25 Haziran 2015, Perşembe 08:45:30

KTHY ile ilgili şaşkına çeviren iddia

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) Rusya’da uçuş gerçekleştiriyor.
  • Bu kıbrıslılar neye el atsalar kurutuyorlar bunca yıl iyi bile dayanmış o şirket!!! Bu kadar beceriksiz bir toplum daha görülmemiştir yer yüzünde
  • Batan değil batırılmış havayolu.
  • Sendikacıların olmasın bu şirket? Batırdıktan sonra gidip orada kurdular galiba. Para için herşeyi yapar bunlar
  • Çok uğraşmayın fightradara girip sadece yk registration lı uçuşları arayın kabak gibi çıkıyor karşınıza.
  • Yorumcular az sallayın.Avia Traffic Company YK cagri adini yeni almis.Ayrica elinde bulunan 4 Boeing ve 2 RJ ucagi kendi logosu ve renkleriyle ucuyor.Biraz arastirin.Buraya yorum yapmis adam ATC logosuz ucaklara biniyoruz diye alin buradan arastirin.Cok zor bir sey degil!!! http://www.planespotters.net/Airline/Avia-Traffic-Company
  • arama motorundan havayolunun ismini girmen yeterli uçaklarının resimleri logoları herşeyi görünüyor zaten bence sen başka havayoluna binmişsin KTHY nerden cıktı yaw 7 yıl önce batmiş gitmiş halen neyi yaşıyorsunuz..
  • http://www.airport.kg/ru/bishkek/ buradan takip edebilirler
  • Yemeyenin malını yerler. Adam olup şirketi sendikaya teslim etmeseydiniz
  • Yemeyenin malını yerler. Adam olup şirketi sendikaya teslim etmeseydiniz
  • Havasen duymasın. Gidip orada şirketi tekrar batırır.

5 yıl önce iflas eden KKTC'nin milli hava yolu Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY)’nın Rusya’da uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Kıbrıs Ada Haber'de yer alan Şermin Sarro'nun haberine göre, KTHY’nin kendi uçuş kodu olan YK (Yavru Kuşu) kodu ve kendi amblemiyle uçuş gerçekleştiriyor.

Uluslararası uçuşların ve dünyadaki tüm havayollarının uçuşlarının görüldüğü sistemde, KTHY’nin yer alması adeta kafaları karıştırdı.

KTHY logosu altındaki başka şirketlere ait bazı uçakların Rusya’da uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıkarken, iflas eden ve dünyadaki uçuş izinleri iptal edilen KTHY’nin Rusya’da nasıl uçuş gerçekleştirdiği sorusu skandal olarak karşımızda duruyor.

Konuyla ilgili olarak ulaşılan önemli bir kaynak, “KTHY satılıp kiralandıysa Rusya’da satın alanlar kendi uçuş izinleri ile uçuşları gerçekleştirmek zorundadır. Ülkemizin kodu ile Rusya’da uçması nasıl oluyor?” diye sordu.

Aynı kaynak, “Öyle bir destinasyona verildi ki Kıbrıs vatandaşlarının görmesinin ihtimal ve şansı yoktur. Birileri bundan yüklü miktarda menfaat sağlıyor veya geçmişte sağladı” iddiasında bulundu.

AVIA İSİMLİ ŞİRKET TARAFINDAN KULLANILIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda elde edilen diğer bilgilere göre ise, KTHY'nin geçmişte kullanmış olduğu YK (Yavru Kuş) uçuş kodları Kırgız bir havayolu şirketi olan "Avia Traffic Company" tarafından kullanılıyor. Bazı kaynaklarca KTHY'nin logosu ve uçuş kodlarıyla, günlük tarifelerde ucuş gerçekleştirdiği iddia edilen Avia Traffic Company, Avrupa Birliği sınırları içerisinde uçuşlarına izin verilmeyen ve banlanmış bir havayolu şirketi olmasıyla dikkat çekiyor.

Sadece Rusya sınırları içerisinde uçuş gerçekleştiren, pek bilinmeyen ve çok küçük bir havayolu şirketi olan AVIA'nın YK ucuş kodlarını yeni kullanmaya başlamış olmasından dolayı güncelleme yapılmaması sebebiyle kayıtlarda halen KTHY'nin logosunun çıktığı olasılığı da kuvvetli ihtimaller arasında bulunuyor. (Gündemkıbrıs)

KTHY ile ilgili şaşkına çeviren iddia

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Xyz ~ 9 yıl önce
Bu kıbrıslılar neye el atsalar kurutuyorlar bunca yıl iyi bile dayanmış o şirket!!! Bu kadar beceriksiz bir toplum daha görülmemiştir yer yüzünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osman yüce ~ 9 yıl önce
Batan değil batırılmış havayolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 9 yıl önce
Havasen tarafından batırıldığı bilinen bir gerçek. 5 kuruş fazla maaş için koca şirketi batıranlar hala meydanlarda utanmadan geziniyor.
Havasen ~ 9 yıl önce
Sendikacıların olmasın bu şirket? Batırdıktan sonra gidip orada kurdular galiba. Para için herşeyi yapar bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
manik ~ 9 yıl önce
Çok uğraşmayın fightradara girip sadece yk registration lı uçuşları arayın kabak gibi çıkıyor karşınıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yorumcular az sallayın.Avia Traffic Company YK cagri adini yeni almis.Ayrica elinde bulunan 4 Boeing ve 2 RJ ucagi kendi logosu ve renkleriyle ucuyor.Biraz arastirin.Buraya yorum yapmis adam ATC logosuz ucaklara biniyoruz diye alin buradan arastirin.Cok zor bir sey degil!!! http://www.planespotters.net/Airline/Avia-Traffic-Company

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şaka mısınız ~ 9 yıl önce
arama motorundan havayolunun ismini girmen yeterli uçaklarının resimleri logoları herşeyi görünüyor zaten bence sen başka havayoluna binmişsin KTHY nerden cıktı yaw 7 yıl önce batmiş gitmiş halen neyi yaşıyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bişkek manas ~ 9 yıl önce
http://www.airport.kg/ru/bishkek/ buradan takip edebilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mal ~ 9 yıl önce
Yemeyenin malını yerler. Adam olup şirketi sendikaya teslim etmeseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mal ~ 9 yıl önce
Yemeyenin malını yerler. Adam olup şirketi sendikaya teslim etmeseydiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat ~ 9 yıl önce
Havasen duymasın. Gidip orada şirketi tekrar batırır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusyadan ~ 9 yıl önce
Evet bu haber dogru. Bizzat biskek moskova bileti aliyorum surekli ve bir cok kez kthy logosuna denk geldim. Ayrica avia company nin kendi ismi yazan bir ucaginada denk gelmedim.
bişkek-manas ~ 9 yıl önce
logo mu sallama yaa avia zaten kendi adına uçmuyor zaten haberde logo demiyor uçuş numarası diyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000