13 Mayıs 2009, Çarşamba 08:36:51

KTHY Mesarya'yı tanıttı

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) satın aldığı yeni nesil 180 koltuk kapasiteli Boeing 737-800 tipi uçağı KKTC’ye geldi.
  • REZİLLİKLERİNİ İŞ BİLMEMEZLİKLERİNİ GÖRMEMEK İÇİN GÖR VE SAĞIR OLMAK LAZIM. PEGASUS A YER HIZMETI VERIYORLAR. AMA PEGASUS UN REKLAMI OLAN TAM ZAMANINDA ARTIK DEĞİŞTİRMELİ BENCE KTHY BUNU BECEREMIYOR....
  • Nihayet birileri şu kanayan yarayı görmüş. KTHY yer hizmetlerinde felaket vaziyette. Lütfen oranın başına profesyonel sosyal ilişkileri kuvvetli birini getirin. Yoksa batıyorsunuz...
  • ERCAN BASLIKLI ARKADASA SONUNA KADAR DESTEK VERIYORUM. ONCE YER HIZMETLERINI DUZELTSINLER PERSONELLERINI İŞ ÖGRETSINLER EGITIM VERSINLER AMATORCE HAVACILIK YAPMASINLAR BELKI O ZAMAN HAVAYOLU OLURLAR
  • Hayırlı olsun.
  • KTHY' yi bir Kıbrıslı olarak tebrik ederim.Hayırlı olsun diyorum ama koltuk araları ve ikram konusunda da yenilik yapmayı düşünürler mi...Teşekkürler
  • Uçağın boyaması şahane olmuş. KTHY'ye hayırlı uğurlu olsun.
  • Havalimanı ve yer hizmetleri düzelmeden KKTC turizmi yükselemez. Son teknoloji uçakla gitmek için havaalanına gel, 3 saat bilet kontrolu için bekle, 1 saat pasaport için bekle.... Bu mu hizmet ?
  • Kthy'de gelişmeler olumlu yönde.Hizmet kalitesinin artması için sıra artık özelleştirmelerde..

KTHY tarifesine eklenen yeni destinasyonların ve yolcu talebinin karşılanması amacıyla alınan yeni uçakla beraber KTHY filosundaki uçak sayısı 7’ye çıktı.

Mesarya isimli uçak, KKTC’ye dün öğle saatlerinde geldi.

Uçağı Ercan Havalimanı’nda TC Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner, TC Lefkoşa Büyükelçisi Şakir Fakılı, KTHY Genel Müdürü Kaptan Pilot Ahmet Akpınar karşıladı.

Uçağı karşılama törenine katılanlara daha sonra yeni uçakla KKTC üzerinde 45 dakikalık bir tur düzenlendi.

Güzelyurt batı sahili, kuzey sahili, Karpazburnu ve İskele Boğazı’nı kapsayan turun ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy basına açıklama yaptı.

Taçoy, yeni bir uçağı KTHY filosuna katmanın hem turizme fayda sağlayacağına hem de ülke ekonomisinin gelişmesine yardımcı olacağını söyledi.

KTHY Genel Müdürü Kaptan Pilot Ahmet Akpınar da, göreve geldiği 2007 başından itibaren KKTC turizmini geliştirmek amacıyla KTHY’nin daha aktif ve agresif yapmak için pek çok yeni destinasyona uçmaya başladıklarını ifade etti.

KTHY’nin bugün 50’den fazla destinasyona uçtuğunu kaydeden Akpınar, KTHY’nin sadece 2009 yılı için 800’den fazla charter uçuş operasyonu aldığını ve bu operasyonlara başladığını ifade etti.

Akpınar, “KTHY, tarihinde ilk kez 800’den fazla charter uçuş planlamıştır...Yeni destinasyonlar açmaya devam edeceğiz” dedi.

Ahmet Akpınar, KTHY’nin Türkiye, İran, Almanya, İngiltere, Norveç, Finlandiya ve İsveç’e tarifeli, Polonya, Romanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti’ne charter seferler düzenlediğini kaydetti.

KKTC’nin statüsünden dolayı pek çok engellemelerle karşılaştıklarını belirten Kaptan Pilot Akpınar, yurtdışında ciddi anlamda bir Rum lobisi bulunduğunu, KTHY’nin sefer yapacağı her Avrupa destinasyonunda “Kuzey Kıbrıs’ın işgal altında olduğu” propagandası yapıldığını, Rum Yönetimi’nin Güney Kıbrıs’a gelen ve KKTC’ye geçecek turistlere Türk koşanlı arsalara konuşlanan otellerde konaklamama şartı getirdiklerini, yurtdışında tur operatörlerine KKTC’ye tur düzenlenmemesi için baskı yapıldığını söyledi.

KTHY’nin Türkiye’de tescilli bir şirket olduğunu belirten Akpınar, ”Uluslararası tüm mevzuatlara uyuyoruz. Bu bağlamda dünyanın her yerine uçabilecek güçteyiz. KTHY, bu ülkenin en büyük cirolu ve en güçlü şirketidir” dedi.

KTHY Mesarya'yı tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
REZİLLİKLERİNİ İŞ BİLMEMEZLİKLERİNİ GÖRMEMEK İÇİN GÖR VE SAĞIR OLMAK LAZIM. PEGASUS A YER HIZMETI VERIYORLAR. AMA PEGASUS UN REKLAMI OLAN TAM ZAMANINDA ARTIK DEĞİŞTİRMELİ BENCE KTHY BUNU BECEREMIYOR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nihayet birileri şu kanayan yarayı görmüş. KTHY yer hizmetlerinde felaket vaziyette. Lütfen oranın başına profesyonel sosyal ilişkileri kuvvetli birini getirin. Yoksa batıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ERCAN BASLIKLI ARKADASA SONUNA KADAR DESTEK VERIYORUM. ONCE YER HIZMETLERINI DUZELTSINLER PERSONELLERINI İŞ ÖGRETSINLER EGITIM VERSINLER AMATORCE HAVACILIK YAPMASINLAR BELKI O ZAMAN HAVAYOLU OLURLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY' yi bir Kıbrıslı olarak tebrik ederim.Hayırlı olsun diyorum ama koltuk araları ve ikram konusunda da yenilik yapmayı düşünürler mi...Teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçağın boyaması şahane olmuş. KTHY'ye hayırlı uğurlu olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havalimanı ve yer hizmetleri düzelmeden KKTC turizmi yükselemez. Son teknoloji uçakla gitmek için havaalanına gel, 3 saat bilet kontrolu için bekle, 1 saat pasaport için bekle.... Bu mu hizmet ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kthy'de gelişmeler olumlu yönde.Hizmet kalitesinin artması için sıra artık özelleştirmelerde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000