26 Haziran 2008, Perşembe 09:37:57

MNG HAVAYOLLARI TARİHİ TAŞIDI

MNG Havayolları Madrid ve daha sonrasında Sevilla’da sergilenen Sakıp Sabancı Müzesi’ne ait Osmanlı hattatlarına ait tarihi eserleri İspanya’dan Türkiye’ye taşıdı.
  • MNG şirketinin taşımacılıktaki başarısını kutlarım. Yanlız ününü zedeliyebilecek olaylardan kaçınmalı. İzinsiz olarak denizi doldurma girişimlerinde olduğu gibi.
  • Yorumunuz... BU SEKTÖRDE KARGOCULUKTA İYİ BİR MARKA

Osmanlı hattatlarına ait eserler MNG Havayollarının A300 uçaklarıyla İstanbul’a getirildi. Sakıp Sabancı Müzesi’ne ait Osmanlı hat koleksiyonu tarihi eserleri İstanbul’a inişinden sonra, MNG Havayolları genel müdürlük binasının gümrüklü geçici depolama yerinde güvenlik görevlilerince emniyete alındı.

101 parçadan oluşan tarihi eserler yetkili kişiler ve polis gözetiminde sıkı güvenlik önlemleri ile Sakıp Sabancı müzesine götürülmek üzere özel araçlara yüklendi. Isı derecesi ve nem oranı ayarlanmış özel araçlara yüklenen eserler yine güvenlik gözetiminde Sakıp Sabancı Müzesine teslim edildi.

 

Getirilen tarihi eserler arasında dönemin Sultanı’nın tuğrasını taşıyan divani hatla yazılmış el yazması, 6 adet Osmanlı dönemine ait tablo ve çoğunluk olarak Kur’an-ı Kerim’ler ve dua kitapları  da bulunuyor.

 

MNG Havayolları İngiltere Kraliçesinin atlarından, Picasso’nun eserlerinden, Ferrari’ye kadar birçok değerli ve özel hizmet gerektiren kargoları taşıyor.

MNG HAVAYOLLARI TARİHİ TAŞIDI

Yorumlar

Çağdaş ~ 16 yıl önce
MNG şirketinin taşımacılıktaki başarısını kutlarım. Yanlız ününü zedeliyebilecek olaylardan kaçınmalı. İzinsiz olarak denizi doldurma girişimlerinde olduğu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... BU SEKTÖRDE KARGOCULUKTA İYİ BİR MARKA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000