10 Eylül 2016, Cumartesi 09:35:28

Türk YIldızları'nın yeni üyesi ilk uçuşunu yaptı

Geçtiğimiz Temmuz ayında Türk Yıldızları ekibine katılan Hv. Plt. Ütğm. Resul Yıldız, ilk yalnız uçuşunu gerçekleştirdi.
  • Bu nedir ya haber mi ? Biktim bu tarz haberlernizden , bide orgi haberleri , iki gunde bir orgi . Kim orgili aranizdan ?
  • Hava Kuvvetlerini makam hırsına endeksli kurmaylar bu hale getirdi. Esra devremiz bacaklarının arasında çıkıntı bulunan bizler gibi yüzlercesinden delikanlıdır. Alnının akıyla bu işin üstesinden gelir. Yolu açık olsun.
  • olm her yanlıza kalanı verecekmisiniz yaa
  • Ne kadar temiz bi kurum.içinde hiç fetocu yokmus:))
  • Ya kardeşim savaş pilotumusunuz show pilotumusunuz.Şu anda bu lüxle niçin uğraşıyoruz.Gidin suriyeyi bombalayın .Show zamanı değil ya.
  • Yakışır kardeşime.. Kazasız belasız uçuşlar...
  • Senin corba icmen havacilik haberi degil.Ama Turkiye deki sayili akrotim pilotlarinin arasina bur yenisinin katilmasi havacilik haberi.KISACASI SENDEN COK VAR AMA BU INSANLAR SAYILI VE ONEMLI
  • Benim bildiğim filo komutanı kurmay olur. En az yarbay olur. Bu hanım düz binbaşı. Ne diyelim artık, neredeeeeen nereye...
  • Bunun nesi haber şimdi, bende dün sabah kahvaltıda ezogelin çorba içtim. Basına bomba gibi bir haber veriyorum, yarın çay içeceğim...
  • Ülkede pilot kalmadı.biz akrobasi için pilot mu yetiştiriyoruz

Türkiye'nin gökyüzündeki gururu Türk Yıldızları'nın yeni üyesi Hv. Plt. Ütğm. Resul Yıldız, geçtiğimiz Temmuz ayında ekibe dahil olmuştu.

Üsteğmen Yıldız, Türk Yıldızları ekibinde ilk yalnız uçuşunu dün NF-5A tipi uçakla gerçekleştirdi.

Halen eğitimleri devam eden Hava Pilot Üsteğmen Resul Yıldız'ın 2017 yılı gösterilerinde uçması planlanıyor. 

Nf-5 Uçağının Teknik Özellikleri:

Uzunluk: 47,2 feet

Genişlik: 25,8 feet

Yükseklik: 13,2 feet

Ağırlık: 14689 lb

Takat: 2x2925 lb

Takat: A/B 2x4300 lb

Yakıt: 3964 lb

Yakıt Tipi: jp-8 / jp-4

Azami Sürat: 710 knot (1315 km/saat)

G Limitleri: 7,33 / -3,0

Dönüş Yarıçapı: 5000 feet / 0,85 mach 5500 feet / 9,5 devir / dakika

Motor Tipi ve Gücü: 2xGE J-85-CAN-15 / 2x4300 lb



Türk YIldızları'nın yeni üyesi ilk uçuşunu yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Aaaa ~ 8 yıl önce
Bu nedir ya haber mi ? Biktim bu tarz haberlernizden , bide orgi haberleri , iki gunde bir orgi . Kim orgili aranizdan ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 8 yıl önce
Hava Kuvvetlerini makam hırsına endeksli kurmaylar bu hale getirdi. Esra devremiz bacaklarının arasında çıkıntı bulunan bizler gibi yüzlercesinden delikanlıdır. Alnının akıyla bu işin üstesinden gelir. Yolu açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/o 'a ~ 8 yıl önce
Koç'um kalıp da düzeltseydin ya hava kuvvetlerini. Baksana kaçmış gitmiş f/o 'lük yapıyorsun. Aklının ermediği ve haddin olmayan konulara burnunu sokma , emi.
bananee ~ 8 yıl önce
olm her yanlıza kalanı verecekmisiniz yaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Super ~ 8 yıl önce
Ne kadar temiz bi kurum.içinde hiç fetocu yokmus:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reality ~ 8 yıl önce
Ya kardeşim savaş pilotumusunuz show pilotumusunuz.Şu anda bu lüxle niçin uğraşıyoruz.Gidin suriyeyi bombalayın .Show zamanı değil ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YafYaf ~ 8 yıl önce
Yakışır kardeşime.. Kazasız belasız uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xyz ye cevap ~ 8 yıl önce
Senin corba icmen havacilik haberi degil.Ama Turkiye deki sayili akrotim pilotlarinin arasina bur yenisinin katilmasi havacilik haberi.KISACASI SENDEN COK VAR AMA BU INSANLAR SAYILI VE ONEMLI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El cevap ~ 8 yıl önce
Artık bir üsteğmenin tayini haber oluyorsa vah halimize, ülkede şu anda 10 binden fazla üsteğmen vardır, kimi dağbaşında kimi açık Deniz'lerde, kimi Fırat kalkanında, kimi de Kandil'in üzerinde... diğerlerinin kabahati ne o Zaman. Velevki buradaki kardeşimizde beni haber yapın dememiştir elbet. Siz ne kadar şişirirseniz, hem bu kardeşimize hemde hava kuvvetlerine o kadar zarar vermiş olursunuz. Asker şovlara malzeme yapılmamalı, asker sadece işini yapar kenara çekilir tşk bile beklemez. Eski bir asker pilot olarak söylüyorum. Bozdunuz iyice askerliğide pilotluğu da...
Xyz ~ 8 yıl önce
Her hava kuvvetleri pilotu akrotim pilotu seviyesinde mezun edilir, bilgi. Hepsi kıymetlidir, sadece bazıları değil...
Xyz ye 2.cevap ~ 8 yıl önce
Evet tabiiki hv.k. lerinde jet egitimden mezun olan pilotlarimizin onemli bir kismi bu gorevi icra edebilir.Ama nasil Turk yildizlarinin yada Solo turk un ucusu haber oluyor digerleri olmuyorsa ,buda ayni sebepten haber oluyor.Herhalde bu kadarini anlamissindir?
Pilot ~ 8 yıl önce
Benim bildiğim filo komutanı kurmay olur. En az yarbay olur. Bu hanım düz binbaşı. Ne diyelim artık, neredeeeeen nereye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kurmay? ~ 8 yıl önce
Zaten bu kurmaylık sınıfı orduyu bu hale getirdi.. Tamamen ayrımcılık powerpoint subayları yetiştirip orduyu bu mallara bırakırsan sonu böyle olur. Esra sürekli kıtalarda görev yaptı işi ve insan yönetmeyi iyi bilir.. Kurmay yarbay dediğin slayt subayları 3-4 sene fazladan aldıkları için yarbay yoksa muadilleri binbaşı.. Nitekim Esra görevi kurmay yarbay Şenol dan aldı ki ikisi de aynı devredir.. Biri işi bilen ekibin içinden gelen diğeri kurmay adında sadece okulda ders görmüş yalakalıkla yükselmeyi amaç edinmiş kocaman bir boşluk..
El cevap... İçin ~ 4 yıl önce
Yorumunuzu tebrik ederim...
Xyz ~ 8 yıl önce
Bunun nesi haber şimdi, bende dün sabah kahvaltıda ezogelin çorba içtim. Basına bomba gibi bir haber veriyorum, yarın çay içeceğim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Ülkede pilot kalmadı.biz akrobasi için pilot mu yetiştiriyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000