21 Şubat 2015, Cumartesi 08:09:59

TÜRK YILDIZLARININ ANITKABİR ANLARI BELGESEL OLDU

Türk Yıldızları'nın Anıtkabir üzerinde kalp çizdikleri "saygı uçuşu"nu anlatan kısa belgesel hazırlandı.
  • *ATAM SENİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ*
  • Atatürk'ü burada kimseyle tartışmam ve değerini bilmeyen, saygı duymayan nankör insanların ağzına sakız yapmam. Put yerine koyup ondan medet uman kimse de yok. Bu çağda bile onun medeni görüşünün 100'de biri kadar görüşü olan devlet adamları olsa Türkiye'm bu durumda olmazdı. Türbe demişken, gidip çaput bağlayıp çocuk, ev, sınavda başarı dileyen insanların olduğu ülkemizde, kim gidip Atamızdan bir şey diliyor? Cevap verir misiniz lütfen? Saygıyı başka şeylerle karıştırmayın diyeceğim ama, zaten bilinçli olarak bu yorumlar yapılıyor. Malesef bu zamanda bu prim yapıyor artık...
  • Ata'yı putlaştırdınız. Burası türbeye döndü artık. Kaç sene daha devam edecek bu anlamsızlık? Adam öldü ama hala yaşıyor mantığıyla devam edilmez. Ölüden medet umulmaz. Çok yazık. Çaresizlik içinde bu taşlara gidip ah atam vah atam diyerek yas tutanlara çok yazık.
  • Akşam haberlerde izledim bir kısmını. Çok başarılı gurur verici. Allah kaza bela vermesin.
  • ***NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE ***
  • Sizinle gurur duyuyoruz... Hayırlı uçuşlar...
  • COK GÜZEL OLMUS. ELLERINIZE,KOLLARINIZA SAGLIK ! SAGOLUN,VAROLUN. DAHA NICE HAYIRLI VE EMNIYETLI UCUSLAR DILERIM. TXL`den Selamlar.

Türk Yıldızları'nın Anıtkabir üzerinde kalp çizdikleri "saygı uçuşu"nu anlatan kısa belgesel hazırlandı. Uçak içinden görüntülerin de yer aldığı belgeselde, ilk defa gerçekleştirilen uçuşun tüm detayları paylaşıldı.

Türk Yıldızları, geçen 10 Kasım'da Anıtkabir üzerinde saygı uçuşu yapmış, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygı ve sevgilerini Anıtkabir üzerinde çizdikleri kalple ifade etmişlerdi. Uçuş, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlenmişti.

Türk Yıldızlarınca ilk defa gerçekleştirilen bu uçuş için özel bir belgesel hazırlandı. Gökyüzünde kalp çizilirken uçakların içinden kaydedilen görüntülerin de yer aldığı kısa belgeselde, Anıtkabir üzerinde gerçekleştirilen saygı uçuşu tüm detaylarıyla anlatıldı.

-Uçuş öncesi son kontroller

Görüntüler, Türk Yıldızları pilotlarının uçuş öncesi yaptıkları toplantıyla başlıyor.

Saygı uçuşunun detaylarının konuşulduğu toplantıda 134'üncü Akrotim Filo Komutanı Hava Pilot Yarbay Zeki Koltukoğlu bunu yılın "en önemli görevi" olarak nitelendiriyor.

Toplantının ardından saygı uçuşunu gerçekleştirecek pilotlar, uçuşla ilgili detayları bir defa daha gözden geçiriyor. Anıtkabir'in bulunduğu alanın fotoğrafları eşliğinde yapılan toplantıda, saygı uçuşunun gerçekleştirileceği alan tespit ediliyor, havada çizilecek kalp figürü maket uçaklarla en ufak ayrıntısına kadar belirleniyor.

Daha sonra akrotimin saygı uçuşunu gerçekleştirecek "5 Numara"sı Hava Pilot Yüzbaşı Mehmet Kemal Koyunluoğlu ve "6 Numara"sı Hava Pilot Yüzbaşı Ali Onur Adalı uçuş için hazırlıklara başlıyor. Uçuş kıyafetlerini giyen pilotlar ardından uçaklarının başına gidiyor.

Burada teknik ekiple yapılan son kontrollerin ardından pilotlar, Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığından havalanıyor.
Uçakların Anıtkabir'e yaklaşmaları, saygı uçuşu ve Anıtkabir üzerinde çizdikleri kalp, hem uçak içinden hem de Anıtkabir'den çekilen görüntülerle detaylı olarak sunuluyor.

Pilotların uçuşla ilgili kısa konuşmalarının da yer aldığı görüntüler, uçakların üslerine dönmeleriyle sona eriyor.

Belgeselin sonunda Atatürk'ün fotoğrafıyla "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" sözü de paylaşılıyor.

-Süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim

Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden Türk Yıldızları, Türk Silahlı Kuvvetlerini tanıtmak için kuruldu. Akrotim, Türk Hava Kuvvetlerinin disiplin ve etkinliğinin anlatılmasına katkıda bulunmayı ve Türk halkının silahlı kuvvetlere olan güven duygusunu pekiştirmeyi ve gençlerin havacılığa olan sevgisini artırmayı da amaçlıyor.

Dünyada sekiz süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan tek akrotim olma özelliğini taşıyan Türk Yıldızları, 2001'de Bakü'de gerçekleştirdikleri gösteriyi bir milyondan fazla kişinin izlemesinden dolayı bu alanda ayrı bir rekoru da elinde bulunduruyor.

TÜRK YILDIZLARININ ANITKABİR ANLARI BELGESEL OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

ürkünç leylek ~ 6 yıl önce
*ATAM SENİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ,UNUTTURMAYACAĞIZ*

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atatürk'ü burada kimseyle tartışmam ve değerini bilmeyen, saygı duymayan nankör insanların ağzına sakız yapmam. Put yerine koyup ondan medet uman kimse de yok. Bu çağda bile onun medeni görüşünün 100'de biri kadar görüşü olan devlet adamları olsa Türkiye'm bu durumda olmazdı. Türbe demişken, gidip çaput bağlayıp çocuk, ev, sınavda başarı dileyen insanların olduğu ülkemizde, kim gidip Atamızdan bir şey diliyor? Cevap verir misiniz lütfen? Saygıyı başka şeylerle karıştırmayın diyeceğim ama, zaten bilinçli olarak bu yorumlar yapılıyor. Malesef bu zamanda bu prim yapıyor artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 9 yıl önce
Ata'yı putlaştırdınız. Burası türbeye döndü artık. Kaç sene daha devam edecek bu anlamsızlık? Adam öldü ama hala yaşıyor mantığıyla devam edilmez. Ölüden medet umulmaz. Çok yazık. Çaresizlik içinde bu taşlara gidip ah atam vah atam diyerek yas tutanlara çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Akşam haberlerde izledim bir kısmını. Çok başarılı gurur verici. Allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
***NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE ***

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sizinle gurur duyuyoruz... Hayırlı uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TXL-MLX-TXL ~ 9 yıl önce
COK GÜZEL OLMUS. ELLERINIZE,KOLLARINIZA SAGLIK ! SAGOLUN,VAROLUN. DAHA NICE HAYIRLI VE EMNIYETLI UCUSLAR DILERIM. TXL`den Selamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000