27 Ağustos 2009, Perşembe 07:46:39

Türk Yıldızları büyüledi...

Büyük Taarruz'un ve Afyonkarahisar'ın kurtuluşunun 87. yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanlığı'nda bir gösteri yapan Türk Yıldızları izleyenleri adeta kendine aşık etti.
  • hey bre aslanlar bee - Bulent abicim saygılar sunuyorum iyi uçuşlar olsun ;)

Dünyada ilk ve tek 8 süpersonik uçak kullanan 'Akrotim' olma özelliğini sürdüren Türk Yıldızları, Afyonkarahisar semalarında nefes kesen bir gösteriye imza attı. Gösteriyi izleyenler arasında Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Hava Meydan Komutanı Albay Cengiz Tatar, Afyonkarahisar Barosu Başkanı Celal Mümtaz Akıncı, Sağlık Müdürü Necip Yemenici, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile çok sayıda silahlı kuvvetler personeli yer aldı.

Afyonkarahisar Belediyesi'nin otobüslerle halkı taşımasının yanında binlerce vatandaş Hava Meydan Komutanlığı'nın Konya Yolu üzerindeki kapısına girmek için yüklenince yol boyunca uzun kuyruklar oluştu. Türk Hava Kuvvetleri'nin gözbebeği olan Türk Yıldızları'nın gösterisini izlemek isteyen vatandaşlar Hava Meydan Komutanlığı'nın girişinde yüz metrelerce araç kuyruğu oluştururken, pek çok vatandaş da araçlarını terk ederek yaya biçimde gösteri alanına gitmeyi tercih etti. Edinilen bilgiye göre; gösteriyi izlemeye gelen seyirci sayısının yaklaşık 10 bin olduğu kaydedilirken, gökyüzünün demir kartallarını izlemeye pek çok vatandaşın ellerinde dürbünlerle geldiği gözlendi. Saatte 900 km hızla insanın kanını donduran tehlikeli akrobatik hareketleri icra eden Binbaşı Yılmaz Gül komutasındaki Türk Yıldızları pilotları Yüzbaşı Hakan Ayar, Yüzbaşı Murat Ardıç, Yüzbaşı Evren Ayna, Yüzbaşı Kemal Hıdıroğlu, Üsteğmen Fatih Kızıl, Üsteğmen H. Murat Doğan, Üsteğmen İhsan Varyeter, Üsteğmen Osman Yığa, Üsteğmen M. Kemal Koyunluoğlu ve Üsteğmen A. Onur Adalı izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Gösterinin ardından izleyiciler Türk Yıldızları'na ait hatıra eşyalarının satıldığı standa hücum ederek, hediyelik eşya alabilmek için adeta birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Gösteri sonrası Türk Yıldızları'na hayranlıklarını dile getiren izleyiciler Hava Meydan Komutanı Albay Cengiz Tatar'a gökyüzünün demir kartallarının Afyonkarahisar'a gelmesi için gösterdiği çabalar için teşekkürlerini ifade ettiler.

Türk Yıldızları büyüledi...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
hey bre aslanlar bee - Bulent abicim saygılar sunuyorum iyi uçuşlar olsun ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000