16 Ekim 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Katılıyorum. Maaş desen zaten geçinmek mümkün değil.
  • Biraz daha bekleyin hiç acele etmeyin olurmu vermeyin gurupları Ahmet bey den parayı alınca vınnn sen sağ ben selamet bulursunuz bu paralara çalışacak chefler
  • iga bünyesinde de haksız maaş durumu mevcut...yöneticiler çuvalla para alırken işçi statüsündekiler komik düzeyde maaş alıyor. 17bin civarına insan çalıştırmak ayıptır-günahtır...öyle yalandan cumaya gitmek sizi ahirette kurtarmaz. personelin hakkını verin hakkını....
  • TEBRİK EDİYOR SAYGIYLA EĞİLİYORUM . UMARIM BİRİKERİNİN YÜZÜ KIZARIR ÖRNEK OLUR .
  • İniş için 25nm önümüzde hiç bir trafik olmamasına rağmen FM723 üzerinde bekleme verdikleri an olayın inisiyatif almamak değil iş yavaşlatmak boyutuna geçtiğini gördüm. O yüzden ben ve benim gibi yanlarında olan bir çok kişiyi kaybettiler. Keşke star uygulatıp gerekirse hız kestirseniz ve böylece gereksiz holdingle dünya kadar yakıt israfına sebep olmasaydınız. Yazık size, hak arayacağız derken işi bambaşka yerlere götürüyorsunuz.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Yazınız için çok teşekkürler..
  • Fakirlestirip biat ettirme bir siyasal islam projesidir ve uygulanmaktadir; hicbirsey tesaduf degildir ve bir olan dahikinde yapilmaktadir o yuzden birsey kazanamassiniz
  • ATC arkadaşlarımızın yanındayız.
  • Ne güzel başlığınız uluslararası, dünyada saygınlığı tartışılmayan hava trafik kontrolörlüğünün ülkemizde gördüğü muamele sizin de dediginiz gibi bir cevap bile vermeye tenezzül etmemek olmamalı zira susunca sorunlar çözülmüyor halının altına süpürmeylede dertler yok olmuyor herşeyin hayırlısı olur inşallah

ULUSLARARASI

Resmî olarak 29 Ekim 2018 yılında açılan İstanbul Havalimanı, bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Son olarak beş yıla yakın bir süre havalimanının CEO’su olan Kadri Samsunlu yerini Selahattin Bilgen’e
bıraktı.

Selahattin Bilgen’in neler yapacağını hep birlikte göreceğiz ancak tez zamanda personel maaşlarına el atması elzem. Bu maaşlarla geçinmenin yolu yok! 2x2 kadar net, beyazla siyah kadar net! Ne bu matematiğin farklı bir sonucu ne de renklerin grisi yok.

Bununla birlikte havalimanında yapılması gerekli olan birçok husus daha var. Bunlardan birine bugün değinelim.

Uluslararası bir havalimanı işletip dünyanın her noktasından yolcuya ev sahipliği yapıyorsanız herkesi düşünmek zorundasınız. Bugüne kadar İstanbul Havalimanı’nda ne hikmetse bu hep atlandı.

İngilizce dünyada toplam konuşan kişi sayısına göre hiç kuşkusuz ilk sırada yer alan dil. Ancak anadil olarak konuşanlar sıralamasında ortalarda. Örneğin Çinceyi anadili olarak konuşanların sayısı 939 milyon. Buna karşılık İngilizceyi anadili olarak konuşanlar 380 milyon kişi.

Havayolu şirketinin bir çoğu uçulan destinasyonlara göre o ülkeden kabin memurlarını bünyesine katıyor. Yine uçak içi eğlence sistemlerinde farklı dillerde filmler ve canlı yayınlar bulunuyor.

Sonuç olarak havayolları bir çok dilde yolcularına hizmet verirken havalimanlarımız da durum çok farklı. Dünyanın buluşma noktası iseniz ona göre hareket etmek gerekmez mi ?

Gelen yolculara bakın. Ruslar hemen hemen her yıl rekor kırıyor. Uzak doğu ile bir köprü oluştu. Arap ülkelerinden gelenler iyice arttı. Peki neden havalimanı tabelalarında ya da ekranlarda yalnızca İngilizce ve Türkçe bulunuyor?

Rusça, Çince, Japonca, Arapça ve İspanyolca Türkiye’ye gelen yolcuların anadilleri arasında yer alıyor. Örneğin Hong Kong’ta 4 dilde tabelalar bulunuyor. Bana kalırsa yalnızca İGA da değil, bütün havalimanlarımız bunu değerlendirmeli. Sonuçta turizm ülkesiyiz.

ATC DURUŞU

Hava Trafik Kontrolörlerinin Eylül ayında başlattığı haklı eylemde günler değişti. En az yoğunluğun yaşandığı Salı ve Perşembe günleri yerine biraz daha yoğun olan Cuma ve Pazar günlerine çekildi.

Belirlenen yeni günlerde inisiyatif almadan çalışan vefakâr arkadaşların önemini sanıyorum sektörle birlikte yolcular da kısa bir
süre içinde anlayacaktır. İşleri çok zor. Ağır şartlarda sektör menfaatleri için çalışıp durdular. Hak edilişleri verilmedi, verilmemeye de devam ediyor. Neyi bekliyorlar anlamak da mümkün değil. Ben havayolu şirketi yöneticisi olsam ne oluyor diye sorarım. Çünkü şirketim uçaklarının fazla yakıt yakmasını istemem.

Amma velakin bu işin çözüm noktasında olan kişi zaten bir havayolu şirketinin de yönetimine girdi. Seyirci kalmak bu olsa gerek. Tık yok.

UYANIN ARTIK!

Hava Trafik Kontrolörlerinin haklı duruşu ve birlikte hareket edişleri umarım herkese örnek olur! ALKIŞLAR SİZLER İÇİN…

SERDAR BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

ULUSLARARASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

DO&CO ~ 7 ay önce
Katılıyorum. Maaş desen zaten geçinmek mümkün değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dooocoooo ~ 7 ay önce
Biraz daha bekleyin hiç acele etmeyin olurmu vermeyin gurupları Ahmet bey den parayı alınca vınnn sen sağ ben selamet bulursunuz bu paralara çalışacak chefler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 7 ay önce
iga bünyesinde de haksız maaş durumu mevcut...yöneticiler çuvalla para alırken işçi statüsündekiler komik düzeyde maaş alıyor. 17bin civarına insan çalıştırmak ayıptır-günahtır...öyle yalandan cumaya gitmek sizi ahirette kurtarmaz. personelin hakkını verin hakkını....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KOCA TÜRKİYEDE ADAM GİBİ DİRENEN BİR ATC VAR . ~ 7 ay önce
TEBRİK EDİYOR SAYGIYLA EĞİLİYORUM . UMARIM BİRİKERİNİN YÜZÜ KIZARIR ÖRNEK OLUR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksız duruş ~ 7 ay önce
İniş için 25nm önümüzde hiç bir trafik olmamasına rağmen FM723 üzerinde bekleme verdikleri an olayın inisiyatif almamak değil iş yavaşlatmak boyutuna geçtiğini gördüm. O yüzden ben ve benim gibi yanlarında olan bir çok kişiyi kaybettiler. Keşke star uygulatıp gerekirse hız kestirseniz ve böylece gereksiz holdingle dünya kadar yakıt israfına sebep olmasaydınız. Yazık size, hak arayacağız derken işi bambaşka yerlere götürüyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atcoindaclub ~ 7 ay önce
Kahroldum desteğinizi kesince.. yaşantılarınizdan fedakarlık edip,cevrenizde neler oluyor kulak verme zahmetine girmeden ,ucu size dokunan olaylara denk geldiğinizde bir veryansın.. şimdi lütfen gidin , sendikamızın neler talep ettiğini okuyun.. saygılarımla
Ailene ~ 7 ay önce
Bussiness bileti yeneçeksin diye, yildizlarini şak şak lataçaksin diye, küçük düşünme, insanlar hakkini ariyor, okadar yakit tasarufu yok dünyayi kurtaracami düşünüyorsan, gitme işe arabayla, bin bisiklete gel ekib terminelinede bizde seni şah şahliyalim. Nefret ediyorum bu kafadaki insanlardan.
ATC ~ 7 ay önce
Sakin ol champ! Doğruysa rapor et, ne ağlıyorsun. Üzerine binmek için hata arıyorlar zaten. Ama ben de bundan sonra her hatayı raporlarım haberin olsun.
Bir atc ~ 7 ay önce
Haklı davamızı yalanlarla karalayamayacaksınız!!! Bunu ispat et! Bunla ilgili rapor yaz keyfi bekletiliyorsan ne duruyorsun! bunun bir pilot olduguna inanmak istemiyorum.
DFS ~ 7 ay önce
Seni o kokpite oturdanı saygıyla anıyorum . Tam bir türkiş kovboy tarzı yorum. Sen holdingini uç ve yolcuna anons yap. That’s it. ATC arkadaşlara da buradan selamlar.
... ~ 7 ay önce
Nerdeyse aynı yorumu başka bir haber başlığı altında da gördüm. Pilotun biri işi gücü yok aynı yorumları yazıp duracak farklı haber altlarına.. çok pilot olduğuna inanasım gelmiyor. Öyleyse de yazık.
Tgs ~ 7 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 7 ay önce
Yazınız için çok teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:') ~ 7 ay önce
bu krizde yatarak 70 bin maaş alıp bu kadar ağlamak...sad
Yolcu ~ 7 ay önce
Ya siz paranızı alamıyorsunuz yolcuları mağdur ediyorsunuz milli servet bir dünya yakıt yaktırıyorsunuz tonlanca bu hırsızlık değil mi VİP uçaklara neden yapamıyorsunuz onlarada yapın asıl sesiniz öyle duyulur ya kardeşim menmun değilsen avrupaya git çalış türkiye vermiyor işte istifa et her sene aynı muhabbet
Atco ~ 7 ay önce
Hemen ortaya çıkıyorlar..memnun değilsen şunu yap,bunu yap,yalan rakamlar ortaya at , algı yapmaya çalışmaları çabası yalan yanlış rakamlarla.. inanmayın bunlara..gidin sendikamızın açıklamasını okuyun talepler için..
Fakirlestirme ~ 7 ay önce
Fakirlestirip biat ettirme bir siyasal islam projesidir ve uygulanmaktadir; hicbirsey tesaduf degildir ve bir olan dahikinde yapilmaktadir o yuzden birsey kazanamassiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 ay önce
ATC arkadaşlarımızın yanındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Separatör ~ 7 ay önce
Ne güzel başlığınız uluslararası, dünyada saygınlığı tartışılmayan hava trafik kontrolörlüğünün ülkemizde gördüğü muamele sizin de dediginiz gibi bir cevap bile vermeye tenezzül etmemek olmamalı zira susunca sorunlar çözülmüyor halının altına süpürmeylede dertler yok olmuyor herşeyin hayırlısı olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000