30 Nisan 2014, Çarşamba 10:26:28

KTHY MAĞDURLARI TAZMİNATLARINI BEKLİYOR

Kapatılan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) eski çalışanları, 17 Ocak’ta bir kısmını aldıkları tazminatlarının geriye kalanının ne zaman ödeneceğini merak ediyor.
  • Kthy başlığına Sendikacı olduğun nasıl da belli. Kendi kendine teşekkür etmişin. KTHY nı batırmaktan sorumlu olmanın ağırlığı sizleri ömür boyu rahatsız edecek. Ömür boyu tüm personelin bedduası ile yaşayacaksınız ve tarihe dünyanın en rezil sendikası olarak geçeceksiniz...
  • Kardeşim, havacılıktan anlamayan yorum yapmış. Okuyucu sunacak ki bu sanal Alem zararı iş hayatından zam istemeden, hatta zam almadan emekli olmuş. Herkesin derdi kendine sen ne yorum yapıyorsun? Kıbrıs'tan sana bişey mi girdi?
  • Hala akıllanmayanlar var galiba. Sendika başkanına teşekkür ediyor. Neden teşekkür ediyorsun kardeşim hepimizi işsiz bıraktığı için mi ? KTHY nı batırdığı için mi? Sürekli zam isteyerek toplu iş sözleşmesi imzalatmak için grev yaptığı için mi ? Kimsin sen ? Sendikacımısın yoksa
  • Gerçek bir sendikacı gibi mücadele etmeye devam eden ve az da olsa mağduriyetlerin giderimesinde emeği olan bşk.Burhan a teşekür ederiz
  • Ne ola ki?
  • Hayvan can çekişmiyor, ölmüş.Ama kene hala kan emmeye çalışıyor.asalaklar..
  • Havasen denilen sendika KTHY nın batırılmasında tek sorumludur. Zaten astronomik olan maaşları daha da arttıralım diye Ercan da yaptığı grevler sonucu şirketin sonunu getirdiler. Ama ne yazık ki utanmadan hala gazetelere veya TV lara çıkıp paramızı verin diye bağırıyorlar. Bu nasıl bir utanmazlıktır ? Bu nasıl bir sorumsuzluktur ? Yaptıklarınız yetmedi mi ? Doymadınız mı ?
  • Sendika ve son donemlerde KTHY basina getirilen hamhumcular sirketi batirdilar.
  • bu kıbrısın olayı nedir yaa üstünden geçerken bakardım hep yemyeşil narenciye var hep ağlayıp ağlayıp su yok diye boş boş yattılar yıllarca nasıl bir insan takımı bunlar yaa güneyin de kuzeyden farkı yok yatalak tayfası şimdi su geliyo denizin altından bakalım bu sefer ne bahane koyucaklar çalışmamak için ..
  • sendika batırdı bu şirketi

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan haber göre; Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin KKTC’deki batık bankalardan elde edilen 8 milyon 357 bin 647 TL’nin tümünü sadece KTHY çalışanlarının tazminatları için kullanılmasına onay vermesinin ardından, CTP- BG ve DPUG Hükümeti, 17 Ocak’ta ödemeyi “eksik” de olsa gerçekleştirmişti.

Ancak, yetkililerin sendika ile toplantı yapacağı açıklamalarının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen halen bir toplantı yapılmaması, çalışanları endişeye düşürdü.

KKTC Hava- Sen Başkanı Buran Atakan, yaklaşık 1.5 ay önce Şirketler Mukayyitliği’nde KKTC Ekonomi Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü İsmail Arter’in başkanlığında Mukayyit Ahmet Mergiz’in de yer aldığı bir toplantı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda, bundan sonra atılacak adımlarla ilgili konuların görüşüldüğünü kaydeden Atakan, yapılan plan ve program çerçevesinde satılan uçak parçalarından elde edilen 510 bin dolar (1 milyon 100 bin TL) yanında Ocakta ödenen tazminatlardan artan 400 bin TL ile KTHY’nin mevcut demirbaş ve uçak aksamlarından da 1 milyon TL bulunduğunu belirtti.

Ülkede seçim oldu mu her şey unutuluyor

Atakan, bu rakamların yaklaşık 2 milyon 500 bin TL’ye geldiğini ifade ederek nisan sonuna kadar bir ödeme planı yaptıklarını, ancak şu ana kadar atılan olumlu bir adım olmadığını üzülerek gördüğünü ifade etti.

Ülkede bazı şeylerin biraz ağır hareket ettiğini ve bunun bir gelenek olduğunu da anlatan Atakan, “Görüşme talebimiz vardır. Geçen hafta bir görüşmemiz olacaktı. Ancak, ülkede seçim oldu mu her şey unutuluyor. Belki bu hafta bir görüşmemiz olur” dedi.

Bir an önce mahkemeye başvurulup paranın serbest bırakılma kararının çıkartılması gerektiğini kaydeden Atakan, “Çünkü geçen her gün KTHY çalışanlarının borçları faizleri ile artarak devam ediyor. Bunu anlayan yoktur. Bu konuda üzüntü duymaktayım. ‘Ocak’ın başında ödeme yaptık idare etsinler’ düşüncesi içerisindedirler. Ancak bu doğru bir düşünce değildir. Bir sorun var ise ve bu sorunu siz muhalefette iken söylüyorsanız, hükümete geldiğiniz zaman bu sorunu çözeceksiniz. Erteleyerek bu sorunu çözme olmaz” dedi.

Hükümetin bu işe el atmasını bekliyoruz

KTHY çalışanlarının bir beklenti içerisinde olduklarını ve hükümet yetkililerinin bir an önce bu işe el atmalarını istediğini de kaydeden Atakan, bu ülkede hep seçimi düşünerek bir netice elde edilemeyeceğini söyledi.

Ellerimizdeki malları satmakla meşgulüz

KKTC Resmi Kabız Memurluğu ve Şirketler Mukayyitliği Dairesi Müdürü Ahmet Nergiz, şu anda şirkete ait ellerindeki malları satmakla meşgul olduklarını söyledi.

Nergiz, KTHY’dan kalan masa, sandalye ve bazı malların değerlendirmesini yapması için 20 gün önce Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’ne yazı yolladıklarını ancak halen bir cevap gelmediğini belirtti. Hurda ve diğer malların satışının yapıldıktan sonra bir açıklama yapacaklarını anlatan Nergiz, şu anda ellerinde 1 milyon TL olduğunu ifade etti. Diğer değerlendirmeler alındıktan sonra mahkemeye başvuracaklarını da kaydeden Nergiz, “Amacımız elimizdeki tüm kaynakları nakite çevirmektir. Sendikalarla istişare içerisinde gidiyoruz. Uçak parçaları ile değerlendirme alıp mahkemeye başvurduk. Mahkemeden de satılması için cevap bekliyoruz. Mahkeme kararı şarttır” dedi.

Ocak ayında KTHY çalışanları için 8 milyon 700 bin TL’den 8 milyon 347 bin TL’lik bir ödeme yaptıklarını kalan 400 bin TL paranın devlette olduğunu söyleyen Nergiz, paranın kendilerine verilmesi için başvuru yapmadıklarını söyledi.

Bu hafta içerisinde sendika ile görüşmeye yapmaya çalışacaklarını ifade eden Nergiz, bu konuda basına bir açıklama yapacaklarını kaydetti.

Taşınma nedeniyle gecikme yaşanabilir

KKTC Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi Müdürü Melis Çerkez, KTHY’nin mallarının değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Yeni binaya taşınıyoruz bu yönden bir aksama olmuş olabilir” dedi.

Bu konuda dairedeki arkadaşların konuyla ilgili çalışmasını sürdürdüğünü ancak taşınma işlemi nedeniyle gecikme yaşanabileceğini kaydeden Çerkez, “Şu anda bitti diye önüme bir şey gelmedi. İlgileneceğim” dedi.

KTHY mallarının daha önce değerlendirildiğini ve döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle bir değerlendirme daha istendiğini ifade eden Çerkez, değerlendirmenin en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

KTHY MAĞDURLARI TAZMİNATLARINI BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kthy başlığına Sendikacı olduğun nasıl da belli. Kendi kendine teşekkür etmişin. KTHY nı batırmaktan sorumlu olmanın ağırlığı sizleri ömür boyu rahatsız edecek. Ömür boyu tüm personelin bedduası ile yaşayacaksınız ve tarihe dünyanın en rezil sendikası olarak geçeceksiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kardeşim, havacılıktan anlamayan yorum yapmış. Okuyucu sunacak ki bu sanal Alem zararı iş hayatından zam istemeden, hatta zam almadan emekli olmuş. Herkesin derdi kendine sen ne yorum yapıyorsun? Kıbrıs'tan sana bişey mi girdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hala akıllanmayanlar var galiba. Sendika başkanına teşekkür ediyor. Neden teşekkür ediyorsun kardeşim hepimizi işsiz bıraktığı için mi ? KTHY nı batırdığı için mi? Sürekli zam isteyerek toplu iş sözleşmesi imzalatmak için grev yaptığı için mi ? Kimsin sen ? Sendikacımısın yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kthy ~ 10 yıl önce
Gerçek bir sendikacı gibi mücadele etmeye devam eden ve az da olsa mağduriyetlerin giderimesinde emeği olan bşk.Burhan a teşekür ederiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabız memurluğu ~ 10 yıl önce
Ne ola ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hayvan can çekişmiyor, ölmüş.Ama kene hala kan emmeye çalışıyor.asalaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 10 yıl önce
Havasen denilen sendika KTHY nın batırılmasında tek sorumludur. Zaten astronomik olan maaşları daha da arttıralım diye Ercan da yaptığı grevler sonucu şirketin sonunu getirdiler. Ama ne yazık ki utanmadan hala gazetelere veya TV lara çıkıp paramızı verin diye bağırıyorlar. Bu nasıl bir utanmazlıktır ? Bu nasıl bir sorumsuzluktur ? Yaptıklarınız yetmedi mi ? Doymadınız mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Sendika ve son donemlerde KTHY basina getirilen hamhumcular sirketi batirdilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
bu kıbrısın olayı nedir yaa üstünden geçerken bakardım hep yemyeşil narenciye var hep ağlayıp ağlayıp su yok diye boş boş yattılar yıllarca nasıl bir insan takımı bunlar yaa güneyin de kuzeyden farkı yok yatalak tayfası şimdi su geliyo denizin altından bakalım bu sefer ne bahane koyucaklar çalışmamak için ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
sendika batırdı bu şirketi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000