18 Nisan 2013, Perşembe 09:39:35

TAI BOEING'E KARŞI KAYBETTİ!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer savaş tehdidine "düşman kardeş" Güney Kore hava kuvvetlerini güçlendirerek cevap verdi. Güney Kore, ABD'den 1.6 milyar dolar karşılığında 36 savaş helikopteri satın alacak.
  • Sözcü yukarıdaki yorumların tamamına karşı çok güzel cevap vermiş.İşi takip edenin yapacağı yorum.Bende 4-5 yıldır takip ediyorum.Kısa sürede bu kadar ilerlemek çok iyi.Hükümetin bu konulara destek verdiği aşikar.Başka türlü sesini yükseltemessin.Atak gerçekten üstün bir helikopter.Ayrıca her parçayı istesende üretemessin.Önemli olan bunları dogru yazılımla configure etmektedir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • sen harbiden rüya alemindesin..ne içiyorsan bizede söylesene
  • Herkes zannediyor ki helikopter denen makina 1 senede herşeyiyle birlikte yapılır, dünyanın da en iyisi oluverir. Bilmeden yorum yapmak böyle bir şey, İtalyanlar 80 senedir, Amerikalılar 100 senedir hava taşıtı üretiyorlar ve ona göre de bir know-how'ları birikmiş durumda. Türkiyede ise bu işler Ak Parti dönemiyle birlikte başladı. Bu kadar kısa sürede "uçabilen" bir makina tasarlayıp 5 prototip üretebilmiş, üzerindeki silahları, mekanik aksamları geliştirip testlerini yapabilmiş olmak dahi çok büyük bir başarıdır. Bu işlerden hiç anamayan, hariçten gazel okuyan, Türk tipi kahve muhabbeti çevirenlere duyrulur. Siz ancak konuşun, bu işlere ömrünü adamış, ülkesine, türk savunma sanayisine bağlı, dışa bağımlılığı gururuna yediremeyen binlerce Türk Mühendisi var. Hepsi zamanla olacak, Atak helikopterinin sonu "Devrim" arabasına benzemeyecek. Çok bilenler esas bilmeleri gerekeni öğrenecek.
  • daha rüştünü ispat etmemiş bir şey için nasıl ihaleye girersiniz , ne oldu imajınız yerlerde. Boeing ile nasıl boy ölçüştünüz ???? Şimdi milli ürün falan demeyelim burada içinde insan taşıyan savaş makinasından bahsediyoruz .
  • atak türk helikopteri? peki, apache rus helikopteridir? cobra fransız? mig hindu, mirage yunan? hepsinin hangi ülkeye ait olduğu belli değil mi :) atak malesef türk değildir. BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL. SADECE KABA ETİMİZ HAVALANMASIN DAHA ÇOOK ÇALIŞMALIYIZ! DAHA BAŞARDIĞIMIZ BİR ŞEY YOK, AMA OLACAKTIR HA GAYRET, DİYORUZ. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
  • Tai zaten Boing ;) in yarisinida alacakti. Yahu birakin bu isleri birileri gezmiz tozmus is yapiyormus gibi gorunmek icin. Atak nedir? Parcalari Yurtdisindan gelen kit helikopter. Yazilimi Turkmus. Yahu yoksa Turkce Windows'u da mi biz icad ettik?
  • dostlar alisveriste gorsun. gerizekali olmak lazim, koreye teklif bile verilemez.sadece bir gurup insan bosu bosuna calisiyor gorunup teklif hazrilamis, ee 3-5 kerede seyahat olmustur. uzaylilardan ufo alsan koreye bedava versen almazlar. daha bunu bilmiyorlar. kore amerikan mali alir.adamin 90 bine yakin askeri sinirda onlari koruyor.sen kalkmis ucmamis (gercek gorevde) 1000 saat ucusu olmayan helikopteri, kendini 3 kitada catismalarda ispatlamis, 15 yillik apache ye karsi teklif veriyorsun.helikopter ucmamista bizimkiler yuksekten ucmuslar
  • neyyy atakı ihaleyemi soktunuz hiç güleceğim yoktu biz daha görmedik bu atakı sizin dandik helikopterinizemi kaldı ihale
  • G.Kore'ye ATAK helikopterini şu zamanda satamazsın !! Hayal mi görüyorsun !! Kuzey Kore kılıcı çekmiş meydan okuyor sen hayal kuruyorsun...ATAK 'ı TSK 'ya satarsan şanslısın zira TSK diye bir şey kalmayacak yakında.İstediğin kadar silah geliştir,en büyük düşman yobazlıktır.

Kore yarımadasında "düşman kardeşler" Güney Kore ile Kuzey Kore arasında haftalardır devam eden gerilim ABD uçak ve helikopter üreticisi Boeing'e yaradı.

Güney Kore, 1.6 milyar dolar karşılığında Boeing'ten 36 adet "AH-64E-Apache Guardian" tipi savaş helikopteri satın alacak. Güney Kore'deki helikopter ihalesine Bell Helicopter ve Türkiye'den TAİ de teklif vermişti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Güney Kore'nin hava kuvvetlerini daha da güçlendirmek için savaş uçağı satın almayı planladığını iddia etti.

Seul'un 60 adet savaş uçağı satın almayı planladığını belirten Reuters, söz konusu ihale için Amerikan savunma şirketleri Lockheed Martin ve Boeing ile Avrupa konsorsiyumu EADS, Finmeccanica ve İngiliz BAE Systems'in yarıştığı ifade edildi.

Güney Kore'nin ise Lockheed Martin'in üretimi F-35 ile Boeing'in savaş uçakları F-15'ler arasında tercih edeceği iddia edildi.

Güney ile Kuzey Kore arasındaki gerilim ise devam ediyor. Kuzey Kore, ortak sanayi bölgesi Kaesong'a Güney Kore'li işadamlarının girmesine bugün de izin vermedi. (NTV)

TAI BOEING'E KARŞI KAYBETTİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

SÖZCÜ HAKLI ~ 11 yıl önce
Sözcü yukarıdaki yorumların tamamına karşı çok güzel cevap vermiş.İşi takip edenin yapacağı yorum.Bende 4-5 yıldır takip ediyorum.Kısa sürede bu kadar ilerlemek çok iyi.Hükümetin bu konulara destek verdiği aşikar.Başka türlü sesini yükseltemessin.Atak gerçekten üstün bir helikopter.Ayrıca her parçayı istesende üretemessin.Önemli olan bunları dogru yazılımla configure etmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz a cvp ~ 11 yıl önce
sen harbiden rüya alemindesin..ne içiyorsan bizede söylesene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuzrumuz ~ 11 yıl önce
Herkes zannediyor ki helikopter denen makina 1 senede herşeyiyle birlikte yapılır, dünyanın da en iyisi oluverir. Bilmeden yorum yapmak böyle bir şey, İtalyanlar 80 senedir, Amerikalılar 100 senedir hava taşıtı üretiyorlar ve ona göre de bir know-how'ları birikmiş durumda. Türkiyede ise bu işler Ak Parti dönemiyle birlikte başladı. Bu kadar kısa sürede "uçabilen" bir makina tasarlayıp 5 prototip üretebilmiş, üzerindeki silahları, mekanik aksamları geliştirip testlerini yapabilmiş olmak dahi çok büyük bir başarıdır. Bu işlerden hiç anamayan, hariçten gazel okuyan, Türk tipi kahve muhabbeti çevirenlere duyrulur. Siz ancak konuşun, bu işlere ömrünü adamış, ülkesine, türk savunma sanayisine bağlı, dışa bağımlılığı gururuna yediremeyen binlerce Türk Mühendisi var. Hepsi zamanla olacak, Atak helikopterinin sonu "Devrim" arabasına benzemeyecek. Çok bilenler esas bilmeleri gerekeni öğrenecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ya ~ 11 yıl önce
daha rüştünü ispat etmemiş bir şey için nasıl ihaleye girersiniz , ne oldu imajınız yerlerde. Boeing ile nasıl boy ölçüştünüz ???? Şimdi milli ürün falan demeyelim burada içinde insan taşıyan savaş makinasından bahsediyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
atak türk helikopteri? peki, apache rus helikopteridir? cobra fransız? mig hindu, mirage yunan? hepsinin hangi ülkeye ait olduğu belli değil mi :) atak malesef türk değildir. BU KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL. SADECE KABA ETİMİZ HAVALANMASIN DAHA ÇOOK ÇALIŞMALIYIZ! DAHA BAŞARDIĞIMIZ BİR ŞEY YOK, AMA OLACAKTIR HA GAYRET, DİYORUZ. BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boing ~ 11 yıl önce
Tai zaten Boing ;) in yarisinida alacakti. Yahu birakin bu isleri birileri gezmiz tozmus is yapiyormus gibi gorunmek icin. Atak nedir? Parcalari Yurtdisindan gelen kit helikopter. Yazilimi Turkmus. Yahu yoksa Turkce Windows'u da mi biz icad ettik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d ~ 11 yıl önce
dostlar alisveriste gorsun. gerizekali olmak lazim, koreye teklif bile verilemez.sadece bir gurup insan bosu bosuna calisiyor gorunup teklif hazrilamis, ee 3-5 kerede seyahat olmustur. uzaylilardan ufo alsan koreye bedava versen almazlar. daha bunu bilmiyorlar. kore amerikan mali alir.adamin 90 bine yakin askeri sinirda onlari koruyor.sen kalkmis ucmamis (gercek gorevde) 1000 saat ucusu olmayan helikopteri, kendini 3 kitada catismalarda ispatlamis, 15 yillik apache ye karsi teklif veriyorsun.helikopter ucmamista bizimkiler yuksekten ucmuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
htmyo70 ~ 11 yıl önce
neyyy atakı ihaleyemi soktunuz hiç güleceğim yoktu biz daha görmedik bu atakı sizin dandik helikopterinizemi kaldı ihale

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazan ~ 11 yıl önce
görmek istyorsanız ankara kazana gidin. atak tepenizde 4 dönecektir. yalnız korkmayın sakın...
TSK'ya sat!! ~ 11 yıl önce
G.Kore'ye ATAK helikopterini şu zamanda satamazsın !! Hayal mi görüyorsun !! Kuzey Kore kılıcı çekmiş meydan okuyor sen hayal kuruyorsun...ATAK 'ı TSK 'ya satarsan şanslısın zira TSK diye bir şey kalmayacak yakında.İstediğin kadar silah geliştir,en büyük düşman yobazlıktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000