08 Mayıs 2014, Perşembe 12:37:28

SENDİKA KTHY MAĞDURLARI İÇİN EYLEM YAPTI

KTAMS, "Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) tasfiyesi sonrasında çalışanların alacaklarının bugüne kadar verilmemesi" ve "şirketin tasfiyesinin tamamlanmaması" gerekçesiyle KKTC Şirketler Mukayyitliği önünde eylem düzenledi.
  • DEFALARCA YAZDIK SÖYLEDİK KTHY PERSONELİNİN ALACAĞI VARSA KENDİ PARALARININ PEŞİNE DÜŞSÜNLER.BU PARALAR NE Mİ?YILLARCA KENDİ MAAŞLARINDAN KESİLİP BANKADA FAİZLE BERABER BÜYÜYEN SENDİKA AİDATLARI/HAY-KOP PARALARI/İHTİYAT FONU PARALARI BU PARALAR 2002DEN BERİ PERSONEL MAAŞLARINDAN KESİLDİ.buran efendi BU KONUDA HEP SUSKUN HİÇ KONUŞMUYOR.YOKSA VOLKAN GAZETESİNDE ÇIKTIĞI GİBİ RULETE Mİ GİTTİ?YOKSA GİRNEYE VİLLA MI OLDU?YOKSA ALTINDAKİ BMW Mİ?PERSONEL ÖNCE SENDİKAYI İŞGAL EDİP HESAP SORSUN SONRA DEVLET KAPILARINDA EYLEM YAPSIN.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), "Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) tasfiyesi sonrasında çalışanların alacaklarının bugüne kadar verilmemesi" ve "şirketin tasfiyesinin tamamlanmaması" gerekçesiyle Şirketler Mukayyitliği önünde eylem düzenledi.

Sendika, gerekli tasfiye işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmaması ve malların satışından elde edilen paradan çalışanlara ödeme yapılmaması durumunda eylemlerini arttırarak, sürekli hale getireceğini açıkladı.

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, eylemde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının öz değeri olan KTHY’nin bazı siyasiler tarafından kendi çıkarlarını tatmin etmek için ortadan kaldırıldığını iddia etti. Kaptan, KTHY’nin iflasına neden olanlardan hesap sorulması ve yargılanması gerektiğini söyledi.

Kaptan, “Siyasiler kendi çıkarları ve kendi egolarını tatmin etme adına yıllar içerisinde harcaya harcaya, sonunda da aldıkları talimat doğrultusunda bu şirketi orta yerden kaldırdılar ve yüzlerce insanı açlığa sefalete ve psikolojik bunalımlara soktular” dedi.

Kapanan KTHY’nin çalışanlarının hakkı olan 16 milyon TL’nin sadece 7.6 milyon TL’sinin ödendiğini savunan Kaptan, KTHY’ye ait bazı malların satışından elde edilen gelirin eski KTHY çalışanlarına ödenmediğini savundu.

Kaptan, KTHY’nin iflasından sorumlu olanlardan hesap sorulması ve KTHY çalışanlarının alacaklarının verilmesi çağrısını tekrarladı ve KTHY’nin eski çalışanlarının mağduriyeti giderene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.

“KTHY BİLANÇOSU HALA HAZIR EDİLMEDİ”

KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan'ın konuşmasından sonra KTAMS Genel Sekreteri Devrim Barçın, KTAMS’ın basın açıklamasını okudu.

Ekim 2010’da mahkeme kararıyla tasfiyesine karar verilen KTHY’nin tasfiye işleminin başlaması için gerekli olan şirket bilançosunun hala daha şirketler mukayyitliğince hazırlanmadığını ileri sürdü.

Açıklamada, uçak sarf ve malzemelerinin satışından elde edilen 2 milyon TL’lik gelirin ve 2013 sonu yapılan eksik ödeme sonrasında kalan yaklaşık 400 bin TL’nin, eski KTHY personeline neden ödenmediği sorgulandı.

Açıklamada, “Gerekli tasfiye işlemlerinin en kısa sürede tamamlanmaması ve mevcut biriken paradan çalışanlara ödeme yapılmaması durumunda KTHY çalışanlarının en çok üye ile örgütlü olduğu sendikamızın eylemlerini arttıracağını ve sürekli hale getirileceğini kamuoyu ile paylaşırız” denildi. (Gündem Kıbrıs)

SENDİKA KTHY MAĞDURLARI İÇİN EYLEM YAPTI

Yorumlar

HALA ANLAMAZLAR??? ~ 10 yıl önce
DEFALARCA YAZDIK SÖYLEDİK KTHY PERSONELİNİN ALACAĞI VARSA KENDİ PARALARININ PEŞİNE DÜŞSÜNLER.BU PARALAR NE Mİ?YILLARCA KENDİ MAAŞLARINDAN KESİLİP BANKADA FAİZLE BERABER BÜYÜYEN SENDİKA AİDATLARI/HAY-KOP PARALARI/İHTİYAT FONU PARALARI BU PARALAR 2002DEN BERİ PERSONEL MAAŞLARINDAN KESİLDİ.buran efendi BU KONUDA HEP SUSKUN HİÇ KONUŞMUYOR.YOKSA VOLKAN GAZETESİNDE ÇIKTIĞI GİBİ RULETE Mİ GİTTİ?YOKSA GİRNEYE VİLLA MI OLDU?YOKSA ALTINDAKİ BMW Mİ?PERSONEL ÖNCE SENDİKAYI İŞGAL EDİP HESAP SORSUN SONRA DEVLET KAPILARINDA EYLEM YAPSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000