı bu hale getirmişşş...amann dokunmasaydınız bari de öyle uçsaydı....bide atıp tutarsınız uçak yapabiliriz diye yapında görelim uçaçakmı bakalım.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Olayı çok iyi bilip ahkam kesen sevgili arkadaşım aşağıda bir açıklama var. http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_test_engineer Ayrıca nedir bu sinirin? Baş vurdun da seni almadılar mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000